gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · özdemir erdoğan
  9. · değnek

bir sonraki nesil gelince rahatlayan eski nesil  

1. her zaman tüm ilgi üzerlerinde olan, tepkilerin,kalite düşüklüğünün, sözlük kirliliğinin vb. sorumlusu olarak gösterilen sözlüğe son katılan nesilin yazarlarının bir süre sonra yeni nesilin gelmesiyle yaşadığı ve yaşayacağı olaydır.
    evet efendim ben de bir 4. nesil olarak bu rahatlamayı fazlasıyla yaşadım.5.nesil gelmeden önce sürekli aynı kirlilikten bize çemkiriliyordu, şimdi ise 5.nesile.hatırlıyorum sol frame sözlüğün gittikçe yozlaşması, kalitesizleşmesi vs. vs. gibi başlıklarla doluyor ve bunun sorumlusu olarak son gelen nesil olan biz gösteriliyorduk.tabi sözlüğe yeni de gelmişiz cevap verirkende ıkına sıkına veriyoruz.birde şu olay vardır ki en trajikomik olanıdır.en son nesilliği artık son bulan yazar direk olarak bir sonraki çömezleri kötülemeye başlar.kendisine edilen laflara verdiği cevapları unutur.çemkirir... çemkirir...bu böyle devam eder.
    bir önerme olarak sözlüğün gittikçe kalitesizleşmesi belki doğru sayılabilir.ancak bu yenilerin artık eski nesile göre oranla çok daha kalabalık olmasının bir sonucudur bence.oturmuş yazarlığı, egosunu bir kenara bırakıp birşeyler anlatmaya çalışması, illa da geyik yapmayalımcılığı, sözlük formatını ve yapısını iyi bilmesi ile eski yazarlardan değerli olan arı kuşkusuz daha fazladır. yenilerin eskilere oranı gittikçe arttığından ve sözlüğe yeni gelen neslin, ergenler gibi ota boka giri yazmak istemesinden kalite biraz düşmüş gözükebilir, ancak tüm yazarlar zaman geçtikçe olgunlaşacak ve çok daha kaliteli yazı yazacaklar aradaki oranın bu olumsuz getirisini kapatacaklar ben böyle düşünüyorum.
    nitekim 5.nesilleri yeni yeni görmeye başladığımız ilk günlerde ki o kabus gibi başlıklar ve içeriklerinin şu sıralar azalmakta olduğunu gözlemledik.ben bu insanlara ve gelecek nesillerle aramıza karışacak müstakbel yazarlara biraz daha zaman verilmesi kanaatindeyim.sabır diyorum güzel gelişmeler enteresan yazarlar yavaş yavaş dikkat çekmekte...

(bkz: sevgi kelebeği)
    (amele mektebi, 14.09.2008 19:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil