sözü ve müziği teoman yakupoğlu'na ait olan ancak şahsımı en çok söz kısmı ilgilendiren; o yazmasaymış kesin ben yazarmışım dediğim eser
tüm kaybolanlar, kaybolmuşlara
rastlarsa zamanın birinde
tek bir damla gözyaşım
göle düşerse
ellerimden kayıp gidince
bir uyansam uykumdan
bir damla gözyaşı var ellerimde
sonunda görürüz balki
sen de, ben de
uçsuz bucaksızız
bu yalnız şehirde
yaşam sevincin duruyor mu
hala içinde?
sustun, konuşmadın
sözcükler bitince
bir uyansam uykumdan...
sevgilinin ardından her zaman dökülen her zerresi servet değerinde damlacık...
(mamtili, 14.12.2004 03:24 ~ 03:26)
(viola, 22.01.2005 02:55)
aktığı yer ve zamana göre insanı rezil de edebilen vezir de edebilen sıvı.
bazen de kalan son damladır. silmeye üşendiğiniz son damla. sonra siz uyurken de gece boyunca buharlaşır, gider.
(viola, 14.04.2005 10:34)
gırtlağınıza dolanan adem elmasının engellemek için çok çabaladığı şeydir bu bazen...
bir damla denir ama bir damla olmaz hiç bir zaman
bir anlık gaflet kimi zaman. bazense rahatlama. ama en çok da
özlemek.
o yaş akmayı kafaya koymuşsa,gözyaşı pınarına beton dökseniz deler geçer...
hiç kimse için akıtmaya değmeyecek olan şeydir...
balans ve manevra film müziklerinde daha bi hoş yorumlanmış şarkı. emre altuğ'a akşamüstü girdiğim giride laf sokmuştum ama güzel söylüyor çocuk. tez elden klip patlatılmalıdır diycem, teo kadınım'a çekmiş, paramparça'nın müslüm versiyonuna film görüntüleri eklenmiş, olsun beklerim ben umut fakirin ekmeği..
şu sıralar bir tava reklamında ideal ısıyı yakalamak için kullanılan bir yöntem olarak çıkar karşımıza.
(camel, 06.11.2005 18:33)
teoman istese atom mühendisi bile olurdu önermesini destekleyen şarkılardan. fazla güzel.
çok şey gizlidir bu damlada:yıkılan hayaller,kaybolan yaşama isteği,kıskançlıklar,yaşanamayanlar,bulunamayan fırsatlar,asla ulaşılamayacaklar...daha uzar gider bu.
(nehir, 11.06.2007 18:40)
aynı parcayı emre altuğ'da söylemiştir.teomandan dinlenmesi bünyeye en yararlı olanıdır.
trans halinde dinledğim bir şarkı.
teoman iyi ki var, dedirten şarkılarından biri.
bir damla gözyaşın süzülürken gözlerinden, onun kadar özgür olmak istersin pervasızca çıkıp gitmek istersin, gözyaşları cesurdur.bir damlası bile çok şeyi değiştirebilsede herşeyi mahfededebilir.
fazla güzel mi demişim, çok fazla güzel bu şarkı.
... sonunda görürüz belki
sen de, ben de
uçsuz bucaksızız
bu yalnız şehirde...
teoman'ın
nakarat kısmını gözyaşlarında boğuluyormuşcasına söylediği şarkı. kulağa fısıldanırcasına sözler de vardır içinde;
sonunda görürüz balki
sen de, ben de
uçsuz bucaksızız
bu yalnız şehirde
gibi. sinsidir, acıtır.