her gün metroda karşılaştığım kız tipidir. metro içerisinde kara tren isimli fırınların yaygınlaşmasının ardından daha bir gözüme çarpar oldular. şahsen ben de kara tren'den alıyorum sandviçlerimi. her gün işe gelirken 1 sandviç 2 poğaça standardımı koruyorum. 2 poğaçayı metroda yerken, dağıldığı için sandvicimi ofise saklıyorum.
genelde levent durağında inen, klasik giyimli, şık, hoş kızlar da benimle aynı yerden poğaça alıyorlar. ben 1 dakikalık tren bekleme süresinde 2 poğaçayı hızla, 4 ısırıkta yerken, bu kızlar taksim'de başladıkları yeme işini levent durağında güçlükle bitiriyorlar. inanamıyorum! bir poğaçayı yaklaşık 10 dakikada ve ortalama 15 ısırıkta yiyorlar. yemin ediyorum benim 2 yaşındaki oğlum onlardan daha büyük ısırıklar alıyor poğaçadan. bu nedir yahu? bu nasıl bir doyma biçimidir? şimdi bana sağlıklı olanı bu, ayurvedalar bunu öneriyor, kilo almamak için falan demeyin. bunları duymak istemiyorum. ben bir insanın elimin yarısı kadar bir poğaçayı nasıl oluyorda 15 ısırığa bölebiliyor bunun matematiğini istiyorum. onların ısırdığı lokma kadar benim dişime kaçan poğaça parçası var yahu!
bazen de bu kızlar hataya düşüp iki poğaça alıyorlar sonra ofiste "ay handan çatlayacağım şunu da sen yesene" diyorlar işte o an ağlayasım geliyor. bu olay bende mide yerine börkenek olduğu inancımı kuvvetlendiriyor. hayır bakıyorum zayıf falanda değiller, o zaman? noluyor bu poğaçalara kuzum?
bizim ofiste de var bunlardan iki tane. mekik denen 2 yaşında çocuk pipisi büyüklüğündeki (oğlumdan biliyorum, doğru bir benzetmedir) bademli, vişneli bir tatlı var. ben 18 tane yesem daha var mı? derim o cins bişey. kız bunlardan bir tane yemiş, diğeri için bana "diaze bana çok geldi bunu da sen yer misin?" diyor. sadece baktım ve sustum. anladı sanırım.
netice olarak kızların geneli bir poğaçayı ortalama 15 ısırıkta yiyor. inanmayan bir gün benimle taksim'den metroya binsin levent'te insin. yanılıyorsam 1 hafta kahvaltısı benden!...
şahsımın 1 dakikada 2 tanesinden götürdüğü tostu görünce canı çeken, gidip para verip alan, 20 dakikada yarısına gelebilip ben doydum sen devam etsene sezeryan diyen kız modeli.
kemal sunal'ın köyden indim şehre filminde simit yeme sahnesini akla getiren kız modelidir. tabi niyet faklı. kemal sunal yeme işlemini partitionlara bölerek daha fazla doyacağını zanneder ya da tadına vara vara yediğini. ama hanımefendiye gelecek olursak kibarlık sınırlarının biraz ötesine geçmiş diyebiliriz. poğaça be bu iskender kebap değil ki.
gayet normal bir kızdır kanımca. burada asıl tuhaf olan poğaça yiyen kızları dikizlemek eylemi olsa gerek...enteresan bir uğraş, kimseyi yargılamıyorum yine de...
önemli bir işiniz varsa ve bu iş acilen bitirilmeliyse ve de siz kız arkadaşınızla veya kız kardeşinizle poğaça yemek için mekanda yerinizi almışsanız gerçekten çileden çileye yolculuk yapmanıza neden olacak olan kız/kızlardır. bir de şu açıdan ele alalım. tek hamlede bütün poğaçayı yeseydi o zaman ne derdik acaba?
- yuhh. çüşş. ölecen kızım ölecen. yavaş. hayvann
işte durum aynen bu olurdu. bırakın kızları devam etsinler. bize düşen zamanımızın bol olduğu zamanlarda poğaça yemeye gitmek onlarla.
burda amaç dikkat çekmektir, aslında hiçbir şey yediğim yok ama yine de kilo alıyorum düşüncesini kanıtlamaya çalışırlar, sabah kahvaltısında sığır gibi yiyerek çıkmışlardır dışarı, bir poğaçayı zar zor yerken kendilerini zayıf, zarif, kibar bir genç kız olarak hayal ederler.
ağır, kibar, narin kız gibi kızdır imrenilesi yani eğer gerçekten boğazına dizilerek yiyorsa tabii.
koca poğaçayı tek hamlede parmak baskısıyla püskürterek ağzına tıkan dombili kız olsan da yuh hayvan derler nasılsa, yaranılmaz elaleme.
klasik nazlı kız modeli.aklı sıra naziklik yapar ama bilmez ki erkekleri peşine taktığını.bizim türk erkeğide boş durmaz ve takılır kızın peşine.sonrasıda çorap söküğü gibi gelir.gıcık olurum böle kızlara kendini bişey sanmaları yok mu?kalmadı ki şöyle harbi kız modelleri
canı istemediği halde yemek durumunda kalan kız olabilir. benim de bünyem kahvaltı kabul etmiyor, özellikle erken saatlerde ama boş mideye sigara ve çay içmek istemediğim için istemeye istemeye bir şeyler atıştırdığım ve benzer görüntüler yarattığım oluyor.
ağzını çok açmaya çekinen kızdır. malum çok açsa bu sefer fantezi ürünü kız olurdu.
belki de yanında içecek birşeyi olmadığı için boğulmaktan korkan kızdır.
belki de ağzına çok lokma alıp yanaklarında lokmanın gözükmesini estetik görünümü bozulmasın diye istiyordur.
bu kadar çeşit varken böyle genel bir kavram altında incelenmemeli bence bu kız.
iyice özele inelim, "poğaçayı 15 ısırıkta yiyen çünkü boğulmaktan korkan kız" diye tartışalım yada "poğaçayı 15 ısırıkta yiyen çünkü yanağında lokması görünmesin isteyen kız" yada buna benzer şekillerde ayıralım bunları.
kararsız bırakır insanı. ikircikte kalırsınız. kız acınası durumdadır. kibarlık budalalsıdır ve şişmandır. senin o adonislerinin üstünden taşan yağ tabakalarının nasıl oluştuğunu, yarım ekmeği nasıl bir hamlede yutuverdiğini ben çok iyi biliyorum. rahatını hiç bozma sen, bir taksi çağırır giderim ben. öte yandan poğaça da acınası durumdadır. 15 lanet ısırık... düşün bir kere. kokulu bir ağıza 15 kere girip 14 kere çıkmak... sonra kırıntılanmak. hiçbir poğaça bu kadar acı çektirilecek kadar bir günah işlemiş olamaz. evet ufak kusurları vardır belki ama bu kadarı da çok çok fazla.
işe faytonla gelip giderken hergün rasladığım kız tipi.
asıl mesele poğaça, 15 ısırık filan değil benim merak ettiğim olay hem bu kadar az yiyip hem nasıl o kadar ossurabildikleri. hayır bahçelievlerden hareme gelene kadar bir insan hiç mi durmaz? zort zort ulan hadi boğazı geçerken ortam ferah dedin yaptın ya diğer semtler? zaten atların saldıkları yetip de artıyor bıktım ulan.
o güzel fındık ağızlı bir dişidir. yani bakmayın 15 ısırıkta yediğine, kibarlıktan değil bunu ağzını küçüklüğünde yapıyor. hele yüzü de güzelse ki küçük ağızlı kızların %90'ı* güzeldir, gidip hemen evlenme teklif edilesidir.
ufak tefek sevimli bir bayandır ya hani, ağzıda küçüktür, istese yiyemez o ayı erkeklerin yaptığı gibi 3 ısırıkta. öndeki iki kesici dişin ısırdığı kadar ısırır her bir lokmada. onuda 32 defa çiğner..midesi de küçücük ve çok narindir çünkü. tam çiğnenememiş poğaça parçasını hazmedemez, acır, canını yakar..gaz yapar.ossurtur sonra.