bir harf için ispiklemek   

adana çık aradan

1. klavyenin hızlı kullanımından kaynaklanan bir harfe basamama yada yanlış harfe basma durumda oluşan yanlış giriyi yazan kişiye düzeltilmesi için mesaj atmak yerine anlamlandırılamayan şekilde ispikleyip sildirmek durumu.
    (where is my mind, 27.07.2004 16:26)
  2. (bkz. fırsattan istifade girinizi çalanlar)
    bu başlık altında ifade edilen durumların olmaması açısından, yazar eğer sık girip çıkan biriyse gelmesi beklenmelidir. eğer son login vakti 3 ay,geçen ay, milattan önce 400, 1402 falansa eğer ispiklenip sildirilmesi sözlüğün selameti açısından gereklidir.
    (where is my mind, 27.07.2004 16:35)
  3. can ver tuşu hizmete girdikten sonra o kadar da büyük bir tartışma konusu olmamalıdır ispikler.

arı çevrimiçi ise, anında çöp lambası yanar : editler. ve can verir
    arı çevrimdışı ise, geldiğince çöp lambası yanar : editler. ve can verir.

eğer mesaj atılırsa : mesajı önemsemeyebilir kişi : tüm atılan mesajları kontrol mu edeceğiz düzeltilmiş mi diye.
    eğer mesaj önemsiz bulunursa : hatalı olarak sözlükte bulunması sürecektir girinin.
    ama görüldüğü yerde ispiklenip : arının editlemesi için elinin altına toplu halde konulunca daha kolay olur düzeltme prosesi.
    bir kişiye 1 ay içinde 10 adet düzeltme mesajı gelse : tektek ayrı pencerede açıp onlarımı editlesin

edit -> ben.php -> mesajlarım -> giri no -> goster.php'ye yaz -> girinin gelmesini bekle -> editle -> oldu -> geridön : mesajlarım -> girino...

uzun uzun gezmeye gerek yoktur : can ver tuşu kullanıma açıktır.

sadece çöp kutusunda olunca tüm bu hatalı giriler : tek tuş : can ver : editlenip aynı yerine konacak.

ps :
    -2 harf olsun. ispik sınırı 2 karakter olsun, ha 1 ha 2 ne farkeder
    -3 olsun. allah'ın hakkı 3'tür.
    -4 olsun. cümle başına ortalama 4 karakter iyi işte.
    -5 olsun. ben uzun yazarım, hem hatalı da olsa herkes ne demek istediğimi anlıyor : sınır 5 karakter olsuuuun
    (azureel, 27.07.2004 16:45 ~ 17:04)
  4. ben bir kere yapmı$tım, man on the moon ışık hızıyla reddetmişti. bir harf için ispiklenir mi lan diye. ondan beri hümanizme inanır oldum.
    (gxix, 19.12.2007 21:29)
  5. (bkz: kompleks)
    (hplovecraft, 19.12.2007 21:32)
  6. (bkz: beni şu kadarcık sevsen yeter)
    (iao, 19.12.2007 21:46)
  7. 1500 kelimelik bir mesajda bir "ş" harfi yerine basılmış bir "s" için ispiklemek, ama işin daha da kötüsü moderatörün bunu haklı bularak mesajı silmesi, sonrasında benim kafayı yiyerek o harfi bulmak için sarfettiğim efor. düşününce sadistlik valla.
    (hariboo, 19.12.2007 22:00)