|
|
- 1.uyumak
2.yemek yemek
3.okunan kitabın üzerine oturmak ve kalkmamak
(bkz: garfield)
- çizgi filmlerde öğretildiği üzere fare yakalamak
- benim kedimin bi güzel tuvaletinin üstünde dolaşıp minik patileriyle bütün odamda hoplayıp zıplayıp sonra gidip dolabımda uyuması gerekiyordu.
(quaver, 21.10.2006 21:13 ~ 21:13)
- cismen var olmayan veya varolup da tehlike arz edecek potansiyel taşımayan (canlı olmama, yumuşak ve stabil olma, küçük ve gariban olma gibi sebeplerden) nesne ve fikirlere savaş açma. koltuklara blöf yapma, iplerin sarmalayıcı etkisi altında devredışı kalana kadar dolanma, çoğu zaman karşılık vermeyen rakiplere karşı yenilme akabinde mutsuz ve sinirli sesler çıkararak köle sahiplerinin seni çözme görevlerini yerine getirmelerini bekleme.
- uçan varlıklara sinirlenme ve bunu tiz bir sesle ifade ederek sahibin gelip kendisini sineğin olduğu kot seviyesine kaldırmasını bekleme.
- bir küt efektiyle yere atlayıp göbeği sevilmek üzere açmanın akabinde sıkıldığı noktada yeter artık sevme mesajı vermek için göz bebeklerinin büyümesi. bu sonuncusu sahibin güvenliği için gerekli, göz bebekleri büyüyen kedi 3 saniye içinde saldırır, bırakıp uzaklaştın uzaklaştın, yoksa bileğindeki kesikleri kedi tırmığı diye açıklarsın artık.
- + dört ayak üstüne düşmek
+ ulaşamadığı ciğere murdar demek
+ bir şeye ciğere bakarmış gibi bakmak
- kanında sinsilik olmasından dolayıdır ki çöp tenekesinden fırlaması aslî görevlerinden biridir.
(bkz: çöp atarken çöp tenekesinden fırlayan kedi)
- bana anlatılanlara göre kedimin gerektiğinde alarm gibi uyanacağım saatleri bilmesi, sonra eğer uyanamadıysam gelip beni patilemesi, sonra dönüş saatlerime göre kapının eşiğinde kendine yer edinmesi, sonra benim moralim bozuksa ufacık yüzünü yüzüme sürtmesi, onun morali bozuksa beni ordan oraya peşinden sürüklemesi, her gece de yatağıma kıvrılıp ben uyuyana kadar bana bekçilik etmesi gerekiyor...
kedi istiyorum...
- balkondaki odunların üstüne çıkarak odunları devirmek.
- satanistlerin emellerine alet olmak.
(jix, 22.10.2006 01:18 ~ 01:46)
- sütle yumuşamak.
- kendi kuyruğunu kovalamak.çiftleşme dönemi geldiğinde en ufak bir okşamada poposunu havaya kaldırmak.yine bu dönemlerde evden kaçma girişimlerinde bulunmak.boynunu kaşıyınca mayışmak.ipleri kabloları kovalamak.olur olmadık yerlere girip sıkışmak.bilgisayarın arkasına girip kabloları karıştırmak.birşeyleri kırııp dökmek ve sonrasında masu sevimli bakışlar atarak kızamamayı sağlamak.tam uykuya dalacakken yatağa atlayıp uyku kaçırmak.pinpon topuna deli olmak.tüy dökmek.binlerce sevecenlik gösterileri ve mızmızlıkla eldeki sucuk sosisten bir parça koparmak sonrasında oralı bile olmamak.uyumak için gidip en rahat yeri bulmak.saç kurutma makinesi , elektrik süpürgesi gibi aletlerin sesinden korkmak.yıkanmaktan nefret etmek yıkamaya çalışıldığında el kol heryeri tırmalamak.kirlenmek.yalanmak.
insanlar için en cezbedici olan yanı sevimli olmak.
- anlamca hatalı olan cümle. zira kedilerin yapması "gereken" bir şey yoktur. adı üstünde o bir kedidir. ve kedilerin hayatlarında emir kipi içeren durumlar söz konusu olmaz.
- ayak ısıtmak. (eski dönemlerde fransızlar bu yüzden evlerine kedi alırlarmış)
|