belki ilginizi çeker
  1. · behçet aysan
  2. · ezginin günlüğü
  3. · bekle beni
  4. · ezginin günlüğü
  5. · behçet aysan
  6. · yanında
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · altın vuruş
  9. · 90 lı yılların damar şarkıları
  10. · git deyince giden erkekler
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · aşk
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · aşk ı memnu
  8. · sözlükle ilgili istekler
  9. · abdullah unakıtan

bir eflatun ölüm  

1. dün aklıma gelen ve hasretle eve koşup kezlerce dinleyerek rahatladığım muhteşem ezginin günlüğü şarkısı.
    "değişen bir şey yok hiç
    ölüm hariç.
    aynı gökyüzü aynı keder" sözleriyle bitmesine rağmen bana garip bir huzur verir bu şarkı.
    (betty blue, 28.02.2006 12:33 ~ 12:33)
  2. tam anlamıyla bir teslimiyet şarkısıdır...

aslında bir behçet aysan şiiridir...

kırgınım, saçılmış
    bir nar gibiyim

sessiz akan bir ırmağım
    geceden
    git dersen giderim
    kal dersen kalırım

git
    dersen
    kuşlar da dönmez, güz kuşları
    yanıma kiraz hevenkleri alırım

ve seninle yaşadığım
    o iyi günleri,
    kötü
    günleri bırakırım.

aynı gökyüzü aynı keder
    değişen bir şey yok ki
    gidip
    yağmurlara durayım.

söylenmemiş sahipsiz
    bir şarkıyım

belki
    sararmış
    eski resimlerde kalırım

belki esmer bir çocuğun dilinde.

bütün derinlikler sığ
    sözcüklerin hepsi iğreti

değişen bir şey yok hiç
    ölüm hariç.

aynı gökyüzü aynı keder.
    (van den budenmayer, 10.06.2006 03:38)
  3. aslında ezginin günlüğü dediğiniz zaman biraz durmak gerekiyor. bu kadar kaliteli müzik yapan bir grubun bu kadar güzel bir şarkısı olması gayet normal bence...
    (dreams2, 10.06.2006 14:05)
  4. ezginin günlüğü şiirin hepsini bestelememiş sanıyorum. en azından söylemiyo. (aynı gökyüzü aynı keder değişen bir şey yok ki kısmı alınmaz mı yaa)
    neyse bu şarkı çemberimde gül oya'da çaldı hatta yine sanırım ki esin afşar söledi; -sultan'ın intihar ettiği sahne, izleyenler hatırlar.- bu şarkının nasıl duygu yüklü olduğunu anlatamam ve hiçbir yerde bulamıyorum. ezginin günlüğü'nünkini sevmedim sönük kalıyor diyebiliirm. süper bir şarkı.
    (viola, 14.10.2006 00:42)
  5. ezginin günlüğü nün en güzel en anlamlı şarkılarından biridir. diğerleri için ;

(bkz: bekle beni)
    (bkz: düşler sokağı)
    (dna, 14.10.2006 00:58 ~ 00:58)
  6. öyle güzeldir ki bu şarkı, sessiz akan bir ırmak olur geceniz, gününüz, elinizde ne varsa işte.

kitap kafelerin müdavimi olma sebeplerimden biridir ezginin günlüğü. kitap okurken dinlenesi. sohbeti duyguların paylaşımı haline getirebilme özelliği bile vardır. insanı yumuşatır, karşınızdaki sizi dinler; dinliyormuş gibi yapacaklar zaten sıkılıp uzarlar...
    (betty blue, 24.01.2007 15:44)
  7. acıtan bir şarkıdır.
    (closer, 02.06.2008 18:24)
  8. yakan şarkı
    (örtülü özne, 02.06.2008 22:13)
  9. hem müzikal açıdan hem de sözlerin mucizesinden dolayı müthiş şarkı...

(bkz: git dersen giderim kal dersen kalırım)
    (marjane und eudaimonia, 12.07.2008 16:30 ~ 16:30)
  10. ezginin günlüğü'nde duyduğumuz hali şöyledir:

orda duruyorsun, terkedilmiş
    beyaz ve nazlı

git diyorlar, gidiyorsun
    kal diyorlar, ne bir ses, ne bir şarkı

kırgınım saçılmış bir nar gibi
    sessiz akan bir ırmağım geceden
    git dersen giderim, kalırım kal dersen

söylenmemiş, sahipsiz bir şarkıyım
    söylenmemiş, sahipsiz bir şarkıyım
    git dersen giderim
    kal dersen kalırım

kırgınım, saçılmış bir nar gibi
    kırgınım, saçılmış bir nar gibi
    (marjane und eudaimonia, 12.07.2008 16:32 ~ 16:32)
  11. ezginin günlüğü'nün "oyun" adlı albümündedir bu şarkı.
    "söylenmemiş, sahipsiz bir şarkıyım" diye haykırdığında solist,sözcükler bir jilet olur kanatır adeta sizi.
    tuhaf bir dinginlik de verir;biraz sessizliğe biraz ıssızlığa ait...
    (cenaze kaldırıcısı adem, 04.01.2009 05:26)
  12. esin afşar 1987 yılında farklı ve bence çok daha duygulu bir şekilde seslendirmiştir bu şarkıyı. çemberimde gül oya dizisinin de bir bölümünde çalmıştır bu şarkı. sultan sabaha kadar kızı zarifenin başında kuran okur, namaz kılar, kızının başına gider, ona son bir kez konuşur, odadan çıktığında kapının önünde nöbet beklerken uyuyakalan mahsun'u görür, ona buruk bir gülüş fırlatır ve hem ibrahim'i, hem kendini öldürmek üzere evden çıkar. fonda bu şarkı çalmaktadır.
    (ayşen gruda, 08.02.2009 22:51 ~ 11.10.2009 19:57)
  13. ezginin günlüğü'nün günlerdir dinlediğim şarkısıdır. içindeki o duygusal ritmin nakarat bölümüne gelince yükselişi , yeryüzünden göğe kanatlanmak gibi bir his uyandırıyor insanın içinde. söylenmemiş sahipsiz bir şarkıyım , git dersen giderim, kalırım kal dersen kısmı , göğe çıkarırken yakıyor ama.
    (maviden siyaha, 31.03.2009 15:55)
  14. behçet aysan şiiridir. ezgi'nin günlüğü'nden dinleyin şimdi, dörde özlem'de. "söylenmemiş sahipsiz bir şarkıyım, git dersen giderim; kal dersen kalırım."
    (seher, 28.04.2009 13:45)
  15. hiç de utanmadan ezilmeden kendini içindekini inkar etmeyip anlatma meselesidir bu şarkı. tüm kırılganlığa rağmen yine de istediğini basbaya tam ortaya koyabilmektir. bu sözleri işitip havalara giren yahut bu sözleri söyleyemeyecek kadar kendini gururlu adleden insanlar sahteliklerinin kölesi olacaklardır ömürleri boyunca. o naylon kılıfın içinde eskimeden yıpranmadan ama içleri ukde dolu öleceklerdir.
    (izmarit, 09.05.2009 00:39)
  16. "kırgınım saçılmış bir nar gibi

..

..

söylenmemiş, sahipsiz bir şarkıyım"
    (neazadem, 14.05.2009 17:53)
  17. behçet aysanın müthiş dizesiyle açılış yaparken dolu dolu hissettiren ve hayatın gizini çozmuş melodisiyle akıldan çıkmayandır.

"kırgınım saçılmış bir nar gibi, sessiz akan bir ırmağım geceden.."
    -şimdi size olun diyecekler; kadın olun, anne olun, sevgili olun. olma!- durmadan çomak sokan bir tarafı var hayatın, bazen en sevdiklerimizin. ne hissettiğimizden çok ne soylediğimizdir akılda kalan ve sonrasında aranan samimiyetin adı -dostluk,aşk- gibi kavramlarla boşaltılmış tamamen. unutuluyor sozler, unutuluyor gidenler, kalanlar; tek gerçek hissettiklerimiz ve en samimisi.. sonrasında; git diyorlar gidiyorsun; kal diyorlar, ne bir ses, ne bir şarkı.. o yüzden -olmayın-!

şimdi salkım saçak saçlarımda, yaralarımda hüzün sevdalısı şarkılar. dilimi bağlıyorum gündüze, gecenin omru uzasın diye. tellerimde çakıl taşları, izimi bıraktım ırmaklara. yollar düş olmuş; düş, bir leylak misali solgun.orda duruyordum beyaz ve nazlı..

" kırgınım saçılmış bir nar gibi.. "
    (modern bir alışkanlıktır ölmek, 11.10.2009 18:59)
  18. bu havalarda iyi gelmeyen şarkı.
    söylenmemiş, sahipsiz sözlerinizin üzerine çok acıtan bir beste yapmak gibi sanki.
    saçılmış bir nar gibi kırgın olmak; sanırım bu kelimeleri bile aşmak.
    (antik acılar çarşısı, 03.11.2009 22:50)
  19. (karyatid, 03.11.2009 22:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil