erkan oğurun piyasaya çıkmış ilk solo albümüdür.içinde türküler,erkan oğurun kendi eserleri,bülent ortaçgilin katkıları,sezen aksunun sözü vardır.dinlenilesi güzek müzik eseri.
evlenilen kadın
erkan oğur'un bu kasedinde " mor dağlar " isimli sözsüz bir parça vardır ki..
neden geldim istanbula? nın yorumu ve homecomings de sağlam eserlerdir.
seyreden hayret eder şu aleme, ne bilinir kıymet ne de kıyamet, allah'a emanet ne gelir elden..
ne sahibim bu yerde ne de kiracı, sadece bir ömürlük misafirim ben..
dünyadaki varlığımız 3 kelimeyle ancak bu şekilde anlatılabilirdi...
erkan oğurun bitirme ödevi olarak yaptığı bestesidir. daha sonra bülent ortaçgil ve sezen aksu sözlerini yazmıştır.
ah efendim önemi yok halimin
seyrederim hayret ile şu alemi
ne bilinir kıymet ne kıyamet
allah'a emanet ne gelir elden
ne sahibim bu yerde ne kiracı
sadece bir ömürlük misafirim ben.
söz : sezen aksu - bülent ortaçgil
müzik : erkan oğur
şu alemdeki konumumuzu açıklayan eser'dir.
muhteşem sanat eseri.
'ne sahibim bu yerde, ne kiracı'....misafiriz işte...en yalın haliyle...
bülent ortaçgil " ah efendim önemi yok halimin" kısmını yazdıktan sonra durmuş,
yazamayacağım sezen, sen devam et, demiş.. zaten sezen'e ilk satır yetmişte artmış bile, peşine döktürmüş..
erkan oğur sanki toprak altından çıkan sesiyle okumuş.. daha ne olsun.
sezen aksu'nun da 2007 yılında açık radyo'daki programında "baya" mırıldandığı, içimizden sesini geçirdiği, erkan oğur'la yüreğini birleştirdiği şarkı.
anlattığına göre hikayesi şöyledir;
"bülent bir söze başlamış, ah efendim önemi yok halimin. geldi, devam edemeyeceğim ben buna dedi. tabii ben bu dizeyi okudum, dağıldım. devamını getirdim, erkan bestesini yaptı, şahane de okudu."
ekleme: hikayenin ana fikri budur. tam olarak bu olmayabilir. beste önce söz sonra falan gibi olabilir.
(bimekan, 15.04.2008 19:45 ~ 19:45)
çoğunlukla acıdır..
"ömür"ün hüznünden anlaşılır bu..
bir nevi ilahidir esasında.
bebektir. varlığından asla rahatsız olunmayacak, hem bir ömürlük '' hediye '', hem de uğruna ölebileceğiniz, tanrının en güzel misafiridir..
evlendiğin kişi.
bi alem bi değişik misafirdir kendileri.
hatırlıyorum anaokulundaydım. annemlerin ahbapları misafirliğe gelmişlerdi küçük ve şirin kızlarıyla birlikte. kız gecenin sonuna doğru gitti halının üstüne büyük tuvaletini yaptı efendim.
(bkz:
gerçek lan bu)
bayatî makamdır, bayatî taksimin ardından dinlemek pek güzeldir.
(umran, 12.11.2009 22:44)