gündem
  1. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · bir solcunun bilmesi gekenler
  6. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  7. · google wave
  8. · dobrowski
  9. · erke dönergeci

bir piliç karşıdan karşıya niçin geçer sorunsalı  

1. yanıtı, tarihte yer etmiş ve adından sözettirmiş kişilere başvurularak açıklığa kavuşturulmalıdır.. şöyleki:

descartes: yolun öbür tarafına geçmek için..

aristoteles: karşıdan karşıya geçmek pilicin doğasıdır..

karl marx: tarihsel olarak kaçınılmazdı..

hipokrates: pankreasının aşırı salgısı yüzünden..

martin luther king: tüm piliçlerin nedenini açıklamak zorunda kalmadan özgürce karşıdan karşıya geçtikleri bir dünya düşlüyorum..

hz. musa: ve tanrı cennetten inip pilice dedi ki: "karşıdan karşıya geçeceksin!" ve piliç karşıdan karşıya geçti. tanrı bunun iyi olduğunu gördü.

richard nixon: piliç karşıdan karşıya geçmedi, tekrar ediyorum, piliç asla yolun karşısına geçmedi..

sigmund freud: pilicin karşıdan karşıya geçmesiyle ilgilenmeniz, sizde güçlü bir cinsel güvensizlik duygusu olduğunu ele vermektedir..

buda: bu soruyu sormanız, sizin kendi doğanızı inkar etmenizdendir..

galilei: oysa piliç karşıdan karşıya geçiyor..

einstein: pilicin yolun karşısına geçmesi ya da yolun pilicin ayakları altında yer değiştirmesi, tümüyle sizin gösterdiğiniz referansa bağlıdır..

bill clinton: anayasa üzerine yemin ederim ki bu piliçle aramda hiç bir şey geçmemiştir..

george bush: pilicin bu yolda birleşmiş milletler kararlarına rağmen cezalandırılmadan karşıdan karşıya geçmesi, demokrasiye, özgürlüğe ve adalete kafa tutmaktır. bu durum, o yolu bizim çoktan bombalamış olmamız gerektiğini göstermektedir..

süleyman demirel: piliç geçmişse geçmiş, geçmemişse geçmemiştir..

tansu çiller: bu memleket için karşıdan karşıya geçen piliç de bizimdir, üstünden geçen traktör de bizimdir..

recep tayyip erdoğan: ben tavuklu sandviç de satmıştım..

ahmet necdet sezer: karşıya geçtiği nokta kamusal alan ise, başörtülü geçemez..

ve..

türk erkeği : piliç sarışın mı? esmer mi?..

nöt: binbir çeşit baharatla bezenmiş, tanınmayacak derecede aslından farklılaşmış, uzaklaşmış, el emeği göz nuru denebilecek derecede 9 ay karında taşınan, alıntı demeye dilin varmadığı, yüklem kullandırtmayan, john dolmayan..
    (lethromar, 11.03.2006 22:59 ~ 13.06.2007 23:18)
  2. arabanızla tıngır mıngır ilerlerken, siz yaklaşana kadar bir tepki vermeyip, yaklaştığınız anda kendisini can havliyle yolun karşısına atmaya çalışan pilicin, tavuğun ve dahi horozun yarattığı bir sorunsal. gerçekten merak konusudur bu bende, neden yolun kenarından uzaklaşmak yerine kendini karşı tarafa atmaya çalışır bu mahluklar?*
    (selenge, 11.03.2006 23:08 ~ 23:28)
  3. (hansvoralberg, 11.03.2006 23:13)
  4. sorunsalmız pilicin kendi çabasıyla karşıdan karşıya geçmesini önermediği için, pilicin başkası vasıtasıyla karşıdan karşıya geçmesinde bir sakınca yoktur.
    pazar çantasında çok güzel geçebilir ayrıca.
    (lemuria, 24.03.2007 08:32)
  5. herakleitos: fırsatı varken geçsin garibim, bir piliç aynı yoldan iki kere geçemez zati.
    zati sungur: demek geçtiğini gördünüz, peki nereye gittiğini gördebildiniz mi? hayır. bakıın şimdi de geri geliyor...
    sermet erkin: yakalayın çufallayın lan şunu. akşamki gösteriye lazım. kaçmış kümesten şerefsiz.
    cem uzan: eskiden bizimdi bu şimdi tmsf aldı. ama yakındır tmsfyi ele geçiriyom, sorun olmaz.
    hayrettin demirbaş: kısfmet.
    (hector, 24.03.2007 10:04)
  6. (bkz: paradoks)
    (nothing, 24.03.2007 11:22)
  7. ben: sözlükte nostalji havası estirmek için karşıya geçmektedir bu genç kızımız.
    (jayhunx, 07.03.2008 07:09)
  8. şu an itibariyle farkettim ki, benden önce yazılmış kendisi.. bu da benden olsun (bkz: @3085153)..
    ama fakat en ilginci de, biliyorum ortak bir paydamız var arkadaşız sonuçta her allahın günü görüyorum nerdeyse kendisini ama, yazarla ortak espri anlayışımız pilicin neden karşıdan karşıya geçtiğine kafayı takmamız çıktı.. (ama banane onun annesi felsefe öğretmeni)
    (bkz: topukla kimliğin ortaya çıktı)
    (paramour, 11.04.2009 01:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil