antitez:
nikotin: yok ya! bağımlılık mı yapıyomuş? lan zaten bağımlılık yapsın diye içioz biz onu. yoksa kim çeksin o kadar dumanı. amaç sırf içindeki bikaç mg nikotini kapmak zaten.
arsenik:ben hiç bi fare görmedim ki "abi içeri felaket dumanaltı ben giremeyecem buraya" desin. o zaman hiç bi kahvede, barda fareye rastlayamazdık.
aseton:neymiş aseton varmış dumanda. abi o zaman çok kolay bi deney biliyorum, üfleyelim bi kızın tırnaklarına çıkıyosa oje, ben kesecem bu kafayı. bu da yalan.
karbonmonoksit:kardeşim altı üstü sigara bu! mangal değil, soba değil; motor hiç değil. abartmayın.
amonyak:valla her gün mutlaka bi kere sıçarken sigara içerim tuvalette, bi gün de amonyak etkisini göremedim. kim istemez tuvalet taşını sigaranın bembeyaz yapmasını.
toluen:sigarada tiner de varmış. kardeşim o zaman bu ülkenin yarısı tinerci! sen ne demek istiyosun?
açık açık küfret bari! siz hiç birisinin sırf sigara içtiği için yanınıza "abla, abi açım. para ver ulaaeeyynn!!" diye geldiğini gördünüz mü? sen bana ülkedeki kapkaç - gasp olaylarının sigara yüzünden arttığını da söylersin yarın. ya git ya...
ddt:arkadaşım ben tarlada bu tütün bitkisini yiyen böceği bizzat tanıyorum. ona bişey olmuyosa sanmıyorum bize bi zararı dokunsun.
füze yakıtı:bırakın füze yakıtını gaz yağı koyun satın bakalım bu sigaraları. buna ne tekelin ne jti tobacconun ne de filip moris amcamın gücü yeter. zaten füzenin arkasından çıkan duman da sigara dumanı deil mi? saf mıyız lan biz o kadar?
naftalin:babamın herhangi bi kazağının sıkılması durumunda konsantre katran çıkmasına rağmen o kazak dolapta kışı beklerken delik deşik olur. nerde o dumanın içindeki naftalin? nerde o dumana duyarlı güveler?
radon:bi bu kaldı yani. yuh. sigara içiyoz ya, o kadar zararlı ki bi ışıma yapmadığımız kaldı! herkese yedirirsiniz ama ben yemem! yarılanma ömrü denen bişey var kardeşim! sigaraya başladığım günden beri bi kere olsun ne ışıdım ne yarılandım. insanları korkutmak için radyasyonu kullanmayalım.
bütan:bütan mı? tüp gazı yani? yok canım o giren değil çıkan gaz. hem bütan değil o metan!
kanserojenler:benim dedem yıllardır içiyo adam turp gibi! (bence çok yeterli bi açıklama)
ya etmeyin eylemeyin, sigarayı kötülemek için böyle saçmalıklara bulaşmayın. bakın ne kadar etkili bi antitez yazdım. lütfen insanları kandırmaya son verin! beni sinirlendirmeyin! sizi gidi duman avcıları!
eğer gerçekten bıraktırmak için bi neden arıyosanız:
(bkz:
öğrenim kredisini sigaraya yatırmak)
her şey bi yana:
(bkz:
sigara sağlığa harbiden zararlıdır)