|
|
- klavyenin hızlı kullanımından kaynaklanan bir harfe basamama yada yanlış harfe basma durumda oluşan yanlış giriyi yazan kişiye düzeltilmesi için mesaj atmak yerine anlamlandırılamayan şekilde ispikleyip sildirmek durumu.
- (bkz. fırsattan istifade girinizi çalanlar)
bu başlık altında ifade edilen durumların olmaması açısından, yazar eğer sık girip çıkan biriyse gelmesi beklenmelidir. eğer son login vakti 3 ay,geçen ay, milattan önce 400, 1402 falansa eğer ispiklenip sildirilmesi sözlüğün selameti açısından gereklidir.
- can ver tuşu hizmete girdikten sonra o kadar da büyük bir tartışma konusu olmamalıdır ispikler.
arı çevrimiçi ise, anında çöp lambası yanar : editler. ve can verir
arı çevrimdışı ise, geldiğince çöp lambası yanar : editler. ve can verir.
eğer mesaj atılırsa : mesajı önemsemeyebilir kişi : tüm atılan mesajları kontrol mu edeceğiz düzeltilmiş mi diye.
eğer mesaj önemsiz bulunursa : hatalı olarak sözlükte bulunması sürecektir girinin.
ama görüldüğü yerde ispiklenip : arının editlemesi için elinin altına toplu halde konulunca daha kolay olur düzeltme prosesi.
bir kişiye 1 ay içinde 10 adet düzeltme mesajı gelse : tektek ayrı pencerede açıp onlarımı editlesin
edit -> ben.php -> mesajlarım -> giri no -> goster.php'ye yaz -> girinin gelmesini bekle -> editle -> oldu -> geridön : mesajlarım -> girino...
uzun uzun gezmeye gerek yoktur : can ver tuşu kullanıma açıktır.
sadece çöp kutusunda olunca tüm bu hatalı giriler : tek tuş : can ver : editlenip aynı yerine konacak.
ps :
-2 harf olsun. ispik sınırı 2 karakter olsun, ha 1 ha 2 ne farkeder
-3 olsun. allah'ın hakkı 3'tür.
-4 olsun. cümle başına ortalama 4 karakter iyi işte.
-5 olsun. ben uzun yazarım, hem hatalı da olsa herkes ne demek istediğimi anlıyor : sınır 5 karakter olsuuuun(azureel, 27.07.2004 16:45 ~ 17:04)
- ben bir kere yapmı$tım, man on the moon ışık hızıyla reddetmişti. bir harf için ispiklenir mi lan diye. ondan beri hümanizme inanır oldum.
- (bkz: kompleks)
- (bkz: beni şu kadarcık sevsen yeter)
- 1500 kelimelik bir mesajda bir "ş" harfi yerine basılmış bir "s" için ispiklemek, ama işin daha da kötüsü moderatörün bunu haklı bularak mesajı silmesi, sonrasında benim kafayı yiyerek o harfi bulmak için sarfettiğim efor. düşününce sadistlik valla.
|