|
|
- 1950'lerde amerikanın james dean'lı asi gençliki için süper bir karizma nesnesi olmuştur sigara.
hatta o zamanın televizyon sunucuları programlarını elde sigara sunmuşlardır (bkz: good night and good luck), ve taa 90'lara kadar şairlerin yazarların falan elde sigara fotografları en karizmatik fotografları olmuştur.
malboro* adam'da atının üstünde çok karizmatiktir..
e onca insan karizmatik olmuştur da ne olmuştur? onlardan etkilenen bi dolu insan kanser olmuştur. saçları dökülmüş, iktidarsız kalmış, duruma uyanıp iktidarsız bırakmayanını içenleri ise * ölmüştür.
neticede, solmuş gözlerin, pis kokunun, tel tel olmuş saçların, siyah ciğerlerin* karizmasıdır sigara.
(oh be. iyi yazdım.. bunun üstüne bi sigara yakılır şimdi..)
- sinema-tiyatro arası olsun, oturduğunuz kafe olsun herhangi bir yerde bir topluluk içinde diyelim ki tek başınızasınız. (topluluk içinde. burası önemli!)
orda öyle sap sap durup etrafa bakmaktansa, yakarsınız sigaranızı, her nefes çekişte yavaş yavaş üflersiniz.
mesaj net ve basittir. ben burda tek başıma olabilirim ama, bu beni rahatsız etmez. bak elimde sigaram var, onu içiyorum, kimseyi de umursamıyorum, coolum, karizmatiğim havasını yaratırsınız. sigara bunun için birebirdir.
not 1: bu giride yazılanların tamamı insan trafiğine kapalı alanda yapılmıştır. lütfen kendi başınıza denemeyiniz.
not 2: sigara öldürür, iktidarsız bırakır, sevdiklerinizi de öldürür, hasta eder, acı çektirir, pis kokar. gerçekten yapar, şakası yoktur.
not 3: bırak o çakmağı elinden diyorum bak! yoksa kötü olacak.
- erkeğe karizma katar mı bilmem. ama bazı kızlara öyle bir karizma katıyor ki aslan, aklın şaşar.
sigara içen bir kızı öpmeyi kültablasına benzeten bi takım arkadaşlar da var. kendileri ya hiç kültablası yalamamış, ya da hiç bi kızı öpmemiş. ben ikisini de yaptım. aradaki farkı bi görsen gelir özür dilersin böyle teşbihi beliğler yaptığın için. garip bir benzetme. aristo'ya havale edicem şu durumda. estetikten yoksun olmayın lan. sigara içen kızdan bahsediyorum. düşünün lan. iki parmak bir ağız lan. bi kız daha ne kadar etkileyici olabilir.
erkeğin karizmasını bilmem. olabilir. delikanlı adamın pembe akciğeri olmaz. yazın bi yere.
- (bkz: hiç o açıdan bakmamıştım)
- (bkz: bir pazarlama nesnesi olarak sigara)
|