sayılarının hareketleri fantastikleştirmeye uygun olması dolayısıyla zaman zaman zıplattığımız, zaman zaman osurttuğumuz insanlar. gün içinde yaptığımız bu sıradan hareketleri bir milyar çinli yaptığında ne olur diye merak eden insanlarız. bir de hepimiz elimize el feneri aldığımızda gözümüze doğru tutuyoruz, burnumuza falan sokmaya çalışıp “aa bak kırmızı oldu” diyoruz. ondan sonra uzaylılar var mı? sen olmuşsun uzaylı, haberin yok.
...... chen cheng chi cong dewei fai guang ho jun kong kuan-yin lee lei li lian liang lok long on park shaiming shen sheng shing sying ye yul an chan juan chang cong da-xia fang fang yin fen feng huan yue hui ying jia li jiang li jiao jin jing juan jun lee lei li li hua li mei li ming li na li qin li rong li wei lian lien lin lin yao ling lixue mei mulan park ping qi qiao qing yuan rong shan shu fang shuang ting wan wei xia xia he xiang xiao chen xiao hong xin qian xiu xiu juan xue xue fang yan yan yan yi yi jie yi min yi ze yu jie yue wan yue yan ying yue you zhen zhen juan zhi zi bv.......
mesela bir milyar çinli aynı anda bizden daha yaratıcı olabilir. aslında heriflerin tepesine binip "zıpla ulan!" zorbalığına girmeden "aga takılın bakalım ne çıkacak ortaya" desen, belki bambaşka bi atraksyona tanık olacaksın. ama yok, illa osurt, illa sıçırt adamları.
yan yana dizsen bunları bulgaristan'a yapılacak karpuz ithalatı içün taşıta ihtiyacın kalmaz. o kadar ki ithal edilen yerdeki dizme işlemleri için dahi adam artar elinde. karpuzdan küçük bir dilim kesip müşteriye ikram edeni ayrı tuttum bak. o bizim buralarda yetişir sadece.
"aynı anda" yani senkronizasyon insanıdır. meksika dalgası bunlara terstir. bunların yapabilecekleri en güzel şey amerikaya göçleri olacaktır. yanlış anlaşılmasın, beyin göçü yani. hem madde çok yoğun ortamdan az yoğun ortama akmaz mı! akın akın..
türkiye ye göç etmeleri muhtemel olan çinlilerdir. o kadar çok bahsediyor o kadar çok seviyoruz ki gelecekler bir gün. biz de ne lan bu uzaylı istilası mı oluyo? diyeceğiz. masum köylüler olacağız hatta göç başlayacak doğudan batı ya. bak bu iyi olur avrupaya kayarız bedavadan.. gelin buyrun gelin türkler misavirperverdir,istanbul ne tarafta diye sorduğunuz da film bile olursunuz. yanlış anlaşılmasın ben dışarıdaki profilimizi çiziyorum. buyuz lan biz buyuz alemin gözünde! gösterelim anam diyen kimseleriz. yazık mı bilemedim...