kafamın içi ılık ılık akıyorken yazmaya başladığımdır. o ise karşımdaki koltukta konuşmaya devam ediyor(du). sadece müzik dinlemek istemiştim. istemiş miydim istememiş miydim şimdi söylerken pek emin olamadım ama sanırım istemiştim çünkü aynı anda “keşke kangren bağışı yapılabiliyor olsa” diye düşünmüş olmam müzik dinlemek istemem için yeter bir sebepti sanıyorum. demek ki istemişim. demek ki bu şarkıyı ben açtım ve bir de bu yetmezmiş gibi eşlik ediyorum iyi mi. demek ki iyi. “hayata dair” lerini “su içtim, demek ki susamışım”ca cümlelerle tespit eden biri olsa yanımda, ben onula evlenebilirim. ama o değil. çünkü ondan bir tane var ve ben onunla evlenmek istemiyorum. demek ki “hayata dair” lerini “su içtim, demek ki susamışım”ca cümlelerle tespit eden biri olsa yanımda, ben onunla evlenmeyebilirmişim.
ayakkabı’nın olduğu bir dünyayı fazla ciddiye almıyor muyuz sevgilim? ayakkabı diye bir nesne var bunun farkında mısın? daha neler neler var, dışarı çık bir bak, göreceksin. evler var betondan, önünde yol filan var. çiçek var çocuk var bir de çiçek çocuk var ki konu bu değil. şimdi ben bunları sana söylesem ne güzel gülümsersin ve ne güzel “farkındalık” “ötekileşmek” ya da “yaşanmışlık” dersin ve ben seni ne güzel öldürürüm. her şeyin her şeye rağmen olduğu bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum sevgilim, masal leyleklerimi göreve çağırıyorum çünkü bir yanda ayakkabı bir yanda deniz olması hiç mantıklı gelmiyor bana. bu çok saçma. ama kötü değil. çünkü kötü olması için bir şey olması lazım ama “hiçbir şey yok”tur sevgilim. belki saçma olması için de bir şey olması gerektir ama konu bu değil. bunu o kadar anlamanı beklemiyorum ki beklememekten kusabilirim, belki de uykum gelir ama ben uyuduktan sonra rüyamda kendime derim ki,
“uyumuşum, demek ki uykum gelmiş”
....
mutlu olma, buna tahammül edemeyeceğimi biliyorsun, ama mutsuz da olma.
ol işte sadece, bu kadar basit ve çok. sonra gidip çay içelim.
…..
bilmiyorum bilmekte istemiyorum derken ayrı yazılması gereken bağlacı konuşurken bile nasıl bitişik hale getirebiliyorsun ben onu merak ettim geçen gün. sonra geçti. benimle evlenir misin?