|
|
- şarkı haline getirilmiş güzel şiirlerden biridir.
- 1974 kıbrıs barış harekatı öncesinde büyüklerimizin:
- dilimizde sürekli bu vardı.
dedikleri şarkı.
- hırsızların en sevdiği şarkı...
- mavi boncuk filminde emel sayını bir halının içine sarıp kaçıran kemal sunal,münir özkul,zeki alasya ve metin akpınar tarafından sokak ortasında dikkat çekmemek için söyledikleri şarkıdır.
şarkı aynı zamanda rast makamındadır.özellikle yaşar özel bu şarkıyı kalın ama insanın kulağını rahatsız etmeyen o ses tonuyla mükemmel yorumlar.
- kıbrıs barış harekatı nın başlamasından birkaç saat önce kıbrıs radyolarında çalan şarkıdır.
- 1974 yılında kıbrıs'da rumlarla türkler arasındaki gerilim her geçen gün yükselirken rum radyosunda sembolik olarak türk ordusu'na ithafen "bekledim de gelmedin beni hiç mi sevmedin" şeklinde bir şarkı çalmaya başlar.askerlerimiz de kıbrıs barış harekatı'na ümit yaşar oğuzcan'ın şiirinden bestelenmiş bu güzel şarkı eşliğinde giderek rumlara cevap verir.
bu kadar yürekten çağırma beni!
bir gece ansızın gelebilirim
beni bekliyorsan uyumamışsan
sevinçten kapında ölebilirim
belki de hayata yeni başlarım
içimde küllenen kor alevlenir
bakarsın hiç gitmem kölen olurum
belki de seversin beni kim bilir…
kal dersen dağlarca severim seni
bir deniz olurum ayaklarında
aşk bu özleyiş bu belli olmaz
kalbim duruverir dudaklarında
belki de her şeyi unuturum
hatırlamam adımı bile
sevinçten çıldırır deli olurum
sana kavuşmanın heyecanı ile
aşk bu bilinir mi nereye varır
ne özlemini bekler ne seveni
bakarsın ansızın gelebilirim
bu kadar yürekten çağırma beni!
- nitekim geldiler bir gece
ama barışı dar boğaza sokarak
ve sonsuz bir bilinmezlikle
hala oradadırlar
ne de olsa ayşe
otuz dört yıldır tatilde
aylar sonra gelen edit:sanatsal çabalama(ma).(mücrim, 16.09.2007 02:03 ~ 06.05.2008 02:55)
- erol evgin'in şarkıyla ilgili bir hikaye anlatmışlığı vardır. yanılmıyorsam şöyleydi,
bedia muvahhit, erol evgin'den bir şarkı söylemesini ister, erol evgin de söyler, bedia hanım en sonunda ekler, "buyrunuz geliniz, ama unutmayınız misafir umduğunu değil bulduğunu yer."
böyle miydi bu hikaye.
sanki böyleydi.
estarabim'e teşekkürler bedia muvahhit'in nasıl yazılacağını söylediği için.(bimekan, 10.04.2008 17:50 ~ 18:01)
|