hani televizyonlarda olur ya " buradan almanyadaki halama, bursadaki teyzeme, new yorktaki sevgilime (!) * selam ederim, öperim filan cinsinden beleşçi tipler, bu da o tarz bir şey olmalı.
bütün akraba, eş dost, seven sevilmeyen tanıdık herkes önce bir güzel itü sözlüğe kazandırılır. daha sonra ne kontör derdi, ne de fatura derdi olmadan herkese selam edilir. ama işin kötü tarafı yazılanlara dikkat edilmesi gerekir o zaman. olsun para derdi olmadan, beleşten sevdiklerimize selam ederiz sonuçta. hatta belirli günler olsun webcamlarla bağlantı kuralım uzaktaki akrabalarımızla. (bkz: peki zeki müren de bizi görecek mi) *
neyse efendim buradan çok sevdiğim arkadaşıma, teyseme... şaka lan şaka *
bu selam gönderme muhabbetini körükleyen ve sonra da engellemeye çalışanlar aslında muhabirler.süper astronomik rakamlar sallarlar,sanki tek kanallı dönemdeyiz ve o öğle vaktinde,o rezil kepaze kadın prgramlarını herkes izliyor gibi...
cümleleri "70 milyon sizi izliyor,söylemek istediğiniz bir şey var mı" diye başlatırsa,adamın içi heyecan doluyor doğal olarak ve aniden çenesine kuvvet saymaya başlıyor yedi sülalesini;
(bunu sözlüğe mal edecek olursak,başlığı görünce dayanamadım;)
"anneme,babama,
görümceme,halama,
dedeme,dayıma
selam olsun herkese.
70 milyon önünde,
kalbim sevinç içinde,
bacanağıma,kaynıma,
selam olsun türkiyeye.
eltimin torununa,
almanyadaki kuzenin dayısına
kısaca dığdısının dığdısına,
selam olsun beni dinleyen 70 milyon insana..."