bir insanın dört dine birden inanması   

adana çık aradan

1. insanın eşeğin amına su kaçırmasıdır.* belki garantici bir eylemdir. biri tutmadı diğeri kesin tutar hesabı. kaypaklığın daniskasıdır. insanın kendi içerisinde çelişmesidir. çünkü semavi dinlerin tamamı kendi içerisinde çelişir. ha yok benim mensubu olduğum 4 dinin arasında sadece bir tane semavi din var, diğerleri değil derseniz o zaman eyvallah.
    (tuygun, 12.06.2006 22:28)
  2. çözemediğim hadise.

şimdi adam müslüman olsa hıristiyanlık ve museviliği zaten kabullenmez. musevi olsa kralını tanımaz. hıristiyan olsa musevilikten nefret eder.

haydi bu 3 semavi dine birden inandı diyelim; manitu araya nereden girdi onu anlamak pek güç.

(bkz: adana çık aradan)
    (eksiksizuyum, 12.06.2006 22:40 ~ 22:40)
  3. dört dini bilmem ama insanın dört dinde de varolan ortak yönlere (yaratıcı, dünya ve ötesi, ruh, ahlaki değerler) inanmasında nasıl bir kötülük, kaypaklık olduğunu çözemedim.

ayrıca gerçekten inanmanın ötesinde herhangi bir tanrıyı kekleyecek, kandıracak altyapıda olduğumuzu düşünmüyorum.
    (atropos, 12.06.2006 23:07)
  4. -emrah koş, papaz kiliseye gelene 100 dolar veriyomuş...
    -pata pata pata pata(kiliseye koşma efekti)... dede, torun ve kutsal kase adına..
    -emrah koş, camide yiyecek yardımı yapıyorlarmış...
    -pata pata pata pata(camiye koşma efekti)... eşhedü meşhedü...
    -emrah koş, sinagogda altın dağıtıyorlarmış...
    -pata pata pata pata(sinagoga koşma efekti)... on demir, mır, mır, mır, mır...
    -emrah koş...
    (selenge, 12.06.2006 23:19 ~ 13.06.2006 00:45)