bir kadını anlayabilmek   

adana çık aradan

1. aslında çok da zor olmayan bir hadisedir. nasıl mı?

sadece saçlarını şefkatle okşayın,

sadece gözlerine sevgiyle bakın,

sadece yüreğine insanca yaklaşın,

ve sadece kadın diye değil; insan olduğunu da gözönünde bulundurarak anlamaya çalışıp, sımsıkı sarılın.
    (hale yediler, 28.05.2008 17:03)
  2. kalbi kırılır kadının.
    ne olduğunu anlayamazsın.
    ne olmuştur da üzülmüştür bilmek istersin.
    sorarsın söylemez, ararsın bulamazsın.
    kızarsın biraz, terslersin belki.(çözülemeyenin sinirleri kaldırması)
    yok yok böyle olmayacak dersin sonra, yumuşarsın.
    sevgiyle, şefkatle, sıcacık öper, sarılır, kucaklarsın.
    o da yumuşa, güler biraz.
    sen sevinirsin buna ve artık daha da cici davranırsın.
    aranızdaki her buz kristali parlak su damlaları olup tunca nehrine karışır.
    ikiniz de mutlu olunca hatırlarsın biraz önceki hüzünlü hali, sorarsın tekrardan.
    iyidir, mutludur çünkü şimdi, sorsan gülerek şöyle böyle olmuştu diyecektir, diyebilecektir artık.
    sana bakar gülerek, "yok iyiyim şimdi".
    bu mu yani dersin. tamam şimdi böyle ama ya az önce.
    canım ne önemi vardır şimdi iyidir ya.
    ısrar etsen gene başladığı gibi olacaktır, sen de vazgeçersin anlamaktan ve bilmekten.

işte bu yüzden kadınlar erkeklere kızar "beni anlamıyorsun" diye. anlamak için neredeyse hiç malzeme kalmamıştır ki ortada, aslında belki ortada anlaşılacak birşey de yoktur ya.
    işte öyle kalakalırsın her seferinde.
    (gomünüst, 28.05.2008 17:28)
  3. "sadece bir taneyse kendimi zorlar anlarım, ama anacım bitmiyorlar ki hangi birini anlıyacaksın??"
    (diazepam, 28.05.2008 17:31)
  4. bir kadını anlayabilmek kolaydır. ama diğer kadınları da anlamak işin içine girince iş sarpa sarıyor.
    (karizmatik, 28.05.2008 17:43)
  5. (bkz: yataktaki kadını anlamak)
    (fikfikfuleyman, 28.05.2008 17:47)
  6. anlanırsa eskisi kadar sevilmeyebilir. anlamamak gizemlidir ,güzeldir.
    (ebilona, 28.05.2008 19:36)
  7. bazen kadınların kendilerinin zaten istemediği bir şeydir.

-tamam işte, anladım tatlım. demek istiyorsun ki xyz
    -hayır, anlamadın. ben sana hep söylüyorum xxxxxxxyyyyyyyzzzzzzzz. bir türlü anlamıyorsun.
    - yani önce x, sonra y, sonra z mi demek istiyorsun?
    -öfff, gene anlamıyosun, her şey o kadar basit değil bi kere.

bu bir anlamama döngüsüdür, böyle sürer gider.
    (earendill, 28.05.2008 20:16)
  8. yataktayken değişebilir her şey. sevgi, şefkat ve insanca bir yaklaşım bekleyen kadın bir anda ona biraz ucuz davranmanızı, biraz canını yakmanızı isteyebilir. bunu da anlayabilmek gerekir. ne zaman doogye geçeceksin, ne zaman bacak omza alacaksın, hep anlayış işi bunlar. sade sapkınlığın kutsal kitaplarını bir tek kendisi sapkın olduğu için yazmadı diyeceğim ama ağır olacak bu başlık altına. bir de karşınızda kendisini anlayamamış embesil bir kadın varsa ve hala onu anlamanızı bekliyorsa bırakın bence sevecenliği falan, kafa atın direk burnunun çatısına, haketmiştir.

kafayı attınız. bırakın gitsin. dönerse hep sizindir. dönmezse asla sizin olmamıştır.
    (ahmak ı hayal, 28.05.2008 20:22 ~ 20:25)
  9. bi kere zordur, özgüveni yerine getirir zoru başarmak..kadınlar kendine güvenen erkekleri severler..

bazen yorucudur..nitekim sizi öldürmeyen size güç kazandırır..kadınlar güçlü erkeklerin yanında olmak isterler..

yeri gelir anlaşılmazdır..ama üzerine düştükçe çözersiniz çoğu detayı..kadınlar zeki erkekleri takdir ederler..

daima güzeldir..hayatın daha da güzel olması için takım çalışması içersindesinizdir..kadınlar hayatı paylaşmayı bilen erkeklere önem verirler..

lakin keyif verir..tüm o esrarengizliğin üzerindeki bulutu yavaş yavaş dağıttıkça siz de hayatın bi diğer önem teşkil eden anlamına yaklaştığınızı hissedersiniz..kadınlar, hisleri sağlam erkekler ile muhattap olmayı tercih ederler..

sonuçta değerlidir..paha biçilmeyen ise; kadından çok bir insana verilen önemdir..insanlar, kendilerine değer veren insanları ararlar her zaman..
    (zeus, 28.05.2008 20:34 ~ 20:39)
  10. önce kendini anlayabilmekten geçer. kendininin ne istediğini, bu kadından ne beklediğini bilmek daha rahatlataçaktır ve anlamanı kolaylaştıracaktır. *
    (yazar gibi, 28.05.2008 21:39)
  11. bir kadını anlayabilmek için öncelikle bir başka kadını anlayabilmek gerekir.
    (tonguç, 28.05.2008 21:42)
  12. cinsel organının farklılığı dışında hiç bir farkının olmadığını anlayabilmektir.

yani ben ya da herhangi bir hemcinsim; ne kadar insan ya da hayvansak kadın da o kadar insan ya da hayvandır. bir vajinaya hakettiğinden fazla değer yüklemek komik duruma düşmek için yeterli sebep.

kadın değerlidir fasa fisodur gibi muhabbetlere girmeyeceğim. bilmenizi isterim bu numaraları kadınlar da yemezler. bu romantik şovalye ayaklarını bırakmak lazım.

"ben kadınları anlayamıyorum" diyenlere sormak istiyorum "kadınlar sizi anlıyorlar mı?" ya da onlar sizi anlayabilmeyi sizin kadar arzuluyorlar mı?

vajina lan. neden bu kadar abartıyorsunuz? bakkalın çırağını anlayabilirseniz kadınları da anlayabilirsiniz. bakkal çırağına ya da herhangi bir insana hakettiği değeri veremiyorsanız kadına da veremessiniz.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 18.07.2008 00:37 ~ 00:38)
  13. bir kadını anlayabilmek,erken boşalma sebebiyle psikoloğa giden bir hastaya erken boşalmanın önüne geçmek bisiklete binmek kadar kolaydır diyen psikoloğun verdiği cevapla doğru orantılıdır.kadınları anlamak zordur şeklinde ortaya atılan bu söylem erkek milletinin bilinçaltına yerleşmiş ve nesilden nesile aktarılıyor.şemsiye girmiş bir kere,açılmaz artık.
    (psikomedi, 18.07.2008 04:13)
  14. erkeklerin asla başaramayacakları şey
    (değişenruhludeğişkenşahsiyet, 18.07.2008 10:17)