|
|
- basic input output system'ın kısaltması.bios anakart üzerinde bir cmos üzerinden çalışır.amacı bilgisayarın açılması ile bilgisayarın kendini işletim sistemine devretmesi arasındaki zamanda devir-teslim işlemi yapmaktır.
(skuba, 04.04.2004 02:17 ~ 25.07.2004 03:03)
- acemilerin "ama kurcalamayayım bozarım" mantığı ile yaklaştıkları sistem
- (bkz. cmos)
(skuba, 25.08.2004 05:25)
- bir de pili vardı bunun. belli bir süreliğine çıkarınca fabrika ayarlarına dönüyordu. bios şifersini unutanlar için birebirdi. tabi bios şifresi kırmak isteyenler için de...
- günümüzde çoğu anakartda koruma altına alınmış hede hödö.
şöyle ki bu anakartlar çift bios çipi barındırır. olası bi bios silinmesi durumunda sistem ikinci açılışda diğer çipdeki biosdan sistemi açar, siz de ilk çipe tekrardan bios yükleyip günü kurtarırsınız.
ama tüm korumalara rağmen bios update sırasında olası elektrik kesintisine karşı bir kesintisiz güç kaynağı kullanılması önerilir.
- geçmiş yıllarda bornova anadolu lisesi'nin mezun geceleri için kendine mekan olarak seçmiş olduğu bar. 2 katlıdır. oldukça küçüktür. gazi kadınlar sokağında bulunur.
- bios resetleme i$ini yapmanın, en az beş tane yolu var iken insanlar genelde ve nedense en kötü yolu seçer, pili çıkarır, beklerler. ve üstüne bir de spekteküler bir hareket yapmış hissine kapılırlar lol.
- anakarta vurunca bozulduğunu arkadaşım sayesinde tecribe ederek öğrendiğim nesne. 50 dolarlık anakarta bios yüklemek için 30 dolar isteyen teknik servise de burdan selam ederim.
- (bkz: bias)
- günümüzde çoğu anakartın üzerinde bulunan bios bir rom ve flash memory'den oluşur. bios güncelleme işlemini yaparken flash belleğin üzerine yeni kod yazılır. rom kısmında ise bios'un kalan kod kısmını kontrol eden bir kod mevcuttur ve bu değiştirilemez.
bios'taki yazılımın silinmesi durumunda bu bellek kırmığı* tekrar programlanarak bilgisayar çalışır hale getirilebilir, chernobil virüsü zamanında bilgisayarcılar az para kırmamıştır bu olaydan.(raiser, 16.05.2005 14:41 ~ 05.12.2005 19:02)
- (bkz: beos)
- gerektiğinde jumper'ın yerini değiştirerek kolayca resetlenen,bilgisayarı ilk olarak çalıştıran sistem.
- izmir'de alsancakta repertuarları değişmeyen amatör grupların sahne aldığı biranın 7 ytl olduğu,üst katıda mevcut olan mekanımsı.
- 2-3 kez sahneye çıktığım, eşek sudan gelinceye kadar dövülesi bir tonmaisterı bulunan, gidecek başka yer olmadığından gidilen, haftasonları adım atıcak yer olmayan bar
- alsancakta bulunan bir bar.
canlı müzik "rock"
gazi kadınlar sokağı (143 sok. no:18) alsancak
tel: 463 10 68
- türkçesi ön yükleme olan ingilizce kelime.
- bir zamanlar iyi müzikler çalan bi bardı bios. alsancakta o kadar eller havaya mekan arasında gidilebilen yerlerden biriydi. şimdiki halini pek bilmiyorum ama bozdu orası da diyolar. ben diyenlerin yalancısıyım...
- emülatörlerde bazı oyunların çalıştırılması için kullanılan program dosyası
- rumca, "hayat" anlamına gelmektedir.
|