çilek operasyonu, ülkenin gündemini meşgul eden diğer iki dava yüzünden gözden kaçıyor. bu operasyon kapsamında göz altına alınan bir cin ali'nin itirafları şöyle:
"üniversite yıllarına kadar cin ali örgütünün adını duymuş değildim. istanbul'a geldiğim ilk aylarda kalacak yer bulmakta zorluk çekmiştim. işte bu sırada cemil kod adlı a. k., ortak bir arkadaşımız vasıtasıyla benimle tanıştı. bana yurtlarda yer çıkana kadar kalacak yer sağladı. sonra okumam için bazı örgüt propaganda dokümanları verdi.
ben örgüt dokümanlarını okudukça a. k. bu konuya ilgi duyduğumu gözledi. bu sıralarda a. k.'nin "değerli bir abimizdir." diye tanıştırdığı celal kod adlı r. p. ile tanıştık. hem r. p. hem de a. k. ile sık sık görüşmeye ve sözlüğün durumu hakkında tartışmalara başlamıştık. sonradan örgütün 'tanışma ve uyum sağlama süreci' olarak adlandırdığını öğrendiğim bu süreç 2 ay kadar sürdü. bu süre boyunca benden hiç bir istekte bulunmadılar, tam tersine okulla ilgili sorunlarımda bana yardımcı oldular. sözlükte bana ayar veren yazarlara gözdağı verdiler. arkamda gerektiğinde beni destekleyecek organize bir gücün varlığını hissetmek çok güzeldi.
iki ay sonra yavaş yavaş istekler başladı. örgütün benden ilk isteği çok masumdu. sözlükte dikkat çekmemiş bir tartışmayla ilgili başlığın altına tarif ettikleri tarzda sarkastik-ironik bir giri yazmam gerekiyordu. bunu başarıyla yaptım. sonra bazı dokundurmalı bakınız vermeler veya örgütün belirlediği başlıklar altında kısa ironik giriler yazma hâlinde devam etti bu istekler.
örgütteki konumum için dönüm noktası taşıyan olay 14 kasım 2006 tarihinde açtığım ilk
gocunuk kriptolu başlıktı. örgütün kara listesindeki bir ismin bazı konularda çizgiyi aşması üzerine ona laf sokma görevi bana verilmişti. bu görevi başarıyla yerine getirdim ve bu tarihten sonra örgüt içinde hızla yükselmeye başladım. artan sorumluluk ve vermem gereken acımasız kararlar bende yabancılaşmaya yol açtı. bu sıralarda örgütün yöntemleri ile kendi tercihlerim arasındaki çelişkilerin farkına varmaya başladım. r. p. ve a. k. çoğu konuda açıkça bize yalan söylüyorlardı. "yapın." dedikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyordu. örneğin örgüt üyeleri arasında cinsî yakınlaşmalar kesinlikle yasak olduğu hâlde ikisi hakkında pek çok nahoş dedikodu konuşulmaktaydı. aynı şekilde örgütün izin vermediği konularda eğlenceli
atışmalar yasak olduğu hâlde her ikisi de fırsat buldukça çeşitli başlıklar altında atışıp gönül eğlendiriyorlardı.
tüm bu gerçekler karşısında örgütün bize büyük bir yalanı yaşattığına, asla ulaşılamayacak hedefler uğruna bizi bir piyon gibi kullandığına karar verdim. 22 mart 2008 tarihinde örgütün dikkatini sözlük 4. yaşını kutluyor zirvesine yönlendirmesinden faydalanarak moderasyon güçlerine teslim oldum.
örgüt, sözlüğe yeni gelen çaylaklara kabul edildikleri, güven veren bir ortam sunuyor. onlara arkalarının sağlam olduğu hissini veriyor. ancak tüm bunlar koca bir yalanmış. önce masum isteklerle başlayan beklentiler sonradan kişiliğinizden ödün vermenizi gerektirecek hâle geliyor. aslında inanmadığınız konuları ve insanları savunur duruma düşüyorsunuz. sözlüğe yeni gelen yazarlara tavsiyem cin ali örgütü ile hiç bir bağ kurmamaları, bu örgüt adına kendilerine yaklaşan insanları sorumlulara bildirmeleridir."
tam anlamıyla ibretlik bir hikaye. umarım düşünüp ders alanlar çıkar.