|
|
- bazı lüzumsuz yazarların kendine iş edinip, üstelik bir de vakit ayırıp sözlüğe bilgi amaçlı giri ekleme densizliği yapmalarının sabrı taşırması sonucu, son derece değerli mevzularda yazan (ara: şarkılar) yazarların başkaldırması olayının dramatik anlatımı.
(daha kısa ve öz tanımı için bir giriye link vermiştim ama silmiş o arkadaş. halbuki bilgi gibi ucubik amaçlı bir başlığa "gereksiz dediğim, anlamsız" şeklinde türkçe harikası ve derin anlamlı bir giriydi o. silinmesi bu sözlüğün özünden çok şey aldı götürdü. neyse, giden gitti kalan sağlar bizim olsun.)
örneğin bir yazar, bir başka dildeki kelimelerin türkçe karşılığını yazıyorsa veya bazı terimlere ilişkin açıklama yapma cüretini göstermişse bilinçli yazarlar toplanıp bu kişiye haddini bildirmektedir hemen. (bkz: sözlüğü cinsel bilgiler ansiklopedisine çevirmek)
halbuki, bu tip bilgi veren girileri okuyup bir şeyler öğrenmekle kaybedecek vaktimiz yok bizim. bu arkadaşlar bunu öğrenene kadar tepkimiz dinmeyecek, geri çekilmeyeceğiz teslim olmayacağız bilgiye. sözlüğe mi geldik yahu!
benim bilinçli ve kaliteli yazarlara tavsiyem, bu lüzumsuz yazarların aklı başına gelene kadar faydalı ve keyifli başlıklara kendilerini adayıp, bilgiden kaçınmaları. (ara: yarak) (ara: am) (ara: göt)
not 1. üşenmeyin yukarıdaki kelimeleri arattırın ve sözlüğümüze bilgi girmeye çalışan biçarelere karşı elimizdeki silahların gücünü farkedin.
not2. ben bu kadar huysuz değildim sanki.(maloğlan, 16.03.2007 01:08 ~ 31.08.2007 15:27)
- itü sözlük 3 yaşında zirvesinde yazarların sahneleyeceği tek perdelik piyes. ben düşman askeri rolündeyim.
|