belki ilginizi çeker
  1. · kimdi giden kimdi kalan
  2. · bir ülkücü sevdim
  3. · onno tunç şarkıları
  4. · sezen aksu 88
  5. · orijinalinden güzel olan cover
  6. · çocukken söylenen şarkılar
  7. · beni bir çocuk sevdi
  8. · bir kuş uçur
  9. · sezen aksu
  10. · hayatın fon müziği
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · onur öymen
  5. · ezel
  6. · yaran diyaloglar
  7. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  8. · scenes from a memory
  9. · evde çocuk varken yapılmaması gerekenler

bir çocuk sevdim  

1. en sevdiğim dinlemekten bıkmadığım,bir şekilde yaşadıklarımı özetleyen sezen şarkısı

bir çocuk gördüm uzaklarda
    gözleri kederli hatta korkulu
    her şeye rağmen bir an gülümsedi çocuk
    sıcak sade ama biraz kuşkulu

bir çocuk sevdim uzaklarda
    sanıyordum ki onun özlemi de buydu
    o ise bir bakışta beni örtülerimden
    yalnızca yalnızca duygularıyla soydu

ben böyle yürek görmedim böyle sevgi
    şimdi çocuk büyümekte günbegün
    bütün hüzünleri okşadı birer birer
    gizli bir ümide sarılarak biraz küskün

bir çocuk gördüm uzaklarda
    biraz çocuk biraz adam biraz hiçti
    ellerinde yaşlı zaman demetleri
    daha önce denenmemiş yeni bir yol seçti

bir çocuk sevdim uzaklarda
    bir elinde yarın öbür elinde dün
    erken ihtiyarlamaktan sanki biraz üzgün
    dünyanın haline bakıp güldü geçti.
    (baruch, 29.05.2006 00:08)
  2. onno tunç şarkıları abümündeki aylin aslım yorumu, sezen aksu'nun sesine tahammül edemeyen benim gibi birine bu şarkıyı sevdirmiştir. yorumu hakikaten çok hoş olmuş.
    (selenge, 03.06.2007 09:25 ~ 09:25)
  3. ta lise yıllarından eski bir dost. yeni yazar.
    (manha de carnival, 20.07.2007 17:21)
  4. sezen aksunun konser repertuvarında bulunan, genelde ikinci sırada okuduğu şarkı. peşinden gökyüzüne bir selam gönderilir..
    (sezenehir, 20.07.2007 17:27 ~ 17:28)
  5. orjinali mi aylin aslım coverı mı daha güzel diye düşündürecek kadar sağlam bir aylin aslım coverı olan süper şarkı.
    (whoohoo, 25.07.2007 12:36)
  6. onno tunç şarkıları albümünde hayko cepkin'in düzenlemelerini aylin aslım'ın sesinden duymaya fırsat veren şarkı, yok yok şarkı demek tam olarak veremez anlamını. o başka bir şey. sezen aksu'nun 88 yılında dile getirdiği sözler hal tesirli, öyle farklı.
    körü körüne aşk değildir konu. biraz tuhaf, karmaşık, şefkat dolu dolu.
    "biraz çocuk biraz adam biraz hiçti!"
    (berrak, 16.08.2007 12:10)
  7. aylin aslım tarafından da seslendirilmiştir bu şarkı.
    (the crestfallen, 17.08.2007 17:04)
  8. aylin aslım tarafından başarıyla yorumlanmış şarkıdır kendileri.

düzenlemede de hayko cepkin vardır.

cover olarak nacizane diğer aylin aslım önerileri ise,

(bkz: kimdi giden kimdi kalan)

(bkz: bazı yalanlar)
    (mabel, 23.10.2007 17:28)
  9. sezen aksu'nun muhteşem şarkısı. daha önce de okudum bu tarz yorumlar da ama, içindeki çocuğa da sesleniyor sezen sanki, hani orada "biraz adam..." demese, tamam diyeceğiz o çocuk içindeki çocuk...
    belki öyledir gerçekten ama, çok özel bir şarkı bu şarkı. gece gece bir başladım durmadan çalıyor hala, başka şarkıya geçme başarısını sergileyemedim henüz.
    sezen aksu bu şarkıyı 1945'le birleştirir genelde konserde söylediğinde, fakat yurtdışı konserlerinin nedense değişmez şarkısıdır ve baştan sona okunur.
    kardelen konserleri repertuarında vardı, ben en son geçen sene ekim ayında duydum bu şarkıyı canlı canlı, ama yakında yine söyler, eminim ben.
    (bimekan, 10.10.2008 01:40)
  10. ciddi manada orjinali mi yoksa cover'ı mı iyi diye düşünürken an itibariyle cover'ında karar kıldığım şarkı.
    (artibir, 10.10.2008 02:14)
  11. hayko cepkin'in elinin değdiği belli olan, aylin aslım'ın mükemmel söylediği şarkı.

"ben böyle yürek görmedim böyle sevgi"
    (ilyiştaykovski, 12.04.2009 17:46)
  12. intronun hayko tarafından nasıl kesip atıldığını anlayamadığım,onno tunç bestesi düzerlemesi ve sezen aksu yorumunun öldürmeyip süründürdüğü şarkı.coverı iyi olmayan şarkı.
    (şimal yıldızı, 17.04.2009 19:50)
  13. temmuz'un en güzel günlerinden bir gün bir adamla karşılaşılır, günü güzel yapan onun sıcacık ama bir o kadar kırılgan gülümsemesidir, o ki gülünce sanki bütün çiçekleri açar gönlün, çocuk kırılgandır, içine kapanıktır, küskündür, kimsenin konuşturamadığı o kişi yalnızca kız gelince odasından çıkmaktadır, biraz da bu gazla daha çok bağlanılır çocuğa, oysa ki bilinmez bu çocuk ne hisseder, sorulamaz da kimseye içe kapanılır işte tam bu umutsuz anlarda sezen abla bir şarkıyla yetişir insana bir elde bira dilde bu şarkı yaz geçer, çocuk sessizdir, konuşamaz daha sonra tamamen ümidin kaybolduğu bir gün hiç umulmayan bir yerde çocukla karşılaşılır yürekte o bildik ümit ve keşkelerle açılınır ve elleri boş bu aşktan da hiç bir şey kaybetmeden yola devam edilir çocuk kızı sevmemektedir, canı sağolsundur yine uzunca bir aradan sonra badem konsere şehre gelir, hiç beklenmeyen bu şarkı bir anda çalınmaya başlar gözlerde yaş hafif çakırkeyflikle akşam bitirilir bu şarkı ne zaman duyulsa gözler nemli, içte kalan ukte akla gelir.
    (bluemero, 17.04.2009 20:35 ~ 20:36)
  14. sözlerdeki "biraz küskün" noktası magazinel boyutta merak uyandırsa da; sezen aksu'nun en iyi parçalarından.
    (atlantiscity, 15.05.2009 22:59)
  15. kainat üzerinde bir daha böyle bir şarkı yapılamayacağını düşünüyorum..ellerinize sağlık onno tunç ve sezen aksu...
    (şimal yıldızı, 12.07.2009 20:52)
  16. bir çocuk sevdim
    saraylar gibi bir kalbi var, saraylar gibi
    odalarında kayboluyorum ama hiç korkmuyorum
    her köşede elleri karşılıyor, karanlıktan ışığa çekmek için

bir çocuk sevdim
    gözleri okyanuslar gibi
    boğulma pahasına dalıyorum her seferinde
    ve en derininde saklı güzellikleri görüyorum

bir çocuk sevdim,
    seviyorum,
    seveceğim. *
    (maria elena, 13.07.2009 23:42)
  17. eğer yamulmuyorsam deniz gezmiş için yazılan sezen aksu sözleridir..
    (şimal yıldızı, 15.07.2009 21:22)
  18. (bkz: pedofili)
    (absent, 02.09.2009 08:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil