bir derdim var artık tutamam içimde
gitsem nereye kadar
kalsam neye yara
hiç anlatamadım,hiç anlamadılar
herkes neden düşman
herkes neden düşman
unuttuk hepsini,nuhun nefesini
gelme yanıma sen başkasın ben başka
bak bu son perde oyun yok bundan sonra
ışık yok hiçbir şey yok
bir derdim var artık tutamam içimde.
şarkı amorphis - the way'e de benzemektedir. ama mükemmeldir. şahanedir. öldürmez süründürür. insanın içindeki mazoşisti uyandırır ve devamlı dinletir kendini. hastalık gibi.
hergün 100 kere aynı şarkıyı dinler mi bir insan? winamp' ında sadece bir şarkı döner mi günlerdir? ve sıkılmaz mı?
evet garip ama bir derdiniz varsa eğer, dinlememek elde değil bu şarkıyı....bir kere dinleyip bırakmak çok zor....
dream theaterhome ve anathemaa natural disaster ile birlikte arka arkaya 40 dan fazla dinlenebilen bir şarkı olduğunu keşfettiğim,derdim olmadığı gibi hayatımın en mutlu gününü yaşamama rağmen beni benden alan,götüren ve getirmeyen şarkı.
(bkz. mor ve ötesi)
özellikle mutsuz olunduğu zamanlarda dinlendiğinde insanı daha da bir kötü etkileyen şarkı, hatta mutlu oldunduğu zamanlarda bile insanı bunalıma iten bıkkınlığın şarkısı. hele ki yağmur varsa, bir derdim var...
mustafa hakkında herşeyfilminde duyduğum anda delirdiğim,zaga da filmin görüntüleriyle yapılan klibini gördüğüm anda bu delirmeyi pekiştiren ve günlerce aramamı sağlayan şarkı.en sonunda çok sevgili bir arkadaşım sağolsun buldu ve yolladı.*
başıma gelecekleri bildiğim için uzun süredir etkisinden kaçmaya çalıştığım ama sonunda ebelendiğim mvö parçası. gidiyorum, görürüz bakalım nereye kadar..
insanı dünyadan koparan bak bu son perde oyun yok bundan sonra ışık yok hiçbirşey yok, yok, yok bölümüyle öldürücü darbesini koyan defalarca dinlenesi mor ve ötesi şarkısı
mustafa hakkında herşey filminin kendisine çok şey borçlu olduğunu düşündüğüm şarkı. yoksa film fazlaca sıkıştırılmış ve hatta zorlama. daha iyi ve daha karamsar çekilseymiş bu müzikle oscar bile alırdı şerrefsizim *
giriş bölümünü bir processor ile çalındığında anlam kazanan şarkı.aksi halde arkadaşlarınıza dinlettiğinizde bu ne la tarak gibi olmuş tepkisini alabilirsiniz.(yaşanmış bir hadise)