belki ilginizi çeker
  1. · kadının değil erkeğin orospusundan kork
  2. · orospu ruhlu erkekler
  3. · baise moi putain
  4. · sürtük
  5. · orospu ruhlu erkekler
  6. · kız olsam orospu olurdum
  7. · erospu
  8. · kız olsam herkese verirdim
  9. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · erkekte ses tonu
  3. · colin kazım richards
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · kötü gün sigarası
  9. · akdeniz

bir erkeğe orospu demek  

sayfa  / 2
  1. söylendiğinde erkek kişiyi dumur vaziyetine sokacak hadise. afallamanın ardından altında yatan derin anlamı anlayan ve anlamayanlar şeklinde sınıflandırılabilirler.

anlamayanlar: neden söylendiğini anlamasalar da bu sözcük onlarda küfür kategorisine girdiği için otomatik bir karşı küfür savuracaklardır.

anlayanlar : silkinip kendilerine gelirler çünkü bunu söyleyen kişi başka herhangi bir küfürü değil de bu kelimeyi seçmiştir, demek ki amaç küfür etmek değildir,gerçekten orospulardır.

orospuluk bir mesleği icra etmekten çok daha geniş bir konsepte sahiptir, ruhu da ,karakteri de kapsar; bu nedenle erkeklerden de orospu olur, hem de en hakkını vereninden. söylenmesi alışılagelmiş değildir o kadar.
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 29.11.2005 22:07 ~ 22:48)
  2. (bkz: çocuğu olabiliyor da kendi niye olmasın)
    (bkz: orospu çocuğu)
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 29.11.2005 22:40 ~ 22:40)
  3. "jigalonun", "orospu" kadar aşağılatıcı etkisi bulunmadığından -muhtemelen akla da başka birşey gelmediğinden, ve "orospu" sözcüğünün dayanılmaz fonetiğinden dolayı söylenmiş hakaret.
    (mek, 30.11.2005 21:20)
  4. (bkz: baise moi putain)
    (wondrous, 30.11.2005 21:49)
  5. erkekler için eş anlamlı bir sıfat bulunmamasının sonucudur.jigolo kelimesi vardır bi,aynı yöndedir ama aynı anlamda değildir.bu durumda da en uygunu bu kelimedir.
    (böcek, 30.11.2005 23:20)
  6. (bkz: kadının değil erkeğin orospusundan kork)
    (mgn, 10.11.2006 23:35)
  7. (bkz: orospu ruhlu erkekler)
    (missense, 28.04.2007 13:40)
  8. düşündürücü bir hakarettir. buradan çıkarılacak ders; ruh unu terbiye et. hakaret cinsiyet gözetmez.
    (girift, 28.04.2007 20:30 ~ 20:30)
  9. ruhuna ihtafen söylenmiş olarak hayata geçmesi mümkün hadisedir
    (medium, 28.04.2007 21:45)
  10. kadına söylendiği zaman çoğu kez rahatsız edici olan(şaka bile olsa),ama bi erkeğe söylendiğinde gülümseten argo kelime.kelimenin anlamını düşününce cinsiyet ayırt edilmemesi gerek.erkek adamdan da çok güzel orospu olabiliyor.
    (hominy, 28.04.2007 21:48)
  11. hanım kişilerin s**tir git, a**na koyiyim gibi küfürler sarfettiği bu dünyada pek de garipsenmemesi gereken durumdur
    (kahnesty, 28.04.2007 21:52)
  12. bir bayan tarafından söylenmesi durumunda daha da şoke edicidir
    (shagrath, 28.04.2007 22:01)
  13. erkeğin orospusunu, kadının pezevengini bulmak pek de zor değildir hani. insanoğlu bu; ne olmak isterse oluyor kalıp malıp dinlemeden..

bu durumda da bu cümle, varlığı ve uygunluğu doğrulanabilecek bir cümle oluyor.
    (ven, 28.04.2007 22:10 ~ 22:12)
  14. "sürtük" bundan daha baba bir hakarettir.
    (epilofs, 28.04.2007 22:17 ~ 22:21)
  15. pek de garipsenmeyecek bi tutumdur, zira en basit tarifiyle para karşılığı vücudunu kiralayan kadına orospu deniyorsa, para ve menfaat karşılığı aklını,iradesini, kimliğini satan herkese cins ayırımı yapmadan söylenebilir.
    (vanguard, 28.04.2007 22:27)
  16. ruhuna hitaben söylenirse, gayet normal olan eylemdir. düşüncesini satan, kişiliğini satan, bedenini satan erkeklerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

ama nedir ?

kimseye o.... denmemelidir. '' kötü insan '' denilebilir.
    (juliette, 11.09.2008 03:15 ~ 03:29)
  17. bazı erkeklere söylenmesinin haklı bir sebebi vardır.erkek orospusudur onlar.ağızlarından çıkanı kulakları duymaz,dinlemez ve anlamazlar,yaptıklarının sorumluluklarını almazlar,suçu sizde ya da bir başkasında ararlar her defasında her bir şey oldugunda.insan hırsından ne diyecegini bilemez.onun karakteri için en uygun kelimelerden biri bir anda ağızdan çıkar işte:orospu.
    bir digeri için (bkz: orospuçocugu)
    (little sunshine, 11.09.2008 03:21)
  18. (bkz: erospu)
    (luto, 11.09.2008 03:41)
  19. (bkz: horospu)
    (pgs, 11.09.2008 06:03)
  20. daha önce jigolo kelimesini duymamış olabilecek bir kişinin sözü olabilir.
    (diuw, 11.09.2008 09:51)
  21. onlar bu sözü kadın için kullanıyorlarsa ve aynı şeyleri yaptıkları halde, sırf cinsiyetlerinden dolayı daha naif kelimelerle geçiştiriliyorsa, gayet makul sözcüğü söylemektir. kalın kalın ve baskın harflerle orospu sözcüğü ve çıtkırıldım bir sözcük olan çapkın. haksızlık bu. jigolo sözcüğünde bile janjan var. olmaz böyle şey. telaffuz farkı göze batıyor ve eylem, aynı eylem. kadının gözünde, çapkın sözcüğü çok tiksindiricidir zaten, anlamı orospuluktur. istediğin kadar zarif sözcüklerle nitelendir, bir şey değişmez.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 16.01.2009 21:16)
  22. bazı erkekleri bi' an için şaşırtır.
    sene 89. kasım ayı. anadolu lisesi hazırlıktayım. ders boş arkadaşlarla ön bahçede top oynamaya başladık. ben libero mevkiinde görev yapıyorum ( daha doğrusu kabızın tekiyim defansa diktiler zaten bi de kaleci var - ki benden beter - ) geri kalan herkes ilerde. neyse top bana doğru geldi bi şekilde. rakete benzeyen sol ayağımla atağı daha tehlikeli hale gelmeden savuşturma düşüncesindeyim. gelişine vurdum topa. okul müdürünün top oynadığımız bahçeye bakan odasının balkonuna kaçtı top ( futbol fakiri olduğumu söyle.... evet söylemişim) herkes kıl kıl bana bakarken sınıfınen it adamı - ne adamı lan çocuğu - bana doğru gelip "mal mısın olm" tarzında bişiler dedi. laflar biraz daha ağırlaşınca - ne dediğini tam olarak hatırlamıyorum- ( valla hatırlamıyorum lan!!!!) artık kızmış, kızarmış bi surat ve ağlamaklı gözlerle birdenbire;
    -ne diyon lan sen orospu!!
    dedim.
    o piç , o serseri çocuk kalakaldı. sonra tekrar bana dönüp:
    - yeni top alcan olm karışmam.
    demesiyle zaten gergin olan küçük bünyem - cebimin bomboş olmasının da etkisiyle- bunce strese daha fazla dayanamadı ve gözyaşlarını sahaya boca etti - yok lan yok salya sümük ağladım işte bir yandan da "tamam alırım ama yarın şimdi param yok" diyerek-.sonra sağolsun herkes üç beş bişiler verdi de top alıp devam ettik.

edit: şimdi aklıma geldi de;
    o gün "tamam olm aramızda para toplar yeni top alıp oynarız nolcak ki" diyip delikanlılık yapan hakan;
    ertesi gün gelip niye verdiğin parayı istiyosun lan göt!!!!
    (fular, 16.01.2009 21:32 ~ 21:34)
  23. kadının çapkınına orospu, erkeğin orospusuna çapkın denilen ülkemizde alışılmamış bir eylemdir.
    (pigme, 16.01.2009 21:33)
  24. sevilen kişi tarafından söylendiğinde ne kadar yıkıcı olacağını bilmeyen erkeklere defalarca söylemek istenilen kelime. ama yok işte. bu laf bir bayanı ne kadar yıkıyorsa bir erkeği yıkabilecek buna eşdeğer bir kelime yok..
    ne kadar kolay değil mi?
    orospu..
    işin içinden çıkamayınca diyebileceğin en basit kelime..
    3 heceli, 3 saniyelik bir kelime..
    ama işitmek bir ömre mal oluyor..
    (asso, 16.01.2009 21:40 ~ 17.01.2009 01:03)
  25. terbiyesizliktir. ayıp.
    (tazmanya canavarı, 16.01.2009 21:41)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil