bir gün boyunca hiç konuşmamak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. herhangi bir sebepten dolayı kelimelerden, sesinden kısaca diğer insanlarla iletişimi sağlayan şeylerden tasarruf yapmayı seven kişilerin herhangi bir günde yapması muhtemel eylemdir.bu süre içinde kişi; dışarı, insan içine bile çıksa herşeyi konuşmadan halleder.kendi içinde her zaman düşünceler, iç sesler yankılansa da bunları dışa vurmaz.belki de dışavurma isteği tükenmiştir.sessiz kalmak,sorularının,çelişkilerinin cevaplarını kendi kendine bulmak daha iyi geliyordur ona.bu eylemin bir sürü sebebi bulunabilir.
    (culdesac, 10.02.2005 17:22 ~ 01.03.2006 23:48)
  2. insanın kendiyle başbaşa kalması, her gün dışarıdan görünmeyen belki de kendine bile anlatamadığı yalnızlığını farkettirmek için(özellikle kendine) en güzel eylem. eğer gerçekten ihtiyacı da olmazsa o zaman depresyon kapıda demektir.
    (sid meier, 04.04.2005 16:49)
  3. evde yalnızken aşırı dozda cm oynanması durumunda olabilecek şeydir.eğer sigaranız biterse bakkala gidip "bi kapaklı winston" cümlesini kurabilirsiniz.sigarayı da stoklarsanız hiç konuşmamak gayet mümkündür.
    (battal boy cekirge, 04.04.2005 16:55)
  4. (bkz: sus da motorun soğusun)
    (azwepsa, 04.04.2005 16:56)
  5. mahathma gandhi nin hindistanda yapılan zulme ve ingiliz baskısına karşılık her hafta pazarları ortaya koyduğu tepki
    (sanitarium, 04.04.2005 16:59)
  6. ilkokul zamanlarımızda kağıt kalem tutmayı bol bol pratik edebiliyorduk bu eylem sayesinde. not defteri veya bir parça kağıt ile atlas rondi kalem cepte gezer, derdini yazarak anlatırdı bu işi yapan tipler. "konuşmayacaksın da ne olacak lan yarak, yazıyon daha işte aklından geçeni" diye küfür etmeyi bilseydik, bu saçma eylemi yapan arkadaşlarımızı uyarabilirdik, olmadı, yaşımız tutmuyordu.
    (azureel, 05.04.2005 03:30 ~ 03:30)
  7. bazen sırf bir idda uğruna bazende bir günlüğüne bile olsa gerçekten kendine dönme isteğiyle yapıtığı bir eylem olabilir.herkesin mutlaka bir defa yapması gereken bir eylemdir kanımca.bazen gün içinde o kadar boş ve gereksiz konuşuruzki ve tüm bu boş konuşmalara karşı boş karşılıklar alırız.sırf bu cümleler yüzünden kirlenen beynimizi bi kereliğine temizlemek adına susmak hiç konuşmamak gibisi yoktur.
    (azami kırk çöp, 05.04.2005 05:04)
  8. (bkz: ah bir de bizim hanım yapsa)
    (balta, 05.04.2005 05:31 ~ 05:35)
  9. asosyal olma isteğinin geldiği son noktadır.bazen ortamlarda cool olma çabası içersinde olmak için de yapıldığı olur.
    (sunburn, 05.04.2005 05:33 ~ 08.04.2005 04:32)
  10. (bkz: kaynana)
    (deniz büyücüsü, 07.02.2007 11:12)
  11. müşteri hizmetleri emekçileri için en güzel tatildir.
    (piraye68, 01.04.2007 04:38)
  12. şahsımca imkansız olan şey
    (orcus, 04.05.2007 02:07)
  13. bir kere denediğim ama başarısızlıkla sonuçlanan eylemim. pes etmeme neden olan diyalog:

velet: cam eldiven

cam eldiven:...

velet:lan şşt kime diyom aq iice artiz oldun ha

velet:her gün yeni bi iş çıkarıyon kızım başımıza iyi değil senin sonun

velet: bişi mi yaptım küstün mü? valla sen bilirsin geçen bülbül gibi şakıyodun yok şu bundan neden ayrıldı bilmem kimin burnu estetikmiş diye anlatırım artık bi zamanlar bu kız da konuşurdu hem de neler derdi diye.

cam eldiven: allah belanı versin

velet:amin canım. ee naber.

(cam eldiven, 04.05.2007 02:16)
  14. musevilikte bir tür ibadet. hala uygulanıyor mu bilmiyorum. bir tür oruç olduğu anlaşılan bu ibadet incil ve kuran'da geçer.

meryem isayı doğurduktan sonra bir gün boyunca hiç konuşmayarak konuşmama orucu tutmuştur. kuran - meryem suresi:

"22. böylece meryem çocuğa gebe kaldı ve onunla uzak bir yere çekildi. 23. doğum sancısı onu bir hurma ağacına yöneltti. "keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım!" dedi. 24. bunun üzerine (cebrail) ağacın altından ona şöyle seslendi: "üzülme, rabbin senin alt tarafında bir dere akıttı." 25. "hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün." 26. "ye, iç, gözün aydın olsun. insanlardan birini görecek olursan, "şüphesiz ben rahmân'a susmayı adadım. bugün hiçbir insan ile konuşmayacağım" de. 27. kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. onlar şöyle dediler: "ey meryem! çok çirkin bir şey yaptın!" 28. "ey hârûn'un kız kardeşi! senin baban kötü bir kimse değildi. annen de iffetsiz değildi." 29. bunun üzerine (meryem, çocukla konuşun diye) ona işaret etti. "beşikteki bir bebekle nasıl konuşuruz?" dediler. 30. bebek şöyle konuştu: "şüphesiz ben allah'ın kuluyum. bana kitabı (incil'i) verdi ve beni bir peygamber yaptı." "

zekeriya da, yahya'nın oğlu olacağı müjdesini alınca bu müjdenin bir delili olarak hiç kimseyle konuşamamıştır. incil - luka 1:

18 zekeriya meleğe, ‹‹bundan nasıl emin olabilirim?›› dedi. ‹‹çünkü ben yaşlandım, karımın da yaşı ilerledi.›› 19 melek ona şöyle karşılık verdi: ‹‹ben tanrı'nın huzurunda duran cebrail'im. seninle konuşmak ve bu müjdeyi sana bildirmek için gönderildim. 20 işte, belirlenen zamanda yerine gelecek olan sözlerime inanmadığın için dilin tutulacak, bunların gerçekleşeceği güne dek konuşamayacaksın.›› 21 zekeriya'yı bekleyen halk, onun tapınakta bu kadar uzun süre kalmasına şaştı. 22 zekeriya ise dışarı çıktığında onlarla konuşamadı. o zaman tapınakta bir görüm gördüğünü anladılar. kendisi onlara işaretler yapıyor, ama konuşamıyordu.
    (spartacus, 04.05.2007 09:07 ~ 12:13)
  15. genelde içip içip kusmuş olduğunuz bir gecenin sabahında verilen karardır. o gün hiç konuşmamayı hatta nefes bile almamayı görev bilir, bütün gün moronluğun sınırlarında dolaşır durursunuz.
    bi sarhoş olunca bi de aşık olunca aynı tepkiler verilir, ki ikisinde de vücudun uyuşması söz konusu olduğu için garipsenecek bi durum yoktur.
    (bkz: doktor kendi haline bırakın dedi)
    (badangel, 04.05.2007 09:56)
  16. (bkz: 40 gün boyunca hiç konuşmamak)
    (zeus, 04.05.2007 09:57)
  17. çatlasam da yapamayacağım olaydır. bir call center çalışanı için imkansızdır.
    (soldier in the army, 04.05.2007 10:08)
  18. bunun farklı bir versiyonu; geveze bir kişinin kaç dakika sessiz kalabileceğine dair arkadaşlar arasında iddiaya girilmesi olayıdır. geveze arkadaş bir de obur ise iddia genellikle yemek parasını ödemek üzerine kurulur. hangi isteğinin daha ağır basacağı sonucu belirler.
    (jassmine, 04.05.2007 11:24)
  19. becerilebilirse bünyeye faydalı olabileceğini düşündüğüm eylem
    gün boyu inzivaya çekilip kitap okunabilir hatta televizyonda seyredilebilir bir diğer opsiyon da insanların içine karışıp denemek olur zira mümkün görünmüyo ama eş dost olayı konuşturma çabasına dönüştürüp epey eğlenebilir
    (alphesibea, 28.05.2007 02:51)
  20. tek başına yaşayan biriyseniz ve evden dışarı çıkmıyorsanız,telefonla görüşme durumu da gerçekleşmemişse doğal olan hadise.
    (cormanthor, 28.05.2007 02:54)
  21. (bkz: little miss sunshine)
    (hypnotica girl, 28.05.2007 03:10)
  22. evde tek başınıza kalıyorsanız ve o gün dışarı çıkmaya hiç niyetiniz yoksa muhtemelen başınıza gelecek olaydır.insan ne eksilir ne de fazlalaşır sadece ertesi günlerde aşırı bir konuşma ihtiyacı hissedebilirsiniz.zamanla bünye alışır bu duruma.
    (premature bebek, 28.05.2007 08:24)
  23. sonunda soluğu hastanede psikiyatri bölümünde almanıza sebebiyet veren olay..
    (bkz: ben yıllar önce bunu yaşadım)
    (bosvermis bunye, 28.05.2007 14:11)
  24. işitme engellilerin sıkca yaptıkları eylem.
    (işinegeleniduyanvurdumduymaz, 06.07.2007 00:35)
  25. bir gün boyunca düşünmek demektir..
    o yüzden insanlar için çok zordur..
    (çalgan, 31.12.2007 22:05)
 sayfa  / 2