binbir gece 

sayfa  / 10
adana çık aradan

1. yönetmenliğini kudret sabancı'nın yaptığı. bir istanbul masalı ve aliye karışımı klasik, bildik, alışılmış kanal d de dün akşam yayınlanmaya başlayan dizi.
    (roxanne, 08.11.2006 12:56)

2. (bkz: binbir gece masalları)
    (noctis, 08.11.2006 13:27)
  3. ilk bölümü dün akşam yayınlanan ve benim de oturup merakla izlediğim dizi.aliye'deki sinanı al buraya koy.şehrazat iyi,güzel,kariyer yapmaya çalışan bir kadın.bu şehrazat denen kişinin lösemili bir çocuğu var,ilik nakli için parası yok,bulamadı,patronundan istedi.ve o patron güya kızın namusunu denemek üzre hain soruyu sordu.''sana bu parayı veririm, tek şartla! bir gece benimle beraber olacaksın!''...yahu senarist arkadaşlara seslenmek istiyorum.bu kadın ''bir geceden ne olacak vereyim gitsin'' demek yerine ''benim çok hasta bir çocuğum var ameliyat olması gerekiyor,parayı bu yüzden istiyorum'' deseydi ne olurdu? işini mi kaybeder di? haa tabi dizinin acı dolu gidişatı için ille de bu gerekliydi.bakalım nasıl bir acı sos ekleyecekler.ben şimdiden meraklandım doğrusu.
    (fitnefücur, 08.11.2006 18:34)
  4. ilk bölümünden izlettirmiş, meraklandırmış kanal d dizisi. işe girerken çocuğu olduğunu söyleyemediği için hasta çocuğum var diyemedi bu kızımız patronuna. ama yeğenim ölüyo diyebilirdi tabi mesela. peki onu geçtim de bu adamın acaba bu kadın bu kadar parayı niye istiyo diye düşünmemesi veya kendisi bu teklifi yaparken iğrençleştiğini hiçe sayıp kadının teklifi kabul etmesini iğrenç buluşu??? ama var böyle hasta adamlar. çocukluğunda kadınlardan nefret etmelerine sebep veren deneyimler yaşayıp bunu tüm ömrüne yayan erkekler var.. maalesef var.
    (bkz: çocukluk)
    (cherryblossomgirl, 11.11.2006 03:50)
  5. aliye'nin hayatımızdaki eksikliğini dolduracak olan dizidir. ilk iki bölümden edindiğim izlenim gerçekten iyi bir oyuncu kadrosu barındırması ve de hikayenin şimdilik ilginç olmasının yanında, sağlam temeller üzerine oturtulmaya çalışılması. ancak korktuğum iki husus vardır ki ölümcül olabilir. birincisi, türk dizlerinin kronik hastalığı olan ekstra bölüm alışkanlığı. yapımcılar kaç bölüm için anlaştı bilmiyorum ama böyle tutan dizler gibi binbir gece de olması gerekenden 150 bölüm fazla olur, kızın lösemili çocuğuna gereken ilik bulunur, evde izlendiği için izlemek zorunda kalıp kanser olan bizlere çare bulunmaz. ikinci husus da yine bu diziyi salıya koymuşlar. hayır, koyun kardeşim perşembeye , zaten beşiktaş da elenecek en azından şampiyonlar ligi'ni kaçırmazdık. misal bir hikaye için (bkz: @345605).
    neyse, başarılı olmasını diliyorum,zira kız da pek güzel... olur heralde...
    (12monkeys, 14.11.2006 23:56)
  6. başrollerinde halit ergenç, bergüzar korel, ceyda düvenci, tardu flordun , tomris incer ,metin çekmezve bartu küçükçağlayan ın rol aldığı kanal d de yayına başlayan ve herkesi ekran başına kilitleyen yeni dizi film dir.
    tüm türkiyeyi bergüzar korel(şehrazat)ın 150 bin doları alıp çocuğunun hayatı mı yoksa namus mu ikilemi içerisine sürekleyen ve anlaşılan o ki zirveye oynayacak olan dizidir.
    (beybabacan, 21.11.2006 00:07 ~ 00:23)
  7. (bkz: http://www.binbirgecetmc.com/)
    (beybabacan, 21.11.2006 00:17)
  8. klişe bir ahlaki ikilem üzerine kurulmuş klişe bir dizi. yabancı dizilerde ahlaki ikilemin kralı oluyor. buna alışık olmayan halkımız yüzünden de medya olayı abartıyor. yok siz olsaydınız ne yapardınız. yok çocuk hastaysa olur, yok o olmazsa olmaz. zekeriya beyaz'a bu olayın dini yönünü sormaklar filan.

kralını izliyoruz daha kompleks ahlaki ikilemleri konu olan dizileri cnbc-e'de filan, gıkımız çıkmıyor. zoraki yapılmış, samimiyetsiz bir dizi daha. özlüyoruz yeditepe istanbul'u, şaşıfelek çıkmazı'nı.

bizimkiler
    i bile özler oldum yani. dizi endüstrisinin boku çıktı. hepsi seymen ağa yüzünden.
    (hepten aykırı, 28.11.2006 23:49)
  9. onur'un 300.000$ teklifle piyasayı iyiden iyiye yükselttiği dizi...
    adam piyasayı bitirecek, haberi yok...

...veya şehrazat yurtdışında tarifeyi 2 misline çıkarıyor...

eğer her teklif böyle bir öncekinin 2 misli olursa ve şehrazat'ta her teklifi kabul ederse 1001 gece sonunda dünyanın en zengin ve en folloş kadını olacak...

(bkz: sürekli büyüyor efendim durduramıyoruz)

arz-talep dengesi bir an evvel sağlanmalı efendim...

(bkz: iktisat çalıştıktan sonra giri girmek)
    (van den budenmayer, 29.11.2006 03:38 ~ 03:50)
  10. dizi izlerken annem kendinden geçer

anne - allah belanı versin senin sinan* o aliyeye o kadar çektirdin, şimdi de bu karı sana çektirecek, ilahi adalet işte bu.. daha duuur, dur.. başına neler gelecek senin şerefsiz dürzü..

bambuk - anne sakin ol dizi bu sonuçta

anne - ben bilmem dizi falan, ilahi adalet yerini bulur elbet..

bambuk - amaney..
    (bambuk, 29.11.2006 21:23 ~ 21:24)
  11. dizi çok durgun.yani şu onur ve şehrazat dışındaki gelişmelerin hiçbiri ilgi çekmiyor,çekemiyor.halbuki dizinin her karakteri birşeyler katmalı,heyecan yaratmalı.

not:en son ikinci bahar'ı sürekli izleyen biri olarak dizilerin bu kadar sıradanlaştığını geç farketmiş bir bireyde olabilirim.yani sorun dizide değil,bendedir belki bu noktadan sonra...
    (sevgimiz kısıtlandı, 29.11.2006 22:26)
  12. (bkz: x milyar verseler y'ye verir misin)
    (sycrone one, 29.11.2006 22:33)
  13. senaryosu yalandan, akıl kârı değil bence.

lan hangi erkek 150,000 $ dolar bayılır sadece bi kadına. 150,000 $ be kardeşim. o paraya rusya'da çiftlik kurarsın be çiftlik. at çiftliği, karlı iş.
    (coban, 29.11.2006 22:34 ~ 28.03.2007 15:14)
  14. türk ekranlarında hali hazırda gördüğümüz envai çeşitlerinden bir tanesi daha sanırım.her zamanki gibi önümüze çıkan çilekeş bir türk kadını vardır,güzeldir,çekicidir,ve baş erkek kahramanlarımız kendisine aşıktır.buraya kadar klasiklerinden bir farkı yoktur,aynı taddadır,aynı iticiliktedir.hayır bir de anlamakta güçlük çektiğim e be kardeşim bu kadın bu adamla para karşılığı beraber olmamışmıdır,olmuştur.ee ardından adam teklifi fiyatı farklılaştırarak tekrar önüne sunduğunda neden delirmektedir,nedir öfkenin sebebi,ya da nedir adamın özürleri.yanında çalışan zaten parasını bastırıp beraber olduğu kadına bunca rica minnet nedendir.biz senaryo yazarı arkadaşlarımızla başka dünyalarda mı yaşamaktayızdır.neden bütün donuk,mıymıntı kadınlara aşıktır güzelim adamlar,ya da neden hepçilekeş olan ezilen kadınlardır?yokmudur bunun başka versiyonları,değişelim,değiştirelim diyorum..
    edit:halit ergenç in oyunculuğu burda da izlenmeye değerdir.
    (sahra, 12.12.2006 22:41)
  15. açık artırma tadında geçen vasat dizi.
    (great dilemma, 12.12.2006 22:42 ~ 22:42)
  16. oturup diziyi izledim. biraz da annemlerden falan ön bilgi aldım. dizide şöyle bişey var; kadın adamdan parayı neden aldığını söyleyemiyo, çünkü bir çocuğu olduğunu söylerse işten atılıcakmış. fakat izlediğim kadarıyla kadın işinden ayrılmaya karar veriyo. peki bu kadın neden hala adamın bunu öğreneceğinden korkuyo? sanki gereksiz bi heyecan yaratılmaya çalışılmış. adam, "300.000$" dediğinde "efendii efendiii ağzını topla ben böyle böyle bişey için yaptıydım bunu" de sora işi bırakıyo musun ne yapıyosan yap.
    (olahabeoy, 13.12.2006 08:44)
  17. şimdiden bir senaryo sıkıntısına ve çıkmaza sürüklendiği belli olan dizi. uzun ömürlü olmayacağı hissiyatı uyandırıyor bu haliyle.
    (mgen, 13.12.2006 10:36)
  18. "bindirbir gece" versiyonunu orijinaline binbir kere tercih ettiğim türk dizisi.
    (undeuxtrois, 19.12.2006 21:45)
  19. çok ilginç gelişmeler olmayan,olmasını da beklemediğim dizi.ancak senaristlere ve bütün ekibe buradan söylemek istediğim bir şey var.açığınızı arıyorum ve sürekli buluyorum da.ama bu akşamki bölümde yapılan yanlışlık artık affedilemez.onur ve kerem gerçeği öğrenir vicdan azabı duyarlar filan.kendi aralarında konuşurlarken,kerem onur'a bir soru sordu. ''şehrazat,ayşe,fatma,x,y,z gelse çocuğum hasta dese,150 bin dolar istese verir miydin?'' diye sordu.oysa onur'un annesi tedavi masrafının 200 bin dolar olduğunu söylemişti.yoksa kerem müneccim bokumu yemişti de, onur'un şehrazat'a bu kadar verdiğini hissetmişti? 50 bin nereye uçtu sorarım size.
    (fitnefücur, 20.12.2006 00:17)
  20. zaten kafam seda sayan nihat doğan ayrılığı ile yeterince meşgulken fedakar bir anne çocuğu için bir geceyi patronuyla geçirir mi sorusunu sorup kafamı karıştırmış dizidir.acaba sedayla nihat niye ayrılmıştır,şehrazat fedakar mıdır,aliye denizi mi seçsin sinanı mıdır,sıla ağanın elinden kaçsın mıdır yoksa binlerce dansöz var mıdır mıdır mıdır mıdır...durduramıyoruz efendim,gün geçmiyor ki yeni bir diziyle kafalarımıza yeni bir soru işareti eklenmesin..
    (bulamadım, 20.12.2006 02:03 ~ 02:03)
  21. kitabı okumayı her zaman istemiş, istiklaldeki yky'ye gidip binbir gece masalları'nı görünce heves etmiş, ama 120 ytl lik fiyatını görünce bakmakla kalmış biri olarak koseptin bu diziye harcanmış olmasına üzüldüm. birkaç gün sonra akla gelmeyecek bir yerde, bir hastanenin acil noktasında ablamı nöbette ziyaret ederken şöför ve hemşireyle birlikte ilk bölümünü izledim. genel olarak türk dizilerindeki yönetmen hataları bu sefer de tekrarlanmış. gereksiz yere uzayan sahneler, özen gösterilmeyen renkler ve müzikler. ve tabi ki absürt konu. binbir gece adı altında, gerçekten aşkı birden fazla karakterin hikayesiyle anlatan, kırmızı tonunda renklerle bezenmiş gecelerde geçen, doğu esintili müziklerle çok daha iyi bir dizi olabilirdi bu. ama başrol oyuncusunu akıllıca seçmişler, dizide tek beğendiğim şey de bu oldu.
    (kısaveacısız, 20.12.2006 02:21 ~ 02:22)
  22. türk insanının basının da yorumlarıyla yanlış yönlendirilmesine sebep olan dizi:
    +siz olsaydınız ne yapardınız.
    -ana yüreği.. her şeye katlanır...
    #başka çaresi yoktu kadının.

asıl sorulması gereken şudur:
    tamam, kadın iyi güzel hoş baya, adamın da parası bok gibi aferdersiniz, ama bir kadın bir gece için 200 milyar verilir mi?
    hadi onu geçtim ikinci bir gece için 400 milyar çüş birader.
    piyasa fiyatları yükselmez mi sonra!
    (venom, 20.12.2006 16:06)
  23. (bkz: 1 milyon dolar versem yayından kalkar mısın)
    (zeus, 20.12.2006 17:43)
  24. saçma sapan bir dizi. olayın saçmalığı şudur ki, parayı çocuğu için istediğini söyleyemeyecek kadar gururlu bir kadın, gidiyor adama veriyor, çocuğunun hayatını kurtarıyor da kardeşim neden söylemiyorsun ki parayı neden istediğini. söylesen belki verir adam. namusunu da ayaklar altına almış olmasın. daha sonrasında da mutlu mesut beraber bile olursunuz. şimdi senaristler bu ikisinin arasını hangi saçma yollarla yapacaklar merak da etmiyor değilim ve evet arada izledim birazını dizinin.
    (stocky2001, 26.12.2006 12:41)
  25. dizide yer yer çalan klasik eser- scheherazade symphonic suite op 35- olmakla beraber, bestecisi nikolai rimsky-korsakov'dur. eser dört bölümden oluşmaktadır. isminden anlaşıldığı gibi de binbir gece masalları'nı anlatmaktadır. kaynaklarda genellikle korsakov'un sheherazade eseri en çok bilinen eseri olarak tanımlanır. isim benzerliği dışında çok da eserle alakası yoktur dizinin- bir gece için 150.000 dolar, bir gece daha 300.000'e olur sana.
    (pitipiti, 02.01.2007 00:38)
 sayfa  / 10