belki ilginizi çeker
  1. · kürtçenin kurmanci lehçesi
  2. · bir erkeğe verilebilecek en güzel hediye
  3. · bi siktir git dedirten reklamlar
  4. · kilim
  5. · reklam
  6. · sürekli msn kullanan erkekte bi oğlanlık vardır
  7. · sevgiliye helikopter almak
  8. · enlimleme
  9. · beni şu kadarcık sevsen yeter
  10. · avuç içi kadar mutluluk yeter
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  3. · recep tayyip erdoğan
  4. · call of duty modern warfare 2
  5. · yaran diyaloglar
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · uludağ sözlük
  8. · eski çocuk oyunları
  9. · sabih atadan

bir kilim yeter sevgilim  

1. kadınların eşlerini bir kilim diye kandırıp tüm evi döşedikleri reklam filmi sloganı
    (underground, 27.04.2004 16:31)
  2. (bkz: sevişmek için demek istemiştim)
    (geçiyordumugrad1m, 23.04.2005 04:19)
  3. erkeği ilk duyduğunda havalara uçuran ve tamam canım ben kilimin yanında sana çek-yatta alırım dedirten,ama gerçeği öğrenince tamam dediğine lanet ettiren mobilya markası.
    (idiot, 23.04.2005 13:47)
  4. (bkz: bir biskrem versem)*
    (aynı zamanda olası cevap)
    (azwepsa, 23.04.2005 18:01 ~ 18:02)
  5. son zamanlarda sloganımsı hale gelen, akıllarda kalıcı reklam repliği.
    (gülümsün, 01.11.2005 10:30)
  6. bizim zamanımızda "iki gönül bir olunca samanlık seyran olur" derlerdi... zaman gençliği böyle işte...
    (bkz: ben eskilerdenim tribi)
    (azwepsa, 01.11.2005 10:51)
  7. sevgililerin ilk günüdür.

-aşkım sana dondurma aliyim mi yada başka bişi ister misin?

-bir kilim yeter sevgilim.

-oeh?!
    (kertenkebelek, 01.11.2005 13:05 ~ 13:38)
  8. ''işin sırrı nedir sırrı?'' gibi salak ötesi bir reklamla ekranlarda tekrar boy gösteren firmanın sloganı.

(bkz: milletin diline dolansın diye gerzek reklam yapmak)
    (rhododendronluteum, 17.09.2007 01:09 ~ 01:10)
  9. "kilim" ve "sevgilim" kelimelerinin sonlarındaki "-lim" hecesi ile kafiye oluşturulmaya çalışmış, ajdar anık şarkı sözlerini andıran manasız firma sloganı. yoksa "kilim" ve "sevgili" kelimeleri günlük,normal yaşamımızda pek yan yana geldiğini gördüğümüz,özdeşleştirip bağlantı kurduğumuz kelimeler değildir. reklamda ablamızın sevecen ve şirin bir ses tonu "bir kilim yeter sevgilim" diye erkeğine seslemesi anlamsız ve kulağa gayet yalan ve itici gelen bir istektir. kaldı ki bir kadının sevgilisinden isteyebileceği istekleri sıralayacak olursak kilim futbol topundan sonra gelmektedir .
    (yaqui, 17.09.2007 01:48 ~ 01:49)
  10. (bkz: en çok küfredilen reklamlar)
    (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 30.03.2008 23:28)
  11. her içimden içimden bir sikim yeter sevgilim deme isteğini getiriyor.
    (oyunbozan, 03.06.2009 13:41)
  12. ilişkinin ilk cicim zamanlarında, sevdiceğe söylenen ancak ilişkinin bitimine doğru kilimin değil bir evin bile yeterli olmayacağını anlamanızla ne saçma dedirten cümlenin kullanıldığı reklamdır.
    (damlaçikolatalıpamukşeker, 04.07.2009 19:24)
  13. nereye yeter? neyse derhal konuya girelim.

ergenlik çağından çıkmaktayız. tabi o zamanlar gençlik ateşi falan. babanın arkadaşı da sever bizi, "aslan parçası"der. karne süper zaten, bunun kerata da iş yok. var bir murat 131i. tamam hırlar egzosunda iş yok ama yerden keser ayağı. e taşra civarı zaten fazla bir şeye de gerek yok. arabayı da öğretti rasim amca sağolsun. verir de arabayı, dikkatliyiz ya, kimse de ses etmez.

derken gel zaman git zaman, bir yaz günü bizim mahalleye almancı birileri geldi. sahada maç yaparken dedim ne iş. sallamadım tabi başta ama arabadan çıkan son şahsiyet inanılmaz olunca işler çok değişti be. ben diyim afet, sen de tanrıça, vay anam vayy hesabı. hoş beş derken, bir muhabbet açtık. akşamları dışarı çıkmalar muhabbet derken şeytan tüyüyle okşadık herhalde ki "beni buralarda gezdirsene sevgilim" dedi bizimkisi.

heyecan bırak sarmayı sıktı resmen bütün vücudu. en azından şunu sordum. ne istersin diye? tecrübe ne arar lan bizde? tek bildiğimiz matematik, fizik, bir de milletin belini kırıp kaleciye bacak arası yapmak. bir yandan da "para yok aga sende, sorulcak soru mu bu?" diye de tersledim kendimi. ne mi dedi o?

"bir kilim yeter sevgilim"

olacak iş mi? ben jb bile ister derken bir kilim. boşver wild kilim dediğin nedir? valideye dersin piknik var alırsın malzemeyi. yap yanına da iki kanat, miss. öte yandan kız almancı be, nereden anlasındı ki kanattan manattan? öyle orjinal bir şeyimiz de yok. boşver dedik takılmadık ayrıntılara. ama rasim amcadan kaptık tabi taksiyi. neyse ağaçlık ortam da var.

heyecan kasırgası var bünyede. şiddetini gökhan abur bile bilemez o derece. serdik kilimi, geyik var sandıydık. meğerse karşı takım libido transfer etmişmiş. "dur be, ben de erken boşalma var" bile diyemeden kilim üstü wild yapacak. hayır ne mi oldu sonunda? meğerse dal taş varmış. zaten 50 kilo adamdık o zamanlar, vücut da darbeye dayanıksız. kalça çıktı, vücuda taş, sopa her bir şey girdi. bütün kuşların kaçmasının da bağırmamla alakası vardı tabi. zevkten değil acıdan yahu. "lan wild şimdi işin bitti dedim". hatun sallamadı bizi, bindi arabaya gidelim gibisinden.

gittik, en azından sıcaklıkla gidebildik. ama değil topu,sokağı bile göremedik bir kaç ay. kız desen bizden umudu kesti. neye yansam bilemedim. yıllar yılı sövdüm durdum buna.

sonra ansızın bir gün. tvde.

"bir kilim yeter sevgilim"

nah yeter.
    (wildboy, 25.08.2009 01:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil