bir çocuk sevdim

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. temmuz'un en güzel günlerinden bir gün bir adamla karşılaşılır, günü güzel yapan onun sıcacık ama bir o kadar kırılgan gülümsemesidir, o ki gülünce sanki bütün çiçekleri açar gönlün, çocuk kırılgandır, içine kapanıktır, küskündür, kimsenin konuşturamadığı o kişi yalnızca kız gelince odasından çıkmaktadır, biraz da bu gazla daha çok bağlanılır çocuğa, oysa ki bilinmez bu çocuk ne hisseder, sorulamaz da kimseye içe kapanılır işte tam bu umutsuz anlarda sezen abla bir şarkıyla yetişir insana bir elde bira dilde bu şarkı yaz geçer, çocuk sessizdir, konuşamaz daha sonra tamamen ümidin kaybolduğu bir gün hiç umulmayan bir yerde çocukla karşılaşılır yürekte o bildik ümit ve keşkelerle açılınır ve elleri boş bu aşktan da hiç bir şey kaybetmeden yola devam edilir çocuk kızı sevmemektedir, canı sağolsundur yine uzunca bir aradan sonra badem konsere şehre gelir, hiç beklenmeyen bu şarkı bir anda çalınmaya başlar gözlerde yaş hafif çakırkeyflikle akşam bitirilir bu şarkı ne zaman duyulsa gözler nemli, içte kalan ukte akla gelir.

(, 17.04.2009 20:35 ~ 20:36)

@3352271

2. eğer yamulmuyorsam deniz gezmiş için yazılan sezen aksu sözleridir..

(, 15.07.2009 21:22)

@3709664

3. bir çocuk sevdim uzaklarda
    sanıyordum ki onun özlemi de buydu
    o ise bir bakışta beni örtülerimden
    yalnızca yalnızca duygularıyla soydu... kısmıyla aşkı, yaşanılanları, yaşatılanları hep farklı kılan enfes şarkı. onno tunç yazmış sezen aksu söylemiş ama aylin aslım sihirlendirmiştir.

http://www.youtube.com/...

(, 20.03.2010 12:38)

@4924606

4. sezen aksu kusura bakmazsa aylin aslım'dan dinlerken daha bi etkileniyorum, bilmediğim yerlere gidip bilmediğim çocukları seviyorum.

"bir elinde yarın öbür elinde dün" güzel anlatmış, çok güzel.

(, 13.07.2010 09:33)

@5415455

5. herkes böyle bir çocuğun varlığından dem vurur. olsa da büyütsem, olsa da sevsem... ben o çocuk oldum hayatımın bir döneminde. bir çocuk neyle büyürse ben de onunla büyütüldüm; masal. dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan benden daha küçük olmayan bir kız aldı beni, yatırdı dizine. masallarını sıraladı. o çocuk çok küçüktü. büyümedi. büyümedi sonra gitti o küçük kız. dayanamadı. katlanamadı, masal anlatırken saçlarını sevdiği çocuğa. işte sonrasını biliyorsunuz zaten, dünyanın haline bakıp güldü geride kalan çocuk. masal bitti. çocuk büyüdü. diğer kıza ne mi oldu? sanıyorum ki, artık anlattığı masalları zaten bilen biriyle.

(, 23.11.2010 02:05)

@5979081

6. zeynep dizdar içine sıçmış yani.

şarkının "şimdi çocuk büyümekte günnnnn be günnnnnnn" kısmını söylerken detone olacak kadar bile sesi yetmemiş.

en iyisi gene sezen aksu.

(, 26.12.2010 15:07 ~ 15:08)

@6091881

7. zeynep dizdar'ın ağzına sıçmakla yetinmeyip, amına bile koyduğu şarkı.

ama benim canımı en çok bu sıkmıyo. en çok, yine yüzbinlerce hatta belki milyonlarca insanın bu şarkıyı ilk defa zeynep dizdar'dan dinleyip, "aaaaağ zeynep dizdar'ın bir çocuk sevdim'i süper yaaaaaaaağ" diye gezmesine deli oluyorum. desem ki "bak sezen aksu - bir çocuk sevdim" ya da "aylin aslım - bir çocuk sevdim", "aaa yeni mi? o da mı söylemiş" diyecek; bu güzelim şarkıyı o iğrenç yorumla dinleyip beğendiği yetmiyormuş gibi. işte bunu sevmiyorum.

(, 26.12.2010 15:19 ~ 15:20)

@6091913

8. kafamızı sikecek yeni klişe türk dizisi.

hayır, yapanlara lafım yok da izleyenler bıkmaz mı amk? bir de merak ederler "nolcak lan? nolcak?" ben size söyleyeyim.

o fakir kızı bir sikerler ki bu ya dizinin başında olur ya da dizinin heyecanının kaçtığı bölümlere denk gelir. zengin züppe seviyorum, seviyorum diye dolaşır ama babasının paralarından vazgeçmez. kızın babası bolca kızı azarlar, döver falan. sonra fakir aile dağılır. gidişata göre zengin aile de ya iflas eder ya da hayatına devam eder.

amk yeter ya. sonra bu diziyi heyecanla izleyenler gidip leyla ile mecnuna, ezele, muhteşem yüzyıla falan bok atar.

yeter aşın artık bunları ya. tamam sakinim.

(, 04.09.2011 12:48)

@7576957

9. türk dizi sektörü sonunda pedofiliye de el atmış dedim reklamını görünce. boy boy çocuklarımız olacak çocuklardan.

(, 08.09.2011 16:52)

@7597307

10. tecavüz fantezileri sıkmış olacak ki sıra liseli kız fantezilerine gelmiş. bunlar toplum vicdanı denilen şeyde yeteri kadar kabul edilebilir olduğundan reyting malzemesi de yapılabilir. eşcinsel ilişki yapılamaz. neden yapılamaz? meşru değil. ne meşru? tecavüz.

(, 08.09.2011 17:04)

@7597361

11. fragmandan bir diyalog:

+siiğz törklerr nağsıl diyoör, ellah'ın emriğ peygaembeğrin kaevliylae..(hadi bunu söyleyen yabancı. anlarım.)

-deaağğliii! (deliii. türk kızı.. bunu anlayamam işte!)

bu diyaloğu kolay kolay unutabilmem mümkün değil. 8-0 geride başladı benim için. başrol kızın ağzında 48 tane diş var ki, o konuya hiç değinmiyorum bile.

söslük tanımı: olmamış. yazık.

düzeltme: adam da türkmüş. siz gerçekten de "deağğliii"siniz..

(, 08.09.2011 17:16 ~ 09.09.2011 12:09)

@7597401

12. bıktım ben bu baba modelinden. feodal, tek yaşama nedeni şerefi olan, kızı eve geç girdimi silleyi basan babalar ekranda kene gibi türüyor. bi de normal olan o gibi gösteriliyor ya ona deliriyorum. şimdi bu dizideki baba, kızının namusunu korumaya çalıştığı için ortalama zekaya sahip izleyiciler için süper, taktir edilesi ve örnek baba olacak di mi. duygularını belli etmeyen, dışardan sert görünüp kalbi pamuk gibi olan biri falan. kusucam aynı senaryodan. bi gün de bi baba çıkıp şu mahallede dedikodu yapan adama "sikktirr ulan sana mı sorcak kızım kimle sikişceğini!" diye bağırsa ya? benim için süper baba işte o baba olur arkadaş! eve 1 saat geç gitti diye kızını dayak manyağı yapan adam şerefi için yaşasa ne olur lan, gebersin gitsin.

(, 08.09.2011 17:34 ~ 17:35)

@7597481

13. ikiyüzlü hitap, ikiyüze hitap. liseli kız ilk gece falan der gönüllere oynarım ama bittabi o şer- çok yerli filmlerde tecavüz edilenin intihar ederek namuslara su serpmesi gibi- telafi edilecek: namusçu leşlikler eşliğinde normalleştirilmiş aile babası şiddeti. endişeli muhafazakar için biçilmiş muhazakardan çok muhazafakarcı senarist işi bir aile içi faşizm provası.

(, 08.09.2011 18:26)

@7597663

14. başroldeki kızı hazal kaya'dan daha güzel bulduğum için cumaları izleyeceğimi düşündüğüm dizi. konusu tipik ama adını feriha koydum kadar klişe değil gibi, bakalım artık..

(, 09.09.2011 20:18)

@7602620

15. dizide esas oğlanın babasıyla tartışması sırasında her cümle başlangıcında "hffs!" diye dil altından sesli nefes alması şu ana kadar dikkatimi çeken tek unsur oldu.

(, 09.09.2011 21:22)

@7602893

16. çok mühim bir spoiler:

helikopter sahnesi hiç iyi değildi. sevdiği çocugun düştüğünü sanıyor
    verdiği tepki selim! düşüyor, durdurun.
    la bi hareketlen ayağa kalk, saçını başını yol, ne bileyim durdurun ne la?
    türk filmlerine selam mı çaktınız orada kendi çapınızda? http://www.youtube.com/...
    onlar bile birlikte atladılar en azından.*
    neyse bülent inal hatrına ses çıkarmıyorum.

(, 09.09.2011 21:24 ~ 21:25)

@7602894

17. diyalog mantığı fena olmayan dizi. çetin tekindor tabiki de oyunculuğula takdirimi kazanıyor.

bir şeyler çıkacak gibi.

edit: evet' e bastığım an kızın hamile olduğu haberi geldi. çetin tekindor hala süper ama dizi boka sarmış duruma. çok erken harcadılar bu kozu.

(, 09.09.2011 21:25 ~ 21:26)

@7602898

18. başroldeki kızın yine bir mucizeyi gerçekleştirip hamile kaldığı dizi. hayır millet çocuğu olsun diye kırk takla atarken bu dizidekilerin nasıl pat diye çocuğu oluyor anlamıyorum. milyon tane korunma yöntemi var o kadar mı gerzeksiniz. hadi gerzeksiniz bari yumurtla dönemine denk getirme de hamile kalmayasın zaten bir ayın yarısı o dönemin dışında kalıyor. aklım almıyor ama.

(, 09.09.2011 21:30)

@7602910

19. aşık çocuğun kıza kelebeğim diye hitap ettiği dizidir. kelebeğim nedir ulan nedir bu sevgiliye hitap ederken hayvan adı kullanma sevdası, gençlik çok bozdu.
    ayrıca ;

(bkz: liseli kız fantezisi)

ilerleyen bölümlerde, kızın babasının 45 yaşına gelmiş patronu hallenicek sanırsam kıza hadi hayırlısı.

(, 09.09.2011 23:11 ~ 23:11)

@7603347

20. bünyesinde çetin tekindor gibi muhteşem bir oyuncuyu barındıran dizi.
    (bkz: spoiler)
    biraz garip... daha ilk bölümden ne kadar entrika varsa döktüler ortaya. şimdi isimleri tam şeyedemicem, bülent inal kızından olsa olsa en fazla 4-5 yaş büyük mineye yazdı. mine gitti hamile kaldı. bu olaya da hastayım zaten dizilerde, hemen hamile kalınıyo. lan çağımızın hastalığı bu, yeni evli çiftler bir türlü çocuk tutturamıyo (tutturamıyo da çok komik oldu da neyse), tüp bebekti aşılamaydı bilmem neydi tedaviyle çocuk sahibi oluyorlar. dizilerde hemen kızımız hamile. hadi yedin bi bok bari korun, onlardan da mı haberin yok. neyse fazla takılmayalım bu olaya.

milletin teyzesi almanyadan kamera getiriyo, bizimkiler hala çikolatada kaldılar.*

şu paraşütle atlama sahnesi neydi lan öyle? safdasdf. bildiğin zeki mürene selam çakmışlar.

paraşüt deyince yine aklıma salak kız geldi, akıl yok arsızda. zaten zar zor izin aldın 5 te eve gelcem diye yolda zifiri karanlıkta geliyo eve. o da oğlanın babası buna abuk sabuk konuştu diye, yoksa gelmezdi o kız.
    (bkz: spoiler)
    neyse çetin tekindor'la başladık onunla bitirelim... o ne güzel oyunculuk öyle.

(, 11.09.2011 01:07)

@7608289

21. saçma sapan diziler çekip bizi dünyaya rezil etmekten bıkmayan yapımcılarımızın son sıçmığı. malum diziler toplumun yapısını, kültürünü gözler önüne serer. e bizim toplumumuz da bu tarz dizileri seviyor, bunları destekliyor ki hala böyle diziler çekiliyor..

hepimizin suçu bu, kabul etmek lazım.

yeter ulan yeter !!

dizilerimizde aşktan, ihtirastan, yalan dolandan başka işlenecek konu yok mudur allah aşkına..

bir prison break, bir lost izleyince utanıyor insan..

(, 11.09.2011 01:41)

@7608524

22. fragmanından anladığım kadarıyla; orta sınıf bir ailenin kızının, zengin bir züppe tarafından bafilenmesiyle, ahlak, şeref, namus vb konular etrafında dönecek olan dizidir.

ehh, bunun içine muhakkak bir yerlerden aşk da dahil olur ki "ayy bu gece ki bölüm çok helecanlı, son bölümde öpüşçek gibiydiler" falan diyebilsin insanlar. tadım çekirdek sponsorluğunda mal gibi izler durur millet.

öbür tarafta yine yengesine hallenen kıvanç tatlıtuğ varken, çetin tekindor' un olması bile kotaramaz bu diziyi. geçen sene görüldü ki yenge bafilemek çok daha fazla ilgi çekici.

(, 11.09.2011 11:29)

@7609396

23. az önce fragmanına denk geldim. şöyle bir diyalog geçti:

- sen hep böyle ağlar mısın?
    + ağlamıyorum.
    - ağlama.

afedersiniz ama bi siktirin gidin ya. fragmana konacak en iyi diyaloğu, sahnesi buysa gerisi nasıl kim bilir. konusu da tam liseli stayla.

(, 14.09.2011 11:55 ~ 11:59)

@7625160

24. fragmanda kızın uçurumdan atladığını gördüm, ama kesin o kız ölmez o uçurumdan atlayıp esen kalınız.

(, 14.09.2011 12:01 ~ 26.03.2012 22:26)

@7625178

25. (bkz: keşke şarkı olarak kalsaydı)

(, 16.09.2011 23:00)

@7638885

... toplu gösterim ...

1. 1
  2. 2