yanıtı, tarihte yer etmiş ve adından sözettirmiş kişilere başvurularak açıklığa kavuşturulmalıdır.. şöyleki:
descartes: yolun öbür tarafına geçmek için..
aristoteles: karşıdan karşıya geçmek pilicin doğasıdır..
karl marx: tarihsel olarak kaçınılmazdı..
hipokrates: pankreasının aşırı salgısı yüzünden..
martin luther king: tüm piliçlerin nedenini açıklamak zorunda kalmadan özgürce karşıdan karşıya geçtikleri bir dünya düşlüyorum..
hz. musa: ve tanrı cennetten inip pilice dedi ki: "karşıdan karşıya geçeceksin!" ve piliç karşıdan karşıya geçti. tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
richard nixon: piliç karşıdan karşıya geçmedi, tekrar ediyorum, piliç asla yolun karşısına geçmedi..
sigmund freud: pilicin karşıdan karşıya geçmesiyle ilgilenmeniz, sizde güçlü bir cinsel güvensizlik duygusu olduğunu ele vermektedir..
buda: bu soruyu sormanız, sizin kendi doğanızı inkar etmenizdendir..
galilei: oysa piliç karşıdan karşıya geçiyor..
einstein: pilicin yolun karşısına geçmesi ya da yolun pilicin ayakları altında yer değiştirmesi, tümüyle sizin gösterdiğiniz referansa bağlıdır..
bill clinton: anayasa üzerine yemin ederim ki bu piliçle aramda hiç bir şey geçmemiştir..
george bush: pilicin bu yolda birleşmiş milletler kararlarına rağmen cezalandırılmadan karşıdan karşıya geçmesi, demokrasiye, özgürlüğe ve adalete kafa tutmaktır. bu durum, o yolu bizim çoktan bombalamış olmamız gerektiğini göstermektedir..
süleyman demirel: piliç geçmişse geçmiş, geçmemişse geçmemiştir..
tansu çiller: bu memleket için karşıdan karşıya geçen piliç de bizimdir, üstünden geçen traktör de bizimdir..
recep tayyip erdoğan: ben tavuklu sandviç de satmıştım..
ahmet necdet sezer: karşıya geçtiği nokta kamusal alan ise, başörtülü geçemez..
ve..
türk erkeği : piliç sarışın mı? esmer mi?..
nöt: binbir çeşit baharatla bezenmiş, tanınmayacak derecede aslından farklılaşmış, uzaklaşmış, el emeği göz nuru denebilecek derecede 9 ay karında taşınan, alıntı demeye dilin varmadığı, yüklem kullandırtmayan,
john dolmayan..