belki ilginizi çeker
  1. · her giriyi anket sanmak
  2. · bir sözlük olarak itü sözlük
  3. · beynimizi zehirleyen medya maymunlukları
  4. · zirveye gelen bayan yazarların çirkin olması
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · aşk
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · aşk ı memnu
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · akvaryum temizlemek
  9. · sevgili yalanları

bir sözlük olarak itü sözlük  

1. inanılmaz gereksiz bir başlık, ki buraya yazmayı zorunlu kılanlar var maalesef.

daha klavyenin doğru tuşlarına basmaya üşenen sözlük erkânına; içerisine fikirlerini, duygularını aktardığı bu ortamın bir sözlük olduğunu unutmasın diye "sözlük" kelimesinin tekrarı ve (mümkünse) bu başlığın göze sokulması elzem hale gelmiştir. arıların üşengeçliğiyle veya fikirlerini ifade etmedeki beceriksizlikten dolayı, kısa ve boş girileri okumakla tükenmekte gibi duruyor vaktimiz.

·nedir bu yazarlar, kimlerdir neler yaparlar. örnekler seçelim kendimize ve inceleyelim hoş duruyor mu:

·ne zaman canı sıkılsa ankete sarılan tipler:
    iğrençliklerin toplandığı başlıklar açan (evet bunlar iğrenç hep birlikte iğrenelim).
    hoşuna giden güzel şeylerin depolandığı başlıkları dolduran tipler.

·kafası bozulup ingilizce away mesajını hayatın anlamı gibi gözümüze sokan tipler

·ancak 20-30 karakterlik bakınız içeren giriler ile sayfaları dolduran tipler.

·sular seller gibi ayarları vesilesiyle insanları yaran, acıtan, kanatan, kanırtan yüksek iq'lu yetenekli tipler.

·allah'a emanet ayarları ile "ben soktum muhteşem oldu" diyen, dünya'nın merkezindeki tipler.

·bir de açtığı başlıklara (tabii ki anketlere : bkz birinci tip) yazacaklarını her birisi bir giri olacak şekilde stat kasıcı/başlığı yukarda tutucu giriler yığan tipler.

bir çöplük olarak itü sözlük başlığı da uygun olurdu belki bu durumu toparlamaya.

fakat anlaşılamayan durum; neden defalarca kez uyarılmalamıza rağmen bu tutumu sergilemekte ısrar ediyoruz?
    hatasız insan yok aramızda bunun bilincindeyiz elbet,
    ancak sözlüğü forum olarak görmek,
    öğrencilerin birleşerek oluşturduğu bu ortamdaki kurallara uymamak,
    bariz kuralları bile kime göre neye göre diyerek
    sanki bireysel dayatmacaymışçasına uyaranın kafasına çakmak;

bunlar nereye kadar hoş karşılanabilir, daha önemlisi sözlüğü nereye kadar götürebilir,
    bu sözlüğe günde en az 12 saatini veren bireylerden birisi olarak sorguladığımda gördüğüm gerçek yedi kelimelik bir cümle ile açıklanabiliyor: "elimizde ne var elimizde; üçün biri var"
    evet yanlı moderatör benim, sözlüğü tutuyorum.
    kafam girsin bu sözlüğü çöplüğe çevirenlere. inadına çiçek gibi sözlük.
    (azureel, 19.07.2004 08:20 ~ 08:23)
  2. elbette on numara bir sözlüktür. bu yakıştırmayı da hiç anlayamam ya. neden on neden bir değil? her neyse en dir bir sözlük olarak itü sözlük. ancak değinmek istediğim başkadır. bu da bir araç olarak itü sözlük.

sözlük bir sosyalleşme aracıdır ki zirve adı verilen toplantılar düzenler, yazar kardeşler toplaşırlar kaynaşırlar. piyasa merkezi demeyeceğim değil ya da saygısızlık etmek istemem. hiç de o gözle bakmadım zaten. ama sözlük bana karı bul lan allahsız ya da sözlük bana koca bul lan allahsızdaha da sözlükten hatun kaldırmakbaşlıkları ile birlikte şaka ile karışık, saman altından su yürütülür tarzda bazı eylemler gerçekleştirilir. bir nevi çöp çatanlık misyonu üstlenir sözlük. kimileri isteyince sözlük misyonunu tamamladı deyip tası tarağı toplar, terk eder sözlüğü. sözlük belki kırılır ama belli etmez her daim kucağı açıktır arısına. kaldırılan kişiden ayrılınca hemen onun kucağına koşulur. yazılır da yazılır eski sevgili başlıklarına...

vefalıdır vesselam o sizi terk etmez siz onu terk de etseniz. amaçlarınız için kullansanız da...
    (idiot, 29.04.2009 13:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil