görseller
biloperatbiloperat

belki ilginizi çeker
  1. · karbüratör için bile ağlak yazı yazabilme yeteneği
  2. · ne var lan azıcık buluşsak zirvesi
  3. · lise dö sen benuğa
  4. · kıskanç insanların aldatılma korkusu
  5. · tatlı bir rüyaya uyanmaktır ölüm
  6. · 23 yaşına gelip hala kendini tanıyamamış olmak
  7. · eti cin
  8. · seroo
  9. · itü sözlük clausura 2008
  10. · apertura neferleri buluşuyor zirvesi
gündem
  1. · alex hagi den daha iyidir
  2. · aşk ı memnu
  3. · author
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · aşkın yedi seviyesi
  7. · uykusu olup da uyumayan insan
  8. · y
  9. · condoleezza rice

biloperat  

sayfa  / 5
  1. 5.nesil bir bir arı daha. hoşgelmiş.
    (aksamustune dogru kis vakti, 12.06.2008 19:29)
  2. kahraman , hayat kurtarıcı ve futbolcu yazardır. ismini bir futbol klişesinden alan zirve sırasında ıssız'ın* çıkardığı garip sesleri önleyerek tekrar nefes almasını sağlamıştır. yaptığı bu olumsuz hareketten dolayı bütün sözlük ahalisinin tepkisini üstüne çekmiştir. hazır elde fırsat varken orada bırakıp kaçmalıydı.
    (cyclops1988, 14.07.2008 19:43 ~ 19:43)
  3. rüyasına aziz yıldırım giren beşiktaşlı.
    ve o hala gördüğü şeye "rüya" diyor!
    (dirtypain, 25.07.2008 11:21 ~ 11:23)
  4. kalemi güzel yazar.
    (umde, 26.07.2008 14:14)
  5. benim hayallerimden birini gerçekleştiriyor da hiç ona "hayal" gibi gelmiyor ya yaşadığı, işte o zaman deli ediyor beni bu adam.

ne demek gece gece eve dönmeye üşenip de statta uyumak canım benim?

insana sormazlar mı öteki taraftarın canı çekmez mi diye..
    (dirtypain, 31.07.2008 17:49)
  6. terk eden olmuştur artık.
    (bkz: hıh)
    (dirtypain, 05.08.2008 00:03)
  7. kendisi kendini bilmez bir yatırımcıdır.
    sodexho pass card'ında bir servet yatmaktadır.
    (dirtypain, 05.08.2008 11:51)
  8. ne var lan azıcık buluşsak zirvesinde ilk defa yüzünü gördüğüm yazar arkadaş. daha öncesinde çeşitli paltformlarda yazışmışlığımız, sohbetimiz olmuştur. sevdiğim, beğendiğim bir yazar. duygularını ifade etmede sıkıntısı olmayan bir insan.

ancak zirvede benim asıl ilgimi çeken şey başka bir özelliği oldu. dişleri, evet dişleri dikkatimi çekti. adamda denzel washington dişleri var. bu kadar parlak, sağlıklı diş olur mu olm? hiç mi kahve, çay, sigara içmedin sen? ya da misvak falan mı kullanıyorsun nedir bu dişlerin sırrı.

olm zirveye gittin milletin dişlerine mi baktın demeyin. fotoğraflara bakın çoğunda elemanın dişleri parlamış. bu ne ya! millette zenci gırtlağı olur biloperat'ta zenci dişi var. maaşallah diyelim çürür mürür benden bilmesin.

karbeyazdı!

http://www.blackfilm.com/...
    (diazepam, 05.08.2008 11:58)
  9. hem zarif, hem naif.."kafiye olsun diye değil."
    (dendelis, 19.08.2008 12:04)
  10. anlamsız bir nick. anlamlandırmaya çalışalım: (ilgilinin isteği üzerine)

açılımlar:

bi lop erat -> bi: bir; lop: et kütlesi; erat: erler, askerler

bilo per at -> bilo: lan bilal!; per: üçü bir arada (anlayan anladı. okey, ihale vs.); at: at işte, emir kipi

gördüğünüz gibi bütünüyle de, açılımlarıyla da bi anlam ifade etmemektedir. sik gibi niktir efendim.
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 20.08.2008 17:11)
  11. son yazı..son. üç harfli kelime. çabucak dökülüverir dudaklardan. son işte öyle basit ufak beklenmeyen son.
    sona hazırlamak kendini, hiçbirşeye hazırlamamak aslında. öyle bir anda bir abisi olan bir kız için fazla, küçük kız. elinde tren bileti. boş boş bakıyor. geldi ya, sahiden de geldi. geldi işte bizim için. oturdu aysti içti onla, güldüler hep bekledikleri gibi. alıngansın dedi ona yine abisi. üç değil dört dedi şekerlik. yürüdüler sonra, insanın abisi olması nasıl güzel birşeymiş ya dedi. onca sıcak, herşey bitti bir an. abisi geldi. konuştu onla, son zamanlarda hiç gülmediği kadar güldü küçük kız. ilk defa korunup kollanmak iyi geldi ona. ilk defa üzülmedi verdiği değer yanlış anlaşılacak mı diye. sevgi dolu bir ailesi olmasına rağmen hiç abisi olmamıştı onun..

hiç beklenmediği anda hayat sürprizler çıkarır insanın karşısına. o kadar bitik ve umutsuz hatta umarsızken, bir anda elini uzatır hayat. hani bir söz var ya "tanrı insana taşıyabileceği kadar yük yüklermiş". küçük kız çok güçlü sanıyor tanrı beni derdi hep, tanrı beni çok güçlü sanıyor ama değilim..o geldi sonra, geçecek dedi.küçük kız tam yükünü bırakmaya niyetliyken.. abinim ben dedi kızdı, çok kızdı. kızmadım dese de kızdı..

ama kızmasına kızmadı küçük kız. uzun zaman sonra ilk defa gördüğü ışığa yürüdü..iki kişi vardı uzakta. ve uyuduğu topraktan onu çıkarttı o iki kişi. ellerini uzattılar küçük kıza, gel dediler. kalktı tökezleyerek küçük kız. korkarak bir daha düşmekten ve kaybetmekten korkarak. yürümeye başladı ışığa. ve bir sabah sevdikleri sayesinde ilk defa paramparça uyanmadı. onlar yaptı, o yaptı bunu. farkındalar mı, farkında mı.. belki..

güldük çok, kahkahalar attık, sohbetler ettik, kıskandık, mızıkçılık yaptık..heryerin altını üstüne getirdik. sakızlar üstüne konuştuk ve inandık. hayatta herşey inanç değil mi zaten.

beni hayalkırıklığına uğratmadı hiç. ben. ben uğrattım mı onu, kızacak mı bana şimdi. yok hayır kızmaz, küser belki. kızmaz o. kızamaz bu dünyaya göre fazla iyi. tek değilim yani, bunu hissettirdi bana. istemiyorum şimdi onu kaybetmek. insan abisinden vazgeçemez, yapamaz.ama koşullar..

hayatta yapamadığımız şeylere çok kızarız, pişmanlıklar yaşanmışlıklardan çok acıtır.keşke demeyeceğim ben, hiç unutmayacağım onu. yok hayır bu sırf onun cennette karşılacağınız beş kişiden biri olmasından dolayı değil, daha nedenleri var.

elimde tren bileti şimdi. bakıyorum öyle.cesursun sen. mükemmel bir abisin, o kız kardeşin var ya, hani gerçek olan. inan bana onun yerinde olmayı çok isterdim. genetik falan umrumda değil. uzakta olmasan, yanında olsam. "abim benim geçecek desen." birde gülsek, şeker yesek..

son.üç harfli. tek heceli. bu kadar basit. ne çok şey anlatıyor oysa.
    bu da öyle bir yazıydı, ona gönül borcumun bir parçası
    (kırmızıdenizyıldızı, 26.08.2008 12:21 ~ 12:23)
  12. melankolik hareket partisi genel başkanı. seçimlerde oyum kendisine. muhabbeti ile karakteri ile dört dörtlük bir adam.
    (strateji, 01.09.2008 16:27 ~ 16:27)
  13. artık bu çocuk yola düşmeli
    gitmeli omuzlarında birsürü yüküyle beraber savrulmalı sokaklarda
    bir şarkı dinleyip hüzünlenmeli
    biraz ağlamalı
    biraz gülümsemeli
    bir çocuğun suratında ki gülümseyişle yeniden hayata dönmeli
    bir kuşun kanat çırpışıyla özgürlüklerin ayaklarının altında olduğunu sezmeli
    uyanmalı çocuk, gitmeli...

bu yazdığı dizelerle beni fethetmiş yazardır kendisi. iyidir hemde bu dünya için çok fazla iyi. bu kadar kötü şey varken etrafınızda böyle insanların varlığı biraz olsun sevindirir sizi. çok güzel şiirler yazar. çok doludur yüreği. bir o kadar sevimli. yaşadıkları güzel şeyler olmasa da hakkından gelebilecek kadar yüreklidir.

üzgünseniz eğer kesin önerilir kendi deyişiyle aspirin gibidir. öyle de hakikaten iyi geliyor insana. güldürüyor sizi olmadık yere, sevindiriyor. nasıl bir şeydir çözmüş değilim ama iyiki varmış. iyiki çıkmış karşıma.
    (dedim ve noktayı koydum, 03.09.2008 22:00)
  14. ilk zirvemde bana verilen, üzerinde nickimin yazdığı yaka kartını çıkarmamış, sözlük yazarı olmanın karizmasını kullanmak gayesiyle beşiktaş'ta dolaşıyordum. bir kız durdurdu beni sen itü sözlük yazarı mısın dedi, bittabi dedim yaka kartıma baksana. baktım da hatırlamadım nickini, biloperat diye bir yazar var sen onu tanır mısın, bana onu söyle dedi. hüsrana uğramıştım, benimle ilgilenir diye beklediğim kız biloperat’ı sormuştu ve bu ilk değildi, daha önce uğradığım birkaç ilçede daha bu olmuş; yaka kartımı gören kızlar hep bu nicki sormuşlardı ve ne yazık ki tanıyordum bu adamı. kaptanım lan o benim nasıl tanımam. ama soran bütün kızlara tanımıyorum yazar mı ki o, kaçıncı nesil filan diye bilinmeyen bir yazarmış ayaklarına yattım. her seferinde de aynı sözleri duydum; nasıl bilmezsin hiç mi sözlük okumuyorsun, o duygusal yazıları okumadın mı hiç.

okuyorum, hatta yazar takip sistemimde biloperat. her yazısını okuyorum ve mütemadiyen artılıyorum. yaşadığını, hissettiğini yazıyor çünkü ve yazmak için zorlamıyor kendini. bak bugün yazmadım demiyor geldiğinde yazıyor. sırf bu yüzden kendine yapılan önemli bir proje teklifi reddettiğini biliyorum, öyle de samimi bir adam işte. aspiringücü'ne aldı beni, hatta 2.kaptan yaptı, sağ kolumsun dedi, sevindirdi beni. yaka kartı ile sağlayamadığım popülerliği biloperatın sağ kolu ünvanı ile sağlarım sanıyorum başka ne işime yarayacak ki değil mi ama. duygusal, melankolik, ağlak filan denir ya bu adama hep sadece melankolik değil; ev antremanlarını, ilk araba kullanma deneyimini ve üniversiteye giriş amacını anlattığı (müzededir şu an) yazıları en önemli örnekleri olan eğlenceli girileri de bulunmakta. özetle trajikomik bir adam *

not: nick altı yazını bekletme sebebim, 500. girimi senin nick altı girin yapmaktı kaptan *
    (seroo, 04.09.2008 01:02)
  15. sordum soruşturdum, nickinin anlamı olmayan arkadaş. ayrıyeten topluma çok pis ayak uyduruyor. ha bişeye de itiraz et, bikbik yap be adam*. muhabbeti ile beni benden almış yazardır, gerçi bunlar başbaşa konuşurlarken camel ile, salça olmuşumdur muhabbete, şöyle bi yarım ağızla "yok abi ne rahatsızlığı, buyur" otur dedi ama, o bakışın anlamını ben bilirim a dostlar. bir dahaki zirveye kapatmak istediğim adamların başında geliyor kendisi. güzel geyik çıkar bundan.
    (heathcliff, 06.09.2008 01:02)
  16. artık hep gülümseyecek ve şubat ayında karla kaplı istanbulda.. "kar yağıyorrr bu geceee" diye bağırarak bir de kahkahalar atarak* yürüyecek olan yazardır*

not: mutluluk abime hoşgeldi*
    (kırmızıdenizyıldızı, 09.09.2008 14:21 ~ 14:21)
  17. bikaç ay önce bir futbol maçı zirvesinde tanışmıştım bu adamla galiba. maça katılabilmem için ayağından çıkardığı şortunu filan vermişti. öyle samimi bir havada başlamıştı aramızdaki dostluk aslkjda.
    maç sırasında baki mercimek+ibrahim üzülmez(bakın sadece birisi de değil dikkatinizi çekerim) tadında hareketler yaptığım anlarda bile lucescu edasıyla gelip gaz vermesiyle kendisini sevdirmişti. beşiktaşlı olmasınında bunda payı var kabul edeyim ehehu.

şimdi ise ne zaman ihtiyacım olsa, saatlerce dinleyip akıl veren olgun abi modunda kendisi. geçte olsa iyi ki tanımışım bu adamı diyorum.
    (bkz: girinin sonuna doğru duygusallaşan sözlük yazarı)
    (anakin, 14.09.2008 18:53)
  18. nicki nin anlamı ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın çözülmesi pek kolay olmayan bir nick. boşuna uğraşmayın çözemezsiniz diyor son noktayı koyuyorum.
    (sickthread, 24.09.2008 22:07)
  19. ismi hakkındaki yoğun merak üzerine araştırma gazeteci ben* tarafından nick inin anlamı database in tozlu bitleri arasından bulunup çıkarılan yazardır.

(bkz: yaran nickler/!biloperat)

buradan anlıyoruz ki bilgisayarının şifresiymiş. hatta işi iyice yüzsüzlüğe vurarak bilgisayar operatörü olduğu tahmininde bulunuyorum. cevap hakkı kendisinde.

edit: bilgisayar operatörü değilmiş. kısfmet.
    (bulletproof, 24.09.2008 22:16 ~ 25.09.2008 00:19)
  20. morşekerbeğenmezgillerden bir insan.
    (dirtypain, 01.10.2008 16:51)
  21. bir tren muhabbetiyle başlayan tanışıklığın iyi bir dostluğa dönüştüğü, birlikte daha çok şey yapacağımız yazar bünye. ayrıca beni takımına alarakta gayet mutlu etmiştir kendileri gerçi nasıl oynadığımı görünce belki pişman olabilirler, şike yaptığımı düşünübilirler ama takımım için elimden geleni yapacağımdan emin olsunlar.

ha bir de takım kaptanımızdır kendileri ama takımda tamamen demokrasi hakimdir yani. o kadarda saygılı bir adamdır bu kişi yahu.
    (fernando, 03.10.2008 10:53)
  22. bildiğin kanka. ayrıca yaptığı süper çıkarım ve çözümlerle "yahu ben kimle konuşuyorum? ne büyük bir zat-ı muhteremdir bu." dedirtmektedir kendisi.
    (maia, 03.10.2008 11:37 ~ 11:39)
  23. sözlüğün kazandırdığı en güzel insanlardan biri.

biloperat. aspirin.. bir çok kişiliğe sahip o. seç beğen al..

bildiğin aspirin bu. hani bir yeriniz ağrıdığında içtiğiniz var ya aynen o. öyle iyi geliyor insana. acınız varsa almanız gereken bir aspirin. kendisine pek faydası olmuyor ama. hep etrafındakilere iyiliği. sözleri.. çabalar bir insanın gerçekten mutlu olmasını istiyorsa. oysa çabalamasına gerek yoktur çoğu zaman. nasıl becerdiğini bilmediğim bir güç var onda. düşünmüyor değilim "bazen bu çocuk uzaydan mı geldi" diye.çoğu zaman hüzünlü yazılarıyla tanıdık onu. oysa gerçekte bambaşka biri. onunla konuşurken insanın ağzı hep kulaklarında oluyor. mutlu etmesini biliyor. yine de yazdığı yüzlerce yazıyı nasıl yazıyor merak ediyorum. bu kadar neşe saçıp, bu denli acı kokan yazıları nasıl yazıyor? mutsuzluğu yaşamı bellemiş o, oysa sevinçler ona daha çok yakışıyor.

nickiyle ilgili bir problemi var beğenmiyor nedense. oysa ben bu nickle özdeşleştirdim onu, ne zaman biloperat diye bir kelime görsem "bu bizim aspirin"diyorum. zevk alıyorum, satırlarında kendimi buluyorum okurken. hitap ediyor çoğu zaman. "acının dili herkeste aynıymış meğer"i getiriyor aklıma.

aspirin o.. iyileşme sebebi. gülme nedeni..

mor şeker delisi aynı zamanda. yüzlercesini koysanız önüne yer bitirir kısa zamanda.

sevdirmesini biliyor kendini. kısa zamanda çok yer edinebiliyor sizde. dikkat etmek lazım alışkanlığa dönüşüyor kimi zaman. yazmadığı zaman aratıyor, belli ediyor yerini. şaşırtıyor yazdıklarıyla. "bir insan evladı bu kadar mı romantik olur be" dedirtiyor. bazen üzüyor yazdıklarıyla, hüzne boğuyor, bazen sevindiriyor. ama çoğu zaman yüreğinize hitap ediyor.. kendinizden bir parça buluyorsunuz hep okurken. yabancı gelmiyor size yazılanlar. ben de yaşadım, bilirim diyebiliyorsunuz.

yokluğunu hiç hissetmemek dileğiyle. en güzel ilaç. aspirin.. biloperat. caner. ben de karıştırıyorum artık.
    (dedim ve noktayı koydum, 04.10.2008 21:37 ~ 21:40)
  24. an itibariyle doğum gününü kutlayan, nesildaşım, kaliteli yazar. kendisine sağlık ve huzur dolu yıllar temenni ediyorum.
    (seroo, 07.10.2008 00:01)
  25. buldozer gibi futbolcu, çok hırslı. geçtiğimiz günlerdeki hazırlık maçımızda bir pozisyonda 4 aspiringücü forveti arasında kalmıştım , top benden sekti bu adamın önüne düştü. göz göze geldik , o anda bi şeyler yapmam gerektiğini farkettim , ne yapmalıydım peki. topa atlasam yemez, küçük emrah bakışlarıma devam ettim ''sende top '' dedim,acır vaziyetime belki de kendini savunmada zanneder diye lakin yüzündeki alaycı gülümsemeyle golü attı. hiç benim duygularımı düşünmedi , çok kırdı beni çok , bir daha oynarsam iki olsun.

doğum günüsü kutlu olsun . daha nice mutlu , güzel ve golsüz(bana karşı) yıllar geçirmesi dileğiyle.*
    (cyclops1988, 07.10.2008 00:49 ~ 00:54)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil