belki ilginizi çeker
  1. · mızıka
  2. · itü sözlük
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  3. · öğretmenler günü
  4. · ugg
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · beşiktaş
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · delikanlı programcı notepad kullanır
  9. · beni sevmeni istiyorum

bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye  

sayfa  / 2
  1. düdüktür. evet düdük! bilhassa ana babasına da kıllığınız varsa tamamdır. ver eline sabahtan akşama çalsın şişirsin kafaları. gelsin komşular şikayet etsin. o öttürdükçe öttürsün. düüüüüüüüüüüüüt düüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüt düt düüüüüüüüüüüüt düüüüüüüüüüt düüüüt düüüüüüüüüüüüüüüüt!!! yalnız belli aralıklarla yeni düdük tedarik etmek lazım. derin ebeveynler* çocuğun düdüğünü ilk fırsatta gizlice imha etme eğilimindedir. tecrübeyle sabittir.
    (azwepsa, 18.01.2006 12:55)
  2. lego'dur. evet reklam bile olsa lego'dur. zira o düdükle sağda solda gürültü çıkarıp kulak zarlarına zarar veren çocukların yanında zeka gelişimiyle onlara okul hayatında da fark atacaktır. o düdük çalan çocuk kesin haylazdır. okuldan da kaçar. neyse çocuklara verilebilecek en güzel hediye olmasa da en yararlı hediyedir. biraz daha büyüdüğünde tess elektornik devreler sonra bilgisayarlar. başkasının dediklerine kanmayın düdük müdük boş şeyler.*
    (dlord, 18.01.2006 13:24)
  3. doğru düzgün eğitim.
    (squadron, 18.01.2006 13:25)
  4. verilebilirse anne ve babalara çocuk yetiştirme ehliyeti
    (vatman, 18.01.2006 13:34)
  5. sevgidir. çok zengin olup, her istediği yapılan ama ailesinden hiç sevgi görmeyen bir çocuk ne kadar mutlu olabilir ki?
    (esdora, 18.01.2006 14:03)
  6. bol tereyağlı iskender.yesin velet daha diet sorunları yokken.
    (keyif pezevengi, 18.01.2006 16:14)
  7. (bkz: mızıka)
    (possible dreams, 18.01.2006 16:54)
  8. ileriki yıllarda kullanabileceği bir "istediği zaman tekrar çocuk olma şansı" verilebilecek en güzel hediyedir. belki imkansız ama..
    düşündüm de sanki bir yetişkine verilebilecek en güzel hediye oldu bu. yine imkansız..
    (esbjorn, 19.01.2006 00:04)
  9. eğer sözkonusu çocuk erkekse verilebilecek en güzel hediye araba, uçak gibi mekanik bir oyuncak olabilir. çünkü erkek çocuk kişisi bu oyuncağı bir yandan itelerken, diğer yandan ağzından tükürükler saçarak çıkardığı "vııınnnnn" şeklindeki spastik motor sesinden oldukça zevk alır.
    (finch, 19.06.2006 17:33)
  10. (bkz: para)
    (olahabeoy, 19.06.2006 17:49)
  11. horoz şekeri. bir de sonra başını okşarsanız tadından yenmez.

affan dedeye para saydım
    sattı bana çocukluğumu
    artık ne yerim var ne yurdum
    bilmiyorum kim olduğumu..
    (juda, 19.06.2006 17:51 ~ 17:53)
  12. dedenin çocuklarından sonra özenle torununa saklamış olduğu açıl susam açıl serisidir.yaprakları sararmış,kullanılmış da olsa değeri büyüktür.o torun da çocuklarına özenle saklayacaktır..
    (absinthe, 19.06.2006 17:56)
  13. karşılığı uzaktan kumandalı arabadır
    (12monkeys, 19.06.2006 18:01)
  14. (esdora, 19.06.2006 20:29)
  15. (hplovecraft, 01.04.2007 03:20)
  16. verildiğinde çocuğu mutlu edeceği düşünülen hediyedir.

benim çocukluğumda trt çocuk korosu'nun güzel bir şarkısı vardı "bir dünya bırakın biz çocuklara, ıslanmış olmasın gözyaşlarıyla" güzel bir temenniydi. ama ben ve yaşıtlarım, çocukluktan ergenliğe oradan da, hızla kadayıf tadında kıllarımızın olduğu yaşa geçerken gözyaşlarıyla ıslanmak ne kelime, gözyaşı selinde boğulan bir dünya içinde buluverdik kendimizi.

peki biz çocuklarımıza ne vereceğiz?
    (neyapmali neetmeli, 01.04.2007 03:31 ~ 12:30)
  17. (bkz: oyuncak)

ne actionman ne de barbi bebek...

tahta oyuncak, kağıttan gemiler gibi özellikle de kendisinin yapabileceği bir oyuncak, yaratıcığı geliştirdiği gibi işe yaradığını hissettirir, sahip olduğu şeyin kıymetini bilir, ayrıca tüketimi de biraz olsun azaltır... eminim daha mutlu eder bir çocuğu "para verip almak yerine emek verilip yapılan şey".
    (neyzeni, 01.04.2007 03:46)
  18. (bkz: şeker)
    (bkz: çikolata)
    (efeşittirema, 01.04.2007 04:12)
  19. onunda hissedebileceği kadar sıcak bi öpücüktür.oyuncak kırılır giysi yırtılır ama çocuk onu içinde hisseder hep o öpücüklerden güç alır.sevgiyle büyür sevmeyi, değer görmey,i değer vermeyi, insan olmayı öğrenir ve en büyük en pahalı maddiyattan daha önemlidir bu duygu onun için.

not:evet annem öpmezdi beni.hala da öpmez.
    (ihmaiwtd, 01.04.2007 22:54 ~ 23:28)
  20. (togisama, 01.04.2007 23:28)
  21. http://www.milliyet.com.tr/...
    ek: yorumlara dikkat
    (me vale madre, 02.04.2007 14:51)
  22. dayaktır bu, hem de eşşek sudan gelinceye kadar. atarken bilmez kadrini kıymetini ama atmadığın zaman, büyüyünce gelir "baba sen beni ne bok yemeye dövmedin de ben serseri oldum" diye sorar. vuracaksın ağzına ağzına. azına sıçtımının.
    (hector, 02.04.2007 14:51)
  23. -kapıyı anahtarla açmak yerine eve geldiğinde ''hoşgeldin yavrum'' diyen annenin bulunması
    -derslerinin notları yerine gününün nasıl geçtiğinin sorulması
    -sadece özel günlerinde hediye almak yerine isteklerinin dinlenilip uygun hediyenin birlikte kararlaştırılıp alınması
    -gece yatarken öpülüp isterse masal anlatılması
    -''sen anlamazsın '' sözü yerine açıklama yapılması
    -huzurlu kavgasız bir aile
    -yeterli ve onun istekleri dahilinde vakit ayrılması
    -ve en önemlisi onu dinlemektir.
    (jassmine, 02.04.2007 15:06)
  24. transformers oyuncağıdır bence,mesela benim hiç olmadı ve eksikliğini hissettim yıllar boyunca.tır çarpıştırıyosun arkadaşınla hop adamın tır oldu mu sana robot,robotun roketleri var uçuyo sen hala yerde sağ sol manevra yapmaya çalış nereye kadar vın vın.aslında hala güzel hediye lan*
    (bir bilen, 02.04.2007 19:15)
  25. ne eğitimdir, ne çikolata, ne de paradır bir çocuğa verilecek en güzel hediye.

bisiklettir arkadaş bisiklet.
    hala unutamıyorum ilk bisiklet alınan günü. sana ait birşey lan. binip gidebilirsin heryerlere, uzaklara.
    bir de binmeyi öğrenirsen iki elini bırakarak sürmeyi direk statü atlarsın.
    hep beraber dağa bayıra gidilir. bisiklet çetesi oluşturulur falan filan

süper birşeydir bisiklet. her çocuğa bisiklet alınmalı aldırılmalı.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 27.07.2007 23:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil