bir melik duyar vardı ne oldu ona 

adana çık aradan

1. itü sözlük büyümüş, gelişmiş maşallah. geliştikçe, üye sayısı arttıkça tıklanma sayısı artmış doğal olarak. bu artış reklam verenin dikkatinden kaçmamış. internet aleminin doğal döngüsü itü sözlük'e de etkisini göstermiş yani.
    reklam veren için özel tema yapılmış. en güzelinden reklam girisi girilmiş. çok da güzel olmuş.
    sonra yazarlar giriş yapılmış halde bu reklamı göremeyeceklerinden melik duyar tuşu etkisizleştirilmiş. bugüne kadar bir sözlükte gördüğüm en etkili kullanılmış ''beni hatırla'' butonu hergün beni unutur olmuş.
    reklam, para sözlülüğün gelişmesi için de kullanılabilir. daha da önemlisi sözlük için harcanan emeğin karşılığı sadece takdir edilmekle alınmıyor, takdir karın doyurmuyor tabii.
    hayat ne garip gemiler falan...

edit: melik duyar haber yolladı. kendisi hiç kopmamış bu yaşananlar bir sanrıymış.
    bilgisayar üzerindeki dantel ve köşesine yapıştırılmış nazar boncuğu yüzünden kendimi evimde sanmışım, meğer internet cafedeymişim. tabii farklı ya bilgisayar.
    (pokezat, 25.04.2007 13:03 ~ 13:42)

2. (bkz: yedik onu biz)
    (sürrealist, 25.04.2007 13:10)
  3. (bkz: cumaya gitti dönmedi bir daha gören de olmadı)
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 25.04.2007 13:11)
  4. (bkz: ateş hala sıcak fazla uzaklaşmış olamazlar)
    (sycrone one, 25.04.2007 13:12)
  5. (bkz: o değil de bir ilhan irem vardı o nooldu)
    (dirtypain, 25.04.2007 13:14)
  6. melik duyar 1994 yılında hafıza şampiyonu olmuş bir arkadaşımız. bundan yola çıkarak da sözlükte sürekli online olan, girip çıktığında şifreydi bilmemneydi uğraşmak istemeyen sayın yazarların klasik "beni hatırla" butonu yerine bu ismi almış, yazarları hatırlama aparatının adı. şimdi asıl merak konusu ne oldu bu güzelim butona? ben kullandığım için gidip gitmediğini göremiyorum tabii uzun zamandır. -kendi içimde çeliştim- hemen çıkış yaptım, bilgisayarı kapadım, çaktırmadan şirket serverına reset attım geldim baktım ki çalışıyo. çok terledim bi aşağı bi yukarı koşunca. duş aldım geçti.
    (olahabeoy, 25.04.2007 13:19)
  7. ''melik duyar yerinde duruyor paniğe mahal yok arkadaşlar.''

başlığın yarattığı panik duygusuyla çık git butonuna basılır. firefox sayfası kapatılır ve tekrar açılır, görülür ki ''bu'' butonunun yanında sessiz sakin melik duyar göreve hazır ve nazır beklemektedir. ''acaba'' denilerek aynı işlem internet explorer da denenir ve aynı sonuç alınır. sonuçlar teyit edildikten sonra sözlüğe gönül rahatlığıyla dönülerek giri yazılır. ''allah melik duyar'ın işiten kulaklarına,gören gözlerine, daimi hatırlayan hafızasına zeval vermesin'' şeklinde dua edilerek güne devam edilir.
    (jassmine, 25.04.2007 13:35 ~ 16:22)
  8. süper soru.

kısaca özet geçeceğim melik duyar'a ne olduğunu. zira ara ara karşılaşılan bir durum.

her türlü reklam vs. ye karşı olma durumu yeni karşılaşılan bir durum değil. sadece bu hissiyatın dışa vurumu değişen bir şey.
    melik duyar'a hiç bir şey olmamıştır. ortalama bir bok at izi kalsın vakası veya histeri nöbeti gibi görünüyor.

konuyla ilgili geçmişe bakarsak da çeşitli örneklerle karşılaşmak mümkün. misal (bkz: @358299) nolu giri de theme reklamı gelirse sözlüğü bırakacağını deklare etmiş bir arkadaş var. sözlüğün son 1 senede çeşitli theme reklamları aldığını göz önünde bulundurursak halen neden burada olduğunu sorgularım misal.

histeri krizine girip bir şeye tepki göstermeden önce az araştırma yapılması, oturup iki rekat düşünülmesi cilde yararlıdır. sivilcelere iyi gelir.
    (radiance, 25.04.2007 13:45 ~ 13:50)