ukteci:
liane
endüstriyelleşen dünyanın gudik etik kuralları neticesinde, yavaş yavaş alışmaktayızdır her kimseye çoğul şahıs ekleriyle hitap etmeye. çoğu insan içten içe ego patlaması yaşamak adına seni durdurmaz bunu yaparken. sırf biraz daha o çoğul şahıs ekinin en sonundaki z harfinin iç gıcıklayıcı vurgusunu östaki borularında hissetmek adına sana de aynı şekilde hitap eder bu tipler. araya bir duvar koyarlar, ama bu duvar bazıları için duyumsal bir seksten öteye gitmez. ama bazıları vardır, durdurur seni, "yapmacık olma oğlum, ikimiziz şurda" diye duvarı yıkar bir dil hareketiyle. o adamla konuşulur, yenir, içilir, zaten eriyik buzlar iyice buharlaşır. başka bir gün, kaldırımlar üstünde boynun hafif eğik iken görürsün onu. karşıdan gelir, ağzı yarım açık ve gülmektedir. kollar daha açık bir pozisyon alır, yürüyüşler hızlanır. o sırada iki taraftan biri patlatır en rahat hitap şeklini; "abi nassın ya?". bu cümle büyük bir yumruktur; minibüste birine para uzatırken, ofisboyların patronlarına hesap verirken, veya uzak akrabaları ziyaret ettiğinde konuşurken kullandığın üsluba ve kemikleşmiş kurallara içten içte rahatlatıcı bir küfürdür. bu rahatlığı içinde duyduğun an, devamını istersin, kuralları yıkmak istersin. herkese aynı "laubali" üslupla yaklaşırsın. bazılarınca sen saygısız birisindir artık, bazıları için ise son derece içten. olmak istediğin olmuşsundur, başkalarının senin olmanı istediği şey değil. abi kelimesi, üç harften ibaret değildir, bir başkaldırıdır.
her ne kadar başlığın kendiyle çelişse de, bi anıyla bitiyor bu entry. her ne kadar birilerini kalbinden vurmaya çalışıyormuşum gibi bir üslupla yazıyor olsam da, unutmayınız ki bu giriyi sırf ukte doldurduğum için bu kadar sevişken yaptım. sıçmadım di mi?
kadıköyde geçer bu olay. 5-6 kişi vardır. oturulmakta, konuşulmaktadır. cebimi ani bir titreşim sarar. telefonumdur bu. açarım. açtım.
fal - hacı naber ya? naaptın? yaa, ben de işte öyle böyle. plan ne abi? e abi o film dandik ya. 3d falan sökmez, kolpa. hacı ciyay co yapalım o zaman? ahua öyle deme abi. iyi okey, hadi görüşürüz abi. *telefon kapatılır,
steela dönülür* abi o geçen dediğim kız aradı yine.
bu andan itibaren herkes garipseyerek bakar, aklında beni sorgular. ben sadece ben oluyorumdur oysaki. mi. evet.