|
|
- mina urgan'ın otobiyografisidir.
(gxix, 30.09.2005 03:38 ~ 03.02.2007 14:58)
- mina urgan'ın artık yaşını başını aldığını düşünmesi,neredeyse zamanından kimsenin şu anda yaşamaması ve şu ana göre baya geride kalan bir zamanda gençlik yıllarını yaşaması sonucu kendine uygun bulduğu dinozor unvanıyla yazdığı ilk kitabıdır.garip,kendiyle barışık ve esprili bir dilde yazılmıştır.o kadar hasta olmasına rağmen sigaradan ve rakıdan vazgeçmemesi ve o kadar yıl inatla yaşaması takdirimi kazanmıştır.
- (bkz: @953933)
- "7 temmuz 65000001 mö
sevgili günlük, bugün 7.7.6500000, gökten bir taş düştü, inanmazsın taşşaam kadar. her yer toz ve gaz bulutu, güneşi bile göremiyoruz, dünya yeniden şekilleniyor galiba. hayatım gözlerimin önünden film şeridi gibi geçti; ilk aşkım semra, ikinci aşkım nursel, üçüncü aşkım eren, ehem, neyse. şimdi bir mağaraya sığındık, mağarada hoşsohbet bir kaç arkadaşla karşılaştım. muhabbet gırla gitti. ancak nostradamus rex'in söylediğine göre yarın ölmezsek zaten başka bir hayvan bizi öldürecekmiş. burası çok soğuk be günlük, üşüyorum. burada kesmek zorundayım sevgili günlük, ağaç kabuğuna tırnakla yazı yazmak da ne sikindirik bi işmiş mk."
(mina urgan'ın affına sığınarak...)(camel, 07.07.2007 22:10)
- (bkz: bir dinozorun gezileri)
- evvel zaman içinde bu topraklara özgü acayiplikler çerçevesinde "ooo.. bissürü" satmış mina urgan kitabıdır.
"iyi ama neden?"in yanıtını kendisi de verememiş, duruma şaşakalmakla yetinmiş idü. pek bir net hatırlarım ben bunu.
- kitapta mina urganın çocukluğunu sanatçı ve edebiyatçılarla geçirdiğini okuyunca insanın kıskanası geldiği güzel bir otobiyografidir.
- okunması gereken bir kitap. yakın tarihi birebir yaşamış bir kalemden kendi hayatı paralelinde dönemi okumak güzel. kitapta hiç unutmadığım bir cümle var, urgan ın annesi tarafından sarfedilmiş; 'allah korusun şeriat gelmeye'. urgan ın ateistliğine karşın, annesi namazında niyazında dindar bir kadındır. 60larda dincilerin gösterilerine dair söyler bu lafı. dindarlıkla dincilik arasındaki farkı en güzel anlatan olaylardan biridir.
- eksik bir kitap.
mina urgan'ın necip fazıl, abidin dino, ahmet haşim, halide edip gibi popüler isimlerle ilgili anıları var. iyi güzel.
fakat türkiye'de sol hareketin içerisinde bir şekilde rol almış birinden yoldaşlarla ilgili birşeyler duymak önemliydi. bilgi yok haklarında. yüzeysel geçiştirmeler mevcut.
bir de yazmazsam içimde patlardı; sayfalarca ihtiyarlığı çok sevdiğini, çünkü cinsel tutkuları geride bırakıp rahat ettiğini söylüyor.
pışşık!
- ross geller'ın favori kitabıdır.
- 8 sene öncesinde okuduğum ve şu an en çok aklımda kalan ve benim için ilginç olan; mina urgan, sevemediği dava arkadaşını sevmek için gözünün üstünde kaş var gibi bir bahane aramasıydı.
(toto, 22.09.2008 13:34 ~ 20:14)
|