belki ilginizi çeker
  1. · mediamarkt
  2. · 05327542500
  3. · linksys wag54gs
  4. · teknosa
  5. · media markt
  6. · bimex
  7. · hp
  8. · world of warcraft wrath of the lich king
  9. · playstation 3
  10. · bemiks
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · aydan ustaoğlu
  9. · love is like oxygen

bimeks  

1. istanbul'da daha çok anadolu yakasında bilinen teknoloji mağazaları zinciri. rakipleri teknosa ve vatan bilgisayar'a her şeyden önce müşteri ilişkileri konusunda fark atıyorlar. bunun dışında fiyat konusunda da çoğu zaman avantajlı olduklarını söyleyebilirim. bir de bu yılın son döneminde yaptıkları 99 gün 99 ürün kampanyası var ki sitelerini her gün iki üç kez tıklama sebebidir. her gün bir ürünün fiyatını değişik oranlarda düşürüyorlar. bu oran bazen yarı yarıya bazen daha az oluyor. örnek vermek gerekirse 1400€ değerindeki sony diz üstü bilgisayar 800 €'ya düşebiliyor ya da 1000 tl'lik mp3 çalar 500 tl'ye. çok ciddi indirimler yapıyorlar anlayacağınız. kampanya sayesinde reklamlarını da çok iyi yaptılar. bu mağaza dururken teknosa gibi sattığı maldan haberi olmayanların çalıştığı, vatan bilgisayar gibi bin bir türlü abukluğun döndüğü yerlerden alışveriş yapanın aklına şaşarım.

http://www.bimeks.com.tr/
    (culdesac, 07.11.2006 08:20 ~ 08:27)
  2. dumur-1: 2'li paket gp 2500 şarjlı aa nimh pilin etiket fiyatının 12.00 ytl olduğu, yine 2'li paket gp 2700 şarjlı aa nimh pilin etiket fiyatının da 38.94 ytl olduğu, vdb; "bu fiyat neden bu kadar saçma, 1 paket 2700'lük alacağıma 3 paket 2500'lük alırım yedekli yedekli kullanırım" dediğinde çalışanlarının kafa sallayıp suskun kaldığı bir garip müessese...

dumur-2: dumur-1'de ki diyaloğun ardından çalışanlarının 2500'lük ve 2700'lük pil paketini kasaya götürüp barkodtan geçirdikten sonra 2700'lük pilin fiyatının aslında 7.50 ytl olduğu ortaya çıkan, 2500'lük pilin ise fiyatının yine 12.00 ytl'de kaldığı ve böylece bir anda 2700'lük pili 2500'lük pilden çok çok daha ucuza sattığı ortaya çıkan bir garip müessese...
    (van den budenmayer, 29.12.2006 20:47 ~ 20:48)
  3. saçma sapan bir kurum. sakının diyorum.
    (pieceout, 05.01.2007 11:45)
  4. mümkünse önünden bile geçmeyin. bir hata yapıp aldığım kulaklık bozulduğunda bize getirin servise biz götürücez dediler lakin giden kulaklık bir türlü gelmiyor. 2 ay gibi bir süre ve kulaklık parası kadar telefon konuşmasından sonra kulaklık değişimi olucağı söylendi lakin bana verilen kulaklık benim kulaklığımla uzaktan yakından alakası olmayan görmediğim bir modeldi. servisle tekrar konuştuğumda öyle bişey olamayacağı aynı model kulaklık gönderdiklerini vurguladılar ve şöyle eklediler "zaten bimex hep böyle yapıyor bir dahakine servise kendiniz getirin." sonrasında servise bizzat gittim kendi kulaklığımın modelinde bir kulaklık verdiler ve sorunu çözmüş oldum ama bimex sayesinde ekstra zaman ve para kaybı yaşadım.
    (functional, 11.01.2007 13:45)
  5. bimeks teknoport diye bir yer açmış bu amcalar. istanbulu iyi bilmediğim için eldeki krokiden sadece atatürk havalimanı ve istanbul dünya ticaret merkezi yakınlarında bir yerde olduklarını söyleyebiliyorum (kroki ölçeksiz çizildiyse benim suçum değil) kataloglarında 24 markanın adını sayabildim. tek katta 6000 m2'lik alışveriş alanları varmış. 40 gün sürecek indirimlere başlamışlar. en önemli ayrıntı uçakla gelecek olanlar için usd2000+kdv değerinde alışveriş yapan müşterilerinin ekonomi sınıfı bilet ücretlerini, usd4000+kdv değerinde alışveriş yapanların da business class ücretlerini faturadan düşeceklermiş. memlekete hayırlı uğurlu olsun efendim

(bkz: reklamlar)
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 16.01.2007 23:50)
  6. aklı olanın önünden bile geçmemesi greken güya teknoloji maketi. laptop aldığınızda size kullanılmmış laptop veren değiştirmeye gittiğinizde bu sefer de size teşhir malı kakalamaya çalışan müşteri temsilcilerinin beş karış suratla utanmasalar küfrederek servis yapacağı abuk subuk saçma sapan süper market...
    (athelas, 08.04.2007 00:46)
  7. izmir çiğli kipadaki mağazasının izmirdeki diğer tüm tekno marketlerden daha iyi olduğunu düşündüğüm teknoloji marketi.

geçen sene bir fotograf makinesi almıştım ordan. fiyatı 850 liraydi. bende 430 nakit vardı, gerisini de kartla alacaktım. normalde yapmamalarına rağmen (tamamı nakit ödendiğinde yapılıyormuş) verdiğim nakit kısımdan %5 indirim yaptılar. ayrıca 1 gb kart da 11 liraya geldi. tam çıkarken de başka bir çalışan (benimle ilgilenen değil) kutusunun içinden çıkmayan türkçe kullanım kılavuzunu " bu da benden olsun" diyerek hediye etmişti.
    yani şimdiye kadar ki hiç bir alışverişimde bir sorun çıkmadı hatta çok da memnun kaldım diyebilirim. ama her tarafta olduğu gibi burada da bazı sorunlarla karşılaşılabilir. olağandır.

bu yüzden buraya sadece şikayetleri değil memnuniyetleri de yazmak gerekir.
    (henry gale, 14.06.2007 17:21)
  8. izmir çiğli kipadaki mağazasının daha önce açılmış ve hatalı olduğu farkedilmiş olan dizüstü bilgisayarı bana satan şirket. satın aldığım bilgisayarın ekranında leke olduğunu evde farketmemle geri vermem bir olmuştu. 2 haftalık servis maratonundan sonra bilgisayar kargoya verilmeden hemen önce istanbulda oturduğumu ve servise gidip bilgisayarı görmek istediğimi söylediğimde işler biraz değişti. "ekran kartı değiştirilip gönderilecek" denen bilgisayar hakkında karar değiştiren servis, yenisini gönderdi. gelen bilgisayarı açtığımda bazı kurulumları gerçekleştirmem gerekti. daha sonra yeni dizüstü bilgisayar alan insanlardan öğrendiğim kadarıyla bu kurulumlar zaten kullanıcının yapması gerek olanlarmış. bana ilk gelen bilgisayarda hiç kurulum yapmamış olmam herşeyi açıkladı.
    bimeks'in franchising usulü çalışıp çalışmadığını bilmediğimden tüm firmaya laf edemiyorum. bedavaya x şeklinde veya gazetelerle dağıtılan indirim kuponlarıyla tüketiciyi mutlu eden bir firma. satış sonrası için aynı mutluluğu garanti edeceği günleri bekliyoruz.
    (noty, 29.08.2007 00:32)
  9. belkide türkiye'nin en pahalı teknoloji mağazası olmasına karşın ilginç ürünleri ile ve o ürünleri çok hızlı bir şekilde ülkemize getirmesi ile tercih edilir. şahsen daha nete düşmeden bile nikon d90 ve yeni psp 3000 modellerini yine fahiş fiyatları ile ilk orada gördüm.
    (elladan tinuviel, 10.12.2008 21:59)
  10. bir dönem turbo pascal, dbase, paradox, borland c, turbo c ve delphi gibi borland ürünlerinin de dağıtımını yapmış firmadır.
    (excessive, 10.12.2008 22:05)
  11. mediamarkt'ın piyasaya girip ortalığı toza dumana katmasının da etkisiyle iflas bayrağını çekmenin eşiğine gelen teknoloji mağazası.
    (dgntkn, 10.02.2009 11:26 ~ 13:10)
  12. bimeks ismiyle teknoloji alanında kısa sürede ünlenmiş bir firmadır ki lojistik alanıyla uğraşan ve daha önceden var olan gerçek bimeks firmasıyla mahkemelik olmuşlardır. mahkeme kararı gereğince de hala teknoloji dışında bir sektörde yer alamamaktadırlar.
    (aman ormancı kuyutormancı, 15.02.2009 13:12 ~ 19.11.2009 21:58)
  13. 1 tb'lık western digital marka taşınabilir sabit belleğin fiyatını uçuk bir fiyatta gösterip neredeyse şehrin heryerini ilanlarla donatmışlardır. diğer her kampanya gibi şartları değiştirme hakkını ellerine tutup, belli mağaza ve zaman aralığı koymuşlardır. stok adetini de sadece 50 (elli) yapmışlardır. böyle bir firmadır kendileri..
    (minero, 30.06.2009 01:08)
  14. şu aralar eski laptop unu getir yenisini götür kampanyası yapan teknoloji mağazası. bilgisayarın özelliğine göre 350 liraya kadar indirim yapıyorlar. *
    (punica, 30.07.2009 17:03 ~ 17:03)
  15. bana bir mağazaya gitmeden önce hakkında sözlüğe ne yazılmış acaba diye bakmayı öğreten, doğru düzgün bir call center'a sahip olmayan, bir daha kapılarından geçmeyi planlamadığım kendi değimleriyle teknoport.

(bkz: @1050933) numaralı giride arkadaş anlatmış başına gelenleri kulaklıkla ilgili, insan okumadan gider de kulaklık alır mı burdan. alan alıyor tabi, sonrası ise tam bir işkence. alıp kullanmaya başladığım kulaklık ilk gün güzel güzel çalışırken ikinci gün birden çalışmayı kesti, götürüp gösterdiğimde biz hallederiz diyip aldı elimden görevli, tamam dedim. iki hafta ses seda çıkmadı, ben başka bir yerden başka bir kulaklıkla hayatıma devam ederken ikinci haftanın bir gününde en sonunda adam gibi birisiyle konuşmayı başardım call center'da (yani ilk kez beni hattan düşürmediler, mesai saatimiz değil diye yüzüme kapatmadılar veya yanlış birimlere yönlendirmediler), daha iki hafta olmuş hanımefendi bir aya kadar süresi var biliyorsunuz diye beni uyardı. tamam dedim, başa gelen çekilir yapacak bir şey yok. bir ay geçti bu sefer mağazaya gittim nerede kulaklık diye, onlardan kaynaklanmayan servisten kaynaklanan bir sorun olduğunu, sorun ortadan kalktığında beni arayacaklarını söylediler bir dolu özürle beraber, tamam diyip tekrar çıktım. aradan geçen 21 günlük süre içinde (toplamda iki aya yaklaştık hadi bakalım) call center'da çalışan arkadaşlarla bir dolu problem sonrası beni neden hala aramadıklarını sorduğumda sorunun devam ettiğini söylediler, bağrış-çağırış ve kabul ediş bu aşamada da yaşandı. bekledim.

21. günde ise artık gidip müşteri hizmetleriyle yüz yüze konuşayım dedim. sinirli olsam da en sakin tavrımı takınıp bir güzel sıraya girdim, 1-2 dakika sonrası kadının önündeydim...

-merhaba hanımefendi, buyrun bu elimde olan kağıtlar, şu markalı kulaklığımdan hala mı ses yok, bu kadar sürede nerede çalışmadığını test ediyorlar ki bunun?
    -1 saniye hanımefendi bakıyorum, ama hanımefendi kulaklığınız geleli 15 gün olmuş.
    -nasıl 15 gün olmuş, hani ariyacaktınız beni.
    -ama aramışız zaten (yüzünde alaylı bir gülüşle beraber) duymamışsınız demeki, hatta bakın mesaj da atmışız
    -nasıl mesaj atmışsınız, hanımefendi şaka mı bu, ben daha dün call centerdaki arkadaşla konuştum gelmedi hanımefendi kulaklığınız kusura bakmayın diyordu, ne araması, ne mesajı?
    -yanlış görmüştür hanımefendi, bilgisayardan bakın mesaj bile..
    -ne mesajı, bir de mesaj bile attık diyorsunuz, hani nerde o zaman mesaj?
    -ulaşmamış olabilir, hattınızda...
    -evet tüm mesajlar geliyor bana bir tek sizinkiler gelmiyor değil mi? arayınca da meşgül çalıyordur hatta siz de trip yapıp aramayı mı kesiyorsunuz. nasıl koordisanyon bu, dün telefonda öyle, bugün burda böyle.
    -benim yapabileceğim bir şey yok hanımefendi. kusura bakmayım.
    -yeni kulaklığımı getirebilirsiniz ama mesela.
    -kusura bakmayın hanımefendi teslim edemem.
    -neden?
    -siz buraya bırakalı 50 günü geçmiş çünkü, artık üzerinde yasal hakkınız yok.
    -nasıl yok?
    -imzaladığınız kağıtta da yazdığı gibi bir ayın sonunda 20 gün içerisinde müşteri kulaklığı gelip almazsa haklarını kaybeder.
    -hanımefendi ne demek bu, ben 50 gündür bu kulaklığın peşinde koşuyorum, siz anlaşmaya uyup 30 günde işinizi halledemeyip bana teslimi yapamıyorsunuz ben yine de sesimi çıkarmıyorum, şimdi bana kulaklığı veremiyeceğinizi mi söylüyorsunu?
    -hanımefendi üzgünüm vermeye yetkim yok.
    -o zaman yetkili birini çağırın bana...

ne oldu peki sonra, yetkili beyefendi teşrif edene kadar dilekçemi yazdım, yetkili ile geçen konuşma(!) sonrası verdiler kulaklığımı, ben de bir daha girmemek üzere çıktım oradan. tam ben çıkarken zavallı bir kız da bir gün önce aldığı fotoğraf amakinesinin içindeki sd kartının bozuk olduğunu anlatmaya çalışıyordu, hemen yanına gidip orayla uğraşmaması, markanın servisine götürmesini tavsiye ettim. umarım öyle yapmıştır.

bir gün sonra ise 15 gün önce gelen kulaklığımı bana haber veremedikleri, müşteri hizmetlerinin sorun olabileceğini söylediği hattımdan (yetkili dahil, özür dilerken hala hattıma baktırmamı tavsiye ediyordu) beni arayıp çok özür dilediklerini, problemimin çözülmüş olduklarına çok sevindiklerini ve sahip oldukları problemleri halletmeye çalışacaklarını ilettiler.
    (şurda farazi konuşuyoruz, 24.08.2009 12:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil