belki ilginizi çeker
  1. · afksendiyos kalangos
  2. · cevat yakut
  3. · açılın ben doktorum
  4. · afksendiyos kalangos
  5. · prof dr bingür sönmez
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · beşiktaş
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · okan bayülgen
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · ugg
  7. · the twilight saga new moon
  8. · bilim kurgu
  9. · burak güven

bingür sönmez  

1. an itibari ile biri bana anlatsın isimli programda konuk, istanbul memorial hastanesinde başarılı bir sağlık insanı ve felsefesi, kalbimi seviyorum fast-food yemiyorum olan kalp damar cerrahı.
    (rita, 10.05.2007 21:12)
  2. "kalp çok güzel bir organ. kristal gibi, küçük görünüyor ama büyük işler yapıyor." diyen ve sözünü ettiği o "kristal" gibilerinden yaklaşık 12000 -ayrı- tanesini görmüş üstad.
    (stylebrisbane, 16.08.2008 23:27)
  3. "m.ö. 400. yıla kadar her şey kalpten kaynaklanır denmiş... hipokrat anatomi çalışmalarında 'her şey beyinden olur.' demiş. bence iyi halt etmiş. bu 2600 yıllık bir yanlışlıktır. bugün her şey kalpten olur. heyecanlandığınızda karnınız mı guruldar kalbiniz mi çarpar? insanlar kalpten nefret eder, kalpten sever, nefretlerini kalbine gömer." diyen kalp damar cerrahı, hoca.

by pass hastalarına "aşık olun kalbinize iyi gelir." diyen farklı cerrah...
    (stylebrisbane, 16.08.2008 23:33)
  4. 1994 yılından bu yana binlerce by pass ameliyatına imza atmış, şu sıralar memorial hastanesi kalp damar cerrahisi bölümünün başkanlığını yapmakta olan türkiyenin önemli kalp cerrahlarındandır. türkiye sınırları içerisinde bir kalbin korkmadan emanet edilebileceği ender doktorlardandır, mütevazi kelimesinin tam karşılığıdır ayrıca.*

doktorların programlanmış robot, asosyalliğin tavan yaptığı birer bünye olmadıklarını ispatlayan, yüz kişiye sorup yüz popüler cevap aldığımız, tamamen hocamıza spesifik bir kaç majör bulguyu paylaşalım;

*yurt içi ve dışında yüzden fazla yayını, 5 kitapta yazdığı 8 bölüm var. radial arter greft hazırlanması, kalp yogası ve ateşe dönen dünya, sarıkamış isimli kitapları var. birçok tıbbi derginin editör listesinde görevli olup sarıkamış ile ilgili sinema, belgesel, kitap gibi tüm çalışmalara katkıda bulunuyor ve bilimsel danışmanlığını yapıyor. yurt içi ve yurt dışında bulunan yirmi üç derneğin üyesidir.

(bkz: http://www.clubbypass.com/)

edit gelir, beklemez: 11.000 ameliyatı -ki bu ciddi bir rakam üstelik açık kalp ameliyatından bahsediyoruz hanımlar beyler. yazıyla da yazalım formata uygun olsun, kolay anlaşılsın; "onbirbin"-* gerçekleştirmiş olan bir hekimin, o çok güvendiğimiz, buram buram araştırmacılık kokan, el üstünde tuttuğumuz medyada çıkan başarısız ''bir'' ameliyatıyla, o hekimi, ''başarısız doktor titryle itham etmek son derece yanlış olacaktır. tv'lerde halkı bilinçlendirmeye yönelik bir kaç röportajı var, ben sadece ana haber bültenlerinde rast geldim şimdilik. talk showlara katılıp tıp dünyasının en seksi doktoru seçilmediği sürece, bilgilerini şevkle dinleriz. adamın ekibinde olsam ameliyatlara girip girmediğinden, neşter vuruşlarından, stent takış şeklinden de bahsederdim ama, şans işte..
    (beşamel soslu brokoli, 03.07.2009 10:49 ~ 14:53)
  5. sanki aman da aman çok sevimli müthiş bir "bilim adamı" gibi anlatılagelsin; kendisi tıp camiasının medya maymunu haline gelmeye yakın cerrahlarından biridir. yaptığını söylediği ameliyatların kaçında neşteri gerçekten kendisi tutmuş şüpheli olduğu gibi, bu tip "magazinel" demeçleri ve şovları sayesinde parayı götürdüğü kesindir. zira basit bir prosedürü bile 8 bin lira gibi rakamlara yaptığı bilinmektedir. 5 tane kalbim olsa birini emanet etmeyeceğim hekimdir.

kaldı ki hakkında ciddi bir "malpraktis (hekim hatası)" davası da mevcuttur. kendisi cerrahpaşa'dan bir profesörün ölümüne neden olmakla suçlanmaktadır. azcık birazcık detay için (bkz: http://www.medimagazin.com.tr/...)

kısaca ekranda gördüklerine kanmamak gerekir; kalp cerrahisinde gerçekten bilimsel platformda iyi olan isimler arasında adı zikredilmemesi gereken biridir. mehmet öz'ün türkiye versiyonudur.

gerçekten "iyi" kalp cerrahları için
    (bkz: cevat yakut)
    (bkz: afksendiyos kalangos)
    (bkz: süha küçükaksu)
    (bi arkadaşa bakıp çıkıcam, 03.07.2009 11:53)
  6. en popüler kalp cerrahıdır.
    gidin televizyonlara verdiği yumurta demeçlerini dinleyin de şok geçirin
    (livingdeath, 03.07.2009 11:54)
  7. sadece memorial'da yaptığı ameliyatlardan bok gibi para kazanan insan. evet, zenginin malı züğürdün çenesi yorarmış ya o hesap diyeceğim ama yok lan para da bizden çıktı.
    (gospodin petro je dosao ponovo, 03.07.2009 12:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil