turkcell in yeni reklam kampanyasının sloganı. neymiş efenim adamın canı sıkılıyomuş da cep internetine girip eğleniyormuş coşuyormuş. biz de bunu afiyetle yiyioruz gene. turkcellin reklamları her zamanki gibi ilgi çekmeye devam ediyor. merakla devamını bekliyoruz
-abi bi adam vardı canı sıkılan abi ne oldu ona?
-kestirdi top oldu kurtuldu.
çok basit olmasına rağmen çoğu kişinin(buna babam da dahil) diline dolanmış reklam repliğidir. zannımca başarılı olmuştur. saçmalığı tartışılır o ayrı. ne demişler reklamın iyisi kötüsü olmaz...
ilk bir iki seferde melodisi sevimli gelen, sonraki seferlerde ise "bi siktir git" dedirten, insanı kıl eden, sinir krizlerine sokan, anında radyo-tv kanalını değiştirden aptal reklamımsı. bu kadar da çok tekrarlanmaz ki kardeşim, kusturdular.
türkiye'de iş yaşamı nesnelliğinin çok ötesinde bir reklama sahiptir.
şöyle tasavvur edelim.
reklamda:
şantiyedesiniz. inşaatın altıncı katında, bir devlet kurumunun danışmanı ile şantiye şefinin tuğlaların üzerine oturmuş beraber hakediş hazırlamasını izliyorsunuz. şantiye şefi anlatıp duruyor:
- 4 tanker su, faturası ekte, 2200 ytl, 6500 tuğla, faturası ekte, 65 ytl, dört marangozun 6 günlük yevmiyesi, gider makbuzu imzalı ekte, 1080 ytl...
cebinden telefonu çıkarır, sikindirik bir top yakalama oyunuyla ağzı kulaklarına varır
- 99 metre kare marley, faturası ekte, 630 ytl,
+ bip bibiip
- şantiye bekçisinin pansuman masrafı, 22 ytl
+ dıkşın dıkşın
- a, o ne be, bak bak öteden geliyo, tut onu vur vur! tüh be,
+ olsun bak bi tane daha geliyo
- kap lan kap!
+ hehehehehe
gerçekte:
şantiyedesiniz. inşaatın altıncı katında, bir devlet kurumunun danışmanı ile şantiye şefinin tuğlaların üzerine oturmuş beraber hakediş hazırlamasını izliyorsunuz. şantiye şefi anlatıp duruyor:
- 4 tanker su, faturası ekte, 2200 ytl, 6500 tuğla, faturası ekte, 65 ytl, dört marangozun 6 günlük yevmiyesi, gider makbuzu imzalı ekte, 1080 ytl...
cebinden telefonu çıkarır, sikindirik bir top yakalama oyunuyla ağzı kulaklarına varır
- 99 metre kare marley, faturası ekte, 630 ytl,
+ bip bibiip
- şantiye bekçisinin pansuman masrafı, 22 ytl
+ dıkşın dıkşın
- recai bey
+ bırıbırp bırıbırp
- recai bey işimize baksak
+ hasktir be bi tane daa kaçtı
- recai bey, siz beni dinlemiyor musunuz?
+ dur dur kaçırtma bana bunu
- mınıza korum recai bey, adam gibi birini yollayamadılar mı buraya!
ilk defa interaktif kayıtla öğrencilere ders seçtiren ankara üniversitesi öğrencisi olan kişinin, saatlerdir ders almaya çalışırken içinde bulunduğu durum (itü tecrübesi bile işe yaramamıştır)..*
turkcell'in yıllar önce nil karaibrahimgil ile çalıştığı sıralarda hazır kart reklamlarında dönen şarkıya benzettiğim garip jingle.bir mizah sitesinin o reklamlarla dalga geçme maksatıyla yaptığı çizgi filmlerinde de "bir adam vardı yaa ben ona verdim...kalbimi..." sözünü hatırlatıyor bu şarkı...cümlenin ilk kısmı böyle bir çağrışım yapsa da benden geçer not alamadığını bildirmek istiyorum.sıradaki...