bimeks 

adana çık aradan

1. istanbul'da daha çok anadolu yakasında bilinen teknoloji mağazaları zinciri. rakipleri teknosa ve vatan bilgisayar'a her şeyden önce müşteri ilişkileri konusunda fark atıyorlar. bunun dışında fiyat konusunda da çoğu zaman avantajlı olduklarını söyleyebilirim. bir de bu yılın son döneminde yaptıkları 99 gün 99 ürün kampanyası var ki sitelerini her gün iki üç kez tıklama sebebidir. her gün bir ürünün fiyatını değişik oranlarda düşürüyorlar. bu oran bazen yarı yarıya bazen daha az oluyor. örnek vermek gerekirse 1400€ değerindeki sony diz üstü bilgisayar 800 €'ya düşebiliyor ya da 1000 tl'lik mp3 çalar 500 tl'ye. çok ciddi indirimler yapıyorlar anlayacağınız. kampanya sayesinde reklamlarını da çok iyi yaptılar. bu mağaza dururken teknosa gibi sattığı maldan haberi olmayanların çalıştığı, vatan bilgisayar gibi bin bir türlü abukluğun döndüğü yerlerden alışveriş yapanın aklına şaşarım.

http://www.bimeks.com.tr/
    (culdesac, 07.11.2006 08:20 ~ 08:27)

2. dumur-1: 2'li paket gp 2500 şarjlı aa nimh pilin etiket fiyatının 12.00 ytl olduğu, yine 2'li paket gp 2700 şarjlı aa nimh pilin etiket fiyatının da 38.94 ytl olduğu, vdb; "bu fiyat neden bu kadar saçma, 1 paket 2700'lük alacağıma 3 paket 2500'lük alırım yedekli yedekli kullanırım" dediğinde çalışanlarının kafa sallayıp suskun kaldığı bir garip müessese...

dumur-2: dumur-1'de ki diyaloğun ardından çalışanlarının 2500'lük ve 2700'lük pil paketini kasaya götürüp barkodtan geçirdikten sonra 2700'lük pilin fiyatının aslında 7.50 ytl olduğu ortaya çıkan, 2500'lük pilin ise fiyatının yine 12.00 ytl'de kaldığı ve böylece bir anda 2700'lük pili 2500'lük pilden çok çok daha ucuza sattığı ortaya çıkan bir garip müessese...
    (van den budenmayer, 29.12.2006 20:47 ~ 20:48)
  3. saçma sapan bir kurum. sakının diyorum.
    (pieceout, 05.01.2007 11:45)
  4. mümkünse önünden bile geçmeyin. bir hata yapıp aldığım kulaklık bozulduğunda bize getirin servise biz götürücez dediler lakin giden kulaklık bir türlü gelmiyor. 2 ay gibi bir süre ve kulaklık parası kadar telefon konuşmasından sonra kulaklık değişimi olucağı söylendi lakin bana verilen kulaklık benim kulaklığımla uzaktan yakından alakası olmayan görmediğim bir modeldi. servisle tekrar konuştuğumda öyle bişey olamayacağı aynı model kulaklık gönderdiklerini vurguladılar ve şöyle eklediler "zaten bimex hep böyle yapıyor bir dahakine servise kendiniz getirin." sonrasında servise bizzat gittim kendi kulaklığımın modelinde bir kulaklık verdiler ve sorunu çözmüş oldum ama bimex sayesinde ekstra zaman ve para kaybı yaşadım.
    (functional, 11.01.2007 13:45)
  5. bimeks teknoport diye bir yer açmış bu amcalar. istanbulu iyi bilmediğim için eldeki krokiden sadece atatürk havalimanı ve istanbul dünya ticaret merkezi yakınlarında bir yerde olduklarını söyleyebiliyorum (kroki ölçeksiz çizildiyse benim suçum değil) kataloglarında 24 markanın adını sayabildim. tek katta 6000 m2'lik alışveriş alanları varmış. 40 gün sürecek indirimlere başlamışlar. en önemli ayrıntı uçakla gelecek olanlar için usd2000+kdv değerinde alışveriş yapan müşterilerinin ekonomi sınıfı bilet ücretlerini, usd4000+kdv değerinde alışveriş yapanların da business class ücretlerini faturadan düşeceklermiş. memlekete hayırlı uğurlu olsun efendim

(bkz: reklamlar)
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 16.01.2007 23:50)
  6. aklı olanın önünden bile geçmemesi greken güya teknoloji maketi. laptop aldığınızda size kullanılmmış laptop veren değiştirmeye gittiğinizde bu sefer de size teşhir malı kakalamaya çalışan müşteri temsilcilerinin beş karış suratla utanmasalar küfrederek servis yapacağı abuk subuk saçma sapan süper market...
    (athelas, 08.04.2007 00:46)
  7. izmir çiğli kipadaki mağazasının izmirdeki diğer tüm tekno marketlerden daha iyi olduğunu düşündüğüm teknoloji marketi.

geçen sene bir fotograf makinesi almıştım ordan. fiyatı 850 liraydi. bende 430 nakit vardı, gerisini de kartla alacaktım. normalde yapmamalarına rağmen (tamamı nakit ödendiğinde yapılıyormuş) verdiğim nakit kısımdan %5 indirim yaptılar. ayrıca 1 gb kart da 11 liraya geldi. tam çıkarken de başka bir çalışan (benimle ilgilenen değil) kutusunun içinden çıkmayan türkçe kullanım kılavuzunu " bu da benden olsun" diyerek hediye etmişti.
    yani şimdiye kadar ki hiç bir alışverişimde bir sorun çıkmadı hatta çok da memnun kaldım diyebilirim. ama her tarafta olduğu gibi burada da bazı sorunlarla karşılaşılabilir. olağandır.

bu yüzden buraya sadece şikayetleri değil memnuniyetleri de yazmak gerekir.
    (henry gale, 14.06.2007 17:21)
  8. izmir çiğli kipadaki mağazasının daha önce açılmış ve hatalı olduğu farkedilmiş olan dizüstü bilgisayarı bana satan şirket. satın aldığım bilgisayarın ekranında leke olduğunu evde farketmemle geri vermem bir olmuştu. 2 haftalık servis maratonundan sonra bilgisayar kargoya verilmeden hemen önce istanbulda oturduğumu ve servise gidip bilgisayarı görmek istediğimi söylediğimde işler biraz değişti. "ekran kartı değiştirilip gönderilecek" denen bilgisayar hakkında karar değiştiren servis, yenisini gönderdi. gelen bilgisayarı açtığımda bazı kurulumları gerçekleştirmem gerekti. daha sonra yeni dizüstü bilgisayar alan insanlardan öğrendiğim kadarıyla bu kurulumlar zaten kullanıcının yapması gerek olanlarmış. bana ilk gelen bilgisayarda hiç kurulum yapmamış olmam herşeyi açıkladı.
    bimeks'in franchising usulü çalışıp çalışmadığını bilmediğimden tüm firmaya laf edemiyorum. bedavaya x şeklinde veya gazetelerle dağıtılan indirim kuponlarıyla tüketiciyi mutlu eden bir firma. satış sonrası için aynı mutluluğu garanti edeceği günleri bekliyoruz.
    (noty, 29.08.2007 00:32)
  9. an itibariyle 200 ytl'ye philips' in 400 gb lik hdd'sini satan firma. 2 ay önce 140 ytl idi kampanya ile, almayı düşünenler varsa beklerlerse daha da ucuza alacaklardır. nitekim bu devamlı kampanya ürünün elde patladığını gösteriyor.
    (neo, 04.01.2008 10:49)