belki ilginizi çeker
  1. · reenkarnasyon
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · disko kralı
  6. · 2012
  7. · author gibi erkekler
  8. · bore
  9. · istiklal caddesi nin trafiğe açılması

bir önceki yaşam  

1. reenkarnasyoncuların en favori tanımıdır..

"ben bir önceki yaşamımda kralmışım"

hep öyle olur zaten..herkes büyük insandı..neyse, konumuz bu değil, dağıtmayalım..

aynı inanış der ki; her zaman bir önceki yaşamımızın sefasını ya da cefasını çekeriz..iyilikler içindeki geçen bir yaşam, bir sonraki turunda o iyimser ruha yaptıklarının bir ödülü namında keyif dolu, rahat bir yaşama dönüşür..tam tersinde de aynı mantık geçerli olacağından, sürekli kötülük yapan birisinin öbür yaşamında da bir türlü rahata eremeceğini düşünebiliriz..bu açıdan, tekrar değerlendirdiğimizde reenkarnasyonun karma felsefesiyle de örtüştüğünü görmekteyiz..

ne olursa olsun, bir şeye inanmak isteyen -daha doğrusu muhtaç olan- çoğu insanın bazıları için ayrı bir kavramdır bir önceki yaşam..
    (zeus, 05.03.2007 21:04 ~ 21:05)
  2. şimdi konuya izahat getirmek için örnekle açıklayalım. ben reankarnosyana inanan bir insanım (mesela).

bu dünyada bir sürü kötülük yaptım,sözlüğe yanlış bakınız verdim,ayar verirken ayar oldum, karı kız pazarladım vs. bu durumda benim sonraki hayatta yani öldükten sonra yaşyacağım hayatta bir köpek ya da bir iguana olmam gerekiyor.ancak şu anda sözlükte bunları yazdığıma göre önceki hayatımda iyi bir insanmışım ki tekrardan dünyaya gönderildim. (uzaydaydık sanki) . bilindiği üzere hayvanların iradesi ya da düşüncesi yoktur o yüzden bi kere kötülük ambarına girdiğiniz zaman sittin sene ordan çıkamassınız,şayet kötülükleriniz paçanızı kurtarmaya yetiyorsa, gramajı düşükse, işte o zaman o günahları tamir etmek için bir şans daha veriliyor.

not: bürokrasi işlemlerinden bıkkın bir insan olarak sikmişim böle yaşamı.bu kadar tefferuata ne gerek var. öldün gittin bi daha ne uğraşıyon mına koyim.
    (genius kusagami, 12.05.2007 05:10 ~ 05:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil