belki ilginizi çeker
  1. · 4s kuralı
  2. · fuck buddy
  3. · 4 s kuralı
  4. · birinci manifesto
  5. · küçük iskender
  6. · ayet el kürsi
  7. · yeni bir ilişkiye başlarken unutulması gerekenler
  8. · la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim
  9. · copy past from güzin abla
  10. · çok sevmezsen çok acımazsın
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · colin kazım richards
  4. · yılmaz özdil
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · aşk
  7. · itü sözlük
  8. · sıvı basıncı
  9. · re

bir ilişkiye başlarken bilinmesi gerekenler  

sayfa  / 11
  1. çoğu insanın tecrübesizliklerden dolayı düştüğü hatalara sevgili arıların düşmemesi için hazırlanacak olan hededir. kızlar ve erkekler için aynı şeyleri söyleyeceğim, fakat bir erkek olduğum için bazı söyliceklerim kızlara deli saçması gelebilir.

öncelikle, sevgili adayınızı iyicene tanımaya çalışın. daha sonra, sizin ve onun karakterleri doğrultusunda bu ilişkinin ne kadar sürebileceğini hesaplayın, ve ilişki içinde ona göre davranın. evlilik vaatleri vermeyin mesela, kimse sevdiceğini hayal kırıklığına uğratmak istemez.

ne kadar çok seviyor olursanız olun, hatta hiç ayrılmayacağınıza eminseniz bile, hayatınıza gereğinden fazla girmesine izin vermeyin. çünkü ayrılacaksınız. emin olun.* çünkü eğer girerse hayatınıza, ayrıldıktan sonra her yerde ondan birşeyler görmeye başlarsınız. herşeyini attım-yaktım zannedersiniz, fakat yatağın altından tokası çıkar, çalışma masanızı toplarken size yazdığı diğer küçük şeyleri görürsünüz, eski konuları tekrar edeyim diyip tozlu raflardan bir kitap seçersiniz, ve içinde küçük aşk sözleri görürsünüz, üzülürsünüz, üzer bunlar, valla.

kıskanmayın, ve kıskanmasına izin vermeyin. kıskançlık her ilişkinin olmazsa olmazıdır bir yerde ama bunu minimum ölçüde tutmaya çalışın, hayatınız rezil olur.

arkadaşlarınızla aranıza girmesine izin vermeyin, ve siz de girmeyin. çünkü ayrılacaksınız. gerçekten. ve sonra hiç bi arkadaşınız kalmadığı için yalnız olacaksınız, daha çok özleyeceksiniz eski sevgiliyi.

ara vermeyin. direk ayrılın. ara verince genelde ilişkinin düzeldiğini söyleyenler oldu, dövdüm. düzelse bile mutlak ayrılığa çok yakınlaştığının işaretidir ara vermek. ara vermeyin, ayrılın.

geleceğinizle -ve geçmişinizle- ilgili yalanlar söylemeyin, ortaya çıkar, üzülürsünüz. ama tek gecelik bir ilişki peşindeyseniz, yalanlar üzerine kurabilirsiniz herşeyi. ben muazzez abacı'nın yeğeniydim bi ara mesela.

cinsellikten kaçınmayın. ilişkiyi sağlamlaştırır çoğu zaman. hatta sevgiliyi en iyi yatakta tanırsınız. fakat abartmayın, kimse sevgilisinin fuck buddy'si olmak istemez.

evet, şimdilik bu kadar. diğer küçük ayrıntıları zaten biliyorsunuz. genellemelerle dolu bi yazı oldu, evet. kendi hayatıma göre genelledim. içinden en ufak bişeyler çıkarsanız bile ne mutlu bana.
    (the joy of not being, 04.09.2007 12:01 ~ 08.11.2008 14:57)
  2. (bkz: türev)
    (bkz: integral)

e arada lazım oluyor...
    (red zeppelin, 04.09.2007 12:03)
  3. (bkz: 4s kuralı)
    (a day in the life, 04.09.2007 12:06)
  4. arada mesafe varsa başlanmamalıdır. en azından hiç acı çekmeden bırakılır. sonrasında hem beraber kalmak hem de ayrılamamak zor gelir. ben idare ederim diyorsanız bile bulaşmamak en iyisi.
    (rüzgara karşı 5 metre işeyen adam, 04.09.2007 12:12)
  5. (bkz: ile)
    (petit chien, 04.09.2007 13:18)
  6. karşınızdakinin de insan olduğunu unutmayın,
    onun kusursuz olmadığını unutmayın,olduğu gibi kabul edin,edemiyorsanız zaten hiç başlamayın.
    (kevcermik, 04.09.2007 19:52)
  7. dudaktan öpülüyor. sevgili.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 04.09.2007 20:02)
  8. bunları okumayın...

bak hala okuyor!

herşeyden önce her ilişki her insan gibi kendine hastır,özgüdür,özeldir,falandır filandır,yani belli klişelerle yola çıkarsanız iyidir,hoştur belki ama gerçek olamayacaksınızdır,patlar da bi yerden sonra,en temizi ne hissediyorsanız onu yapmanız,ha muhatap baktınız oynuyor,ee bu da onun terbiyesizliğidir,siz yüreğinizin sesini dinleyin keh keh keh...

(bkz: copy past from güzin abla)
    (kirlikirpi, 04.09.2007 20:11 ~ 20:12)
  9. lüzumsuzsa söndür.
    (iao, 04.09.2007 20:14)
  10. ilk kural bencil olmaktır. herkes kendini düşünebilmeli önce. zor bir şeydir, evet. özellikle karşındakini sevebilme ihtimalinin yüksek olduğunu hissediyorsan. ama başlarken tam da böyle olmalı. yeni birini tanıyorsun, bibirinize alışmaya çalışıyorsunuz ve zıtlaşmalar çoğu zaman kaçınılmaz oluyor. anlayış, fedakarlık, empati, sempati... bunlar güzel şeyler ama çok az tanıdığın birine bol keseden dağıtılabilecek şeyler değil, olmamalı. olabilir de duruma göre. he, o zaman ne olur? verdiğin kadarını alamazsın, bencilliğinin huzurunu yaşayacağına fedakarlığının ahmaklığını hissedersin.
    ilişkiye ciddi anlamda başladığın zaman unutabilirsin bu bencillik hikayesini, o zaman sen değil siz varsınızdır çünkü. daha ne olsun.
    (kızınbiri, 04.09.2007 20:16)
  11. bir gün biteceğidir şüphesiz. sonradan öğrenenlerin canı pek yanar.
    (zinzoline, 04.09.2007 20:36)
  12. sinemaya gidiliyor genelde. beraber.

edit: yanyana al biletleri.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 04.09.2007 20:38 ~ 20:40)
  13. -iki insanın da ayrıca özel hayatlarının olduğu ve bu yaşama alanına müdahale edilmemesi gerektiği, (mesajlar karıştırılmamalı, msn şifresi istenmemeli, vs, vs)
    -saygıyı yitirince arkaya bakılmadan kaçılması gerektiği, (saygısızlık başladığı anda düşmanlık başlar)
    -kıskançlıkların dozunda güzel olduğu, (ileri derecesi paranoyadır)
    -özgürlüklerin kısıtlanmaması gerektiği, (etek giyme, kızlarla/erkeklerle görüşme vs )
    -sevmek tapmak anlamına gelmez bu sebeple her şeyin belli dozda hoş olduğu, (ikisi farklıdır fedakarlık sevgide de vardır)
    -ortada unutulmamış biri varsa o ilişkinin başlamamasının hayırlı olduğu, (2 gün sonra ayrılma sebebi diye öne sunulan bir neden olabilir bu)

gibi hatırlamakta fayda görülen hayati fonksiyonlardır.
    (portakalda vitamin, 04.09.2007 20:42 ~ 20:47)
  14. sonunda kazanan tek tarafın gsm operatörleri olacağı.
    (finch, 04.09.2007 20:51)
  15. öncelikle (bkz: birinci manifesto)
    şimdi, bunu okuyup geri döndüğünüze göre:
    aklınızda olsun, her ilişki biter. bunun için ilişkiye girerken "ya biterse" ya da "bitince ne olacak" diye düşünmek faydasız, daha önemlisi gereksizdir.

kendinizi "bitince ne olacak" diye yormaktansa "elde bu malzeme var (ben ve o). en güzel nasıl bir ilişki çıkartabilirim" diye düşünün. (daha çok malzeme ilişkiyi güzelleştirebileceği gibi kötüleştire debilir. bu sizin malzemeyi kullanma yeteneğinize bağlıdır)

bunun dışında çok birşey bilmeye gerek yoktur. zaten meraktan giriyorsunuz o ilişkiye. işbaşı eğitim ile hepsini öğreneceksiniz. korkmayın acıtmayacak.
    (carlsoloman, 04.09.2007 21:00 ~ 21:00)
  16. kafa atmamak lazım. kız erkek farketmez, çirkin kaçar.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 04.09.2007 21:16)
  17. ---men only---

memesinden tutulmaz.

---men only---

yoğun istek üzerine gelen edit: elini deneyin.
    (lefteyenine, 05.09.2007 09:53 ~ 17.11.2007 15:49)
  18. ---women only---

eleleyken pantalonunda farkettiğiniz kabartının ardında hemen art niyet aramayın. uzun süredir ilişki yaşamamış bir erkekle berabersinizdir. veya olmaya da bilir tabi. "bişiyler içmeye gidelim mi" derse gitmeyin mesela ilk günden.

---women only---
    (lefteyenine, 05.09.2007 09:56)
  19. bir önceki sevgilinizle gezdiğiniz mekanlara, müdavimi olduğunuz kafelere yeni sevgilinizi götürmeyin.. garsonlar bazen "ooo x'cim, hoşgeldin, y yengemiz yok mu?" gibi bir mallık yapabiliyor, gününüzün içine sıçabiliyor..
    tebdili mekanda ferahlık vardır hem..
    (escaflowne, 05.09.2007 10:07 ~ 10:07)
  20. erkekler:

gül alacaksınız, bunları unutmayın; pembe: "güzel kızsın ama niyetim ciddi değil, verir misin?", kırmızı: "hastasınım, evlenelim, ver artık.", beyaz: "pardon anneme almıştım bunları.", yavruağzı: "homoseksüelim."

hemen ezberleyin, yanlış yunluş şeyler alıyorsunuz sonra problem oluyor. gülden başka çiçek de almayın, onlar çok karışık, girmeyin oraya.

kızlar:

ne çiçeği lan! çakmak falan alın siz. hey allahım ya.
    (tembel, 05.09.2007 10:21)
  21. potansiyel sevgilinin cinsiyeti.
    (drummy, 05.09.2007 10:35)
  22. hiç kimse ile nasılsa bir gün "değişir" diye ilişkiye başlamayın. çünkü o gün hiç gelmeyebilir.
    (cashew, 05.09.2007 10:45)
  23. sevmeyi bilin.
    (cthulhu, 05.09.2007 11:34)
  24. -partnerinizin cinsiyetinden emin olun.
    son yıllarda yaşanan ve manşetlere taşınan olaylar görünümün yanıltıcı olabileceğini göstermiştir.
    (jassmine, 05.09.2007 11:35 ~ 11:42)
  25. (bkz: her aşk bitermiş)
    (karizmatik, 05.09.2007 11:38)
 sayfa  / 11

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil