3 saat sipor yapmak kadar yorar insanı. koro halinde: kor kor kor. lan herkes nereye kayboldu? kro fitbol oynayan bir cinstir. iyi para var bu işte. bir daha başlıkla uğraşırsam kro olayım. kamyon şoförü oldum ben. (bkz: öz ego)
kırolarla çıkan, onların o kadar kıroluklarına rağmen gözlerinin içine salak salak bakan, kendisine "şşşt", "kızım", "aloo" gibi sözlerle hitap edilmesine bile aldırmayan kızlarımızın bu ilişkiyi (buna da ilişki deniyor ya) yaşamadan önce yaşadıkları durumdur.
kendini bi bok sananların, "kıro" kelimesinin hangi mantalite ile söylendiğini bilmeyenlerin, karşısındakini kro diye yaftalayarak kendini sarayın soylusu(oysa ki soytarısı bile olacak akıl yoktur) sananların tanışma daveti almış olmasıdır. o değil de elemana sevindim. az daha burnunu boka sokacakmış da bok kendini bir bok sanmış da kurtulmuş çocuk..
daha kötüsü de olabilecek durumdur. kıro deyip geçmeyin. onlarda insan. onlarında bir kalbi var. sevmesinler mi onlar?
şaka bir yana. insan sana değer vermiş, gönlünde bir yerlere koymuş... böyle muamele edilir mi? daha güzel bir şekilde s.ktir çekemez miydin? küçük kız sözüm sana; kırma dostun kalbini, onaracak ustası yok. soldurma gönül çiçeğini, sulamaya ibrik yok.
"kıroda olsa o da bir insandır" diyerek hoş karşılanması gereken eylemdir. kıro da olsa onunda bir gönlü, duyguları vardır. asıl sorun tepeden bakma, kendini beğenmektir.
şöyle bir diyalogla örneklendirilebilir bir durumdur:
erkek- hanımefendi sizinle tanışabilir miyim ?
kız - ne ? nasıl yani? ne tanışması be ?
erkek - ben nezaketen tanışmak istemiştim.
kız- aaa ne garip şeysin be , nezaketen filan cık cık cık..
erkek - peki izninizle..
kız (kız arkadaşlarına anlatır) - gördünüz mü nezaketen dedi kıro ? nezaket ne be ? efendi gibi yanıma gelmiş tanışmaya çalışıyo lavuk, hanımefendi dedi bi de, ulan karılar var ya kesin kıro bu !
yani neymiş , kime göre neye göre?
nşa'da çıkma teklif ettiğim kızların gösterdiği ilk reaksiyonla, aynı reaksiyonun verilmesine neden olabilecek durum.
allah'tan sonra, ben seni hep arkadaş olarak görmüştüm diyorlar da durumu kurtarıyorlar.
(bkz: o kadar yani)
(bkz: umutsuz vaka)
bazıları için normal olan, bazıları içinse olmayan durum. anlaşılmayan böyle bir durumla karşılaşınca kendini kötü hisseden birine (genelde kadın oluyor cinsiyeti) gösterilen tepkinin nedeni. erkekler şekilciliğin en alasını yaparken belki aklı biraz kıt bir kızımız bu duruma tepki gösterince neden hedef tahtası haline gelir ki. özünü yitirmiş, mahsun-özcan karışımı, eğitimsiz, cahil, özenti birini aklı başında bir genç kızın beğenmemesi oldukça normal. kasımpaşadan çıkmış goncagülleri koynundan çıkarmayanlarsınız sanki hepiniz.
kayseri göreve davet ediyorum. yeter bu kızı eziklediğiniz.
kanımca insan o zavallı, karizması yerlerde sürünenkızcağız derhal intihar etmelidir. artık yaşaması imkansız.
aranızdaki tek fark onun -misal- urfa' da doğmuş, senin -yine misal- istanbul' da doğmuş olmandır. sana zihninin birikim yapması için fırsat verilmiş, ona verilmemiştir. iyi bir okulda okumak için tırnaklarınla kazımadın oraları altı üstü öss'ye girdin. yeme bizi. yemeyin bizi lan yemeyin. kaldır kafanı, azıcık bak etrafına. beynini yor biraz. yor.
edit: elinin körü. istediğim yerle oynadım. size ne be? hö? bayan bohar mısın? boğdun da..
kırodan kastedilenin ne olduğuna göre farklı yorumlar yapılabilecek olay.
kıro denince fakir, zavallı, mazlum falan anlaşılıyor gibi görünüyor sanki. ben kaba, görgüsüz, saygısız kişi olarak anlıyorum ve haddi bildirilmelidir diyorum.
şiveli konuşan her erkeği kıro olarak yaftalayan, görsel olmasa da beyinsel manada en has kıro olan dişi varlıkların (belki birden fazladır) iğrenerek, küfrederek reddettiği eylemdir. yıllarca kendi ''öz egosunu'' parlatıp kendi kıçı kadar büyütmüş hanım! kızımız ''sizinle tanışabilmem mümkün mü?'' diyen bir erkeğe herkesin ortasında siktir çekerek bir bok olduğunu sanıyorsa kesinlikle haklıdır. bir bok olmuştur, gerçekten de.