belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · geniş aile
  3. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · thierry henry
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · titan saadet zinciri
  9. · raistlin chronicles

bir doğum günü hatırlatıcı olarak facebook  

1. ukteci: devotee

internetin hayatımıza girmesiyle, onlarca şeyden şikayet ettik. önceleri tek şikayet ebeveynlerden gelirdi. evladım saatlerce bilgisayar başındasın, kendine yazık ediyorsun gibi serzenişler o gün bugündür herkesin yaşantısında vardır. daha sonra chat yapmak amacıyla çıkan programlar birbiri ardına geldi. mirc scriptleri, icq, messenger, skype derken etrafta oturduğunuz yerden insanlarla sohbet edebileceğiniz onlarca platform türedi. daha sonra bunları tüketen, kullanan bir toplum haline dönüştük. bu sefer şikayetlerimiz de değişti. insanların sosyalleşememesi, eskiden olduğu gibi yüzyüze yapılan sohbetlerin olmadığı ve bunun gerçekten büyük bir eksiklil olduğu hep şikayet edildi. derken yıllar geçmeye devam etti. bir nesil gerçektende yüzyüze konuşurken titrerken msn'de çatır çatır konuşur hale geldi. bu kadar basit bir konu ancak gelişim süreci açısından büyük bir yara. daha sonra yonjalar hi5 ler türedi. en sonunda son çılgınlık facebook. tüketici toplum olarak bunların hepsine üye olduk. çılgınlar gibi insaları aradık. yolda görüp selam vermeyeceğin yuva arkadaşımızı listelerimze ekledik. sümüklü ayşe taş gibi olmuş dedik. boklu necmi ne karizma olmuş lan diye iç geçirdik. yıllar boyu görüşmediğin, aramadığın, mesaj atmadığın hadi tüm bunları geçtim online sohbet bile etmediğin bir adam sırf facebookta arkadaş listende diye doğumgününü görüyorsun. kanka doğum günü kutlu olsun diyorsun. ne demek lan bu. facebookta görmesen yaşayıp yaşamadığını bile bilmeyeceğin adamın doğum gününü kutluyorsun. bir de kanka dostum arkadaşım diyorsun. böyle bir yavşaklık olamaz. sen arama sorma ama bir anda kırk yıllık dost ol. yok böyle bir dünya arkadaşım. hayatın internet her şeyin online olmuş. online mutluluklar, online heyecanlar, online kalp atışlarıyla yaşıyorsun. çok küfür edesim var ama etmiyorum.
    (sen benim bir külah dondurmam, 04.03.2009 15:35)
  2. dün devreye girmiş ve dostluk bağlarımın zedelenmemesi adına büyük rol oynamıştır.

şimdi diyeceksin bir doğum günüyle mi ölçülüyor senin dostluğun? tabiki hayır ama bu dost kız olunca ve takıntı sahibiyse oluk oluk sıçarsın unuttuğun zaman. iş, güç, aile, karı kız meseleleri derken bana en yakın, kardeşim gibi gördüğüm insanın bugün doğum günü olduğunu, dün gece 23:57'de görmem ve 3.5 atmam bir oldu. facebook olmasa sittin sene 4 martın doğum gününe denk geldiğini düşünemezdim şu sıralar. sadece bu yüzden iyi bir site diyorum.

evet bayağı bir subjektif oldu ama idare edin, acıyın, vurmayın...
    (yumurtaza, 04.03.2009 15:41)
  3. hatırlatmasından da öte direk bizim yerimize otomatik olarak kutlasa da tam olsa dediğim olay. çıkardık bokunu, neden bir de sıvamıyoruz üstüne güzelcene...
    (amele mektebi, 04.03.2009 15:53)
  4. benim gibi hafızası zayıf insanlar için iyi.
    doğum gününün hatırlanmasını isteyenler açısından "sakın unutma ha" diye bir uyarı!
    (endip, 04.03.2009 15:54)
  5. nefel gibi kimsenin doğumgününü hatırlamama gibi bir özeliiğiniz varsa can kurtarıcıdır.
    (nefel, 04.03.2009 16:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil