belki ilginizi çeker
  1. · sigarayı bırakma nedenleri
  2. · sigarayı bırakmama nedenleri
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · prison brake
  6. · domuz gribi
  7. · aylin aslım
  8. · 17 şubat 2008 konyaspor galatasaray maçı
  9. · 24 ekim 2007 anathema mersin konseri

bir nefeste içe çekilenler  

1. nikotin: bağımlılık yapıcı madde.
    arsenik: (fare zehiri).
    aseton (oje çıkartıcısı)
    karbonmonoksit: kanda oksijenin yerini alarak vücudu zehirleyen madde (egzoz gazı)
    amonyak (tuvalet temizleyicisi)
    karbonmonoksit: kanda oksijenin yerini alarak vücudu zehirleyen madde (egzoz gazı).
    toluen (tiner)
    ddt (böcek öldürücü)
    metanol (füze yakıtı)
    naftalin (güve kovucu)
    radon (radyasyon)
    butan (tüp gaz)
    benzen: kanserojen madde.
    vinil klorür: kanserojen madde.
    hidrojen siyanür: irritan, zehir, gaz odalarında kullanılan zehir. ve daha birçok zararlı, madde. bu maddeleri içeren sigaranın aşağıda belirtilen hastalıklara neden olduğu kanıtlanmıştır.
    akciğer kanseri,
    bronşit,
    amfizem,
    kroner arter hastalıkları,
    damar tıkanıklığı,
    yemek borusu kanseri,
    mide kanseri,
    ülser,
    pankreas kanseri,
    rahim kanseri,
    kısırlık,
    erken menapoz,
    ağız kanseri,
    periferik damar hastalıkları,
    felç,
    gırtlak iltihabı,
    idrar kesesi kanseri,
    kemik erimesi,
    tat alma duyusunda azalma,
    koku duyusunda azalma,
    döllemede azalma.
    (skin, 25.08.2005 02:31)
  2. (bkz: oksijen)
    (bkz: azot)
    (tenement funster, 25.08.2005 02:35)
  3. antitez:
    nikotin: yok ya! bağımlılık mı yapıyomuş? lan zaten bağımlılık yapsın diye içioz biz onu. yoksa kim çeksin o kadar dumanı. amaç sırf içindeki bikaç mg nikotini kapmak zaten.

arsenik:ben hiç bi fare görmedim ki "abi içeri felaket dumanaltı ben giremeyecem buraya" desin. o zaman hiç bi kahvede, barda fareye rastlayamazdık.

aseton:neymiş aseton varmış dumanda. abi o zaman çok kolay bi deney biliyorum, üfleyelim bi kızın tırnaklarına çıkıyosa oje, ben kesecem bu kafayı. bu da yalan.

karbonmonoksit:kardeşim altı üstü sigara bu! mangal değil, soba değil; motor hiç değil. abartmayın.

amonyak:valla her gün mutlaka bi kere sıçarken sigara içerim tuvalette, bi gün de amonyak etkisini göremedim. kim istemez tuvalet taşını sigaranın bembeyaz yapmasını.

toluen:sigarada tiner de varmış. kardeşim o zaman bu ülkenin yarısı tinerci! sen ne demek istiyosun?
    açık açık küfret bari! siz hiç birisinin sırf sigara içtiği için yanınıza "abla, abi açım. para ver ulaaeeyynn!!" diye geldiğini gördünüz mü? sen bana ülkedeki kapkaç - gasp olaylarının sigara yüzünden arttığını da söylersin yarın. ya git ya...

ddt:arkadaşım ben tarlada bu tütün bitkisini yiyen böceği bizzat tanıyorum. ona bişey olmuyosa sanmıyorum bize bi zararı dokunsun.

füze yakıtı:bırakın füze yakıtını gaz yağı koyun satın bakalım bu sigaraları. buna ne tekelin ne jti tobacconun ne de filip moris amcamın gücü yeter. zaten füzenin arkasından çıkan duman da sigara dumanı deil mi? saf mıyız lan biz o kadar?

naftalin:babamın herhangi bi kazağının sıkılması durumunda konsantre katran çıkmasına rağmen o kazak dolapta kışı beklerken delik deşik olur. nerde o dumanın içindeki naftalin? nerde o dumana duyarlı güveler?

radon:bi bu kaldı yani. yuh. sigara içiyoz ya, o kadar zararlı ki bi ışıma yapmadığımız kaldı! herkese yedirirsiniz ama ben yemem! yarılanma ömrü denen bişey var kardeşim! sigaraya başladığım günden beri bi kere olsun ne ışıdım ne yarılandım. insanları korkutmak için radyasyonu kullanmayalım.

bütan:bütan mı? tüp gazı yani? yok canım o giren değil çıkan gaz. hem bütan değil o metan!

kanserojenler:benim dedem yıllardır içiyo adam turp gibi! (bence çok yeterli bi açıklama)

ya etmeyin eylemeyin, sigarayı kötülemek için böyle saçmalıklara bulaşmayın. bakın ne kadar etkili bi antitez yazdım. lütfen insanları kandırmaya son verin! beni sinirlendirmeyin! sizi gidi duman avcıları!

eğer gerçekten bıraktırmak için bi neden arıyosanız:
    (bkz: öğrenim kredisini sigaraya yatırmak)

her şey bi yana:
    (bkz: sigara sağlığa harbiden zararlıdır)
    (errant, 25.08.2005 04:07 ~ 04:09)
  4. (bkz: nargile)
    (magarsus, 21.11.2005 04:09)
  5. marijuana. tütünle karışık olmalı, yoksa sonuçları acayip olabilir.
    (keyif pezevengi, 06.04.2006 03:07)
  6. nefesi çektiğiniz ortama göre farklılık gösteren değişkenlerdir. zira bahsi geçen ölümcül zehirlerden uzak bir yaşantınız varsa, hem baharın getirdiği oksijen dozaşımına uğrayabilirsiniz hem de yarin kokusunu çekersiniz, ömrünüz iki kat uzar.*
    (lazarushadow, 06.04.2006 11:33)
  7. hava
    (kahnesty, 06.04.2006 11:56)
  8. (bkz: duman)
    (bambuk, 09.06.2006 15:01)
  9. helyum.
    altınıza sıçarak gülmek istiyorsanız lütfen deneyiniz. öyle çok gülmek istiyorum ki taşşaklar yüksek frekansta birbirine vursun diyorsanız, kalın sesli karizma bir abinin bir miktar helyumu bir nefeste içine çekmesini sağlayınız. sonra da, "hepinizin amına korum" demesi için telkinde bulununuz. siz abiden çıkan donald duck sesinin iki oktav tiziyle altınıza sıçarken, abi de ekmek arası yaptığı karizmasını afiyetle yiyecektir. iyi eğlenceler.
    (iki blok otede, 09.06.2006 15:13)
  10. ayrılık acısı
    (vikartindur, 09.06.2006 19:38)
  11. (applepie, 19.12.2007 00:01)
  12. (bkz: hüp)
    (bkz: tarkan)
    (bkz: vurmayın)
    (yata yata paslandık, 19.12.2007 00:04)
  13. marlboro intense.

gereksiz bir şekilde kısa.
    (fb, 19.12.2007 00:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil