bilmeyene lost anlatmak   

adana çık aradan

1. (bkz: aile arasında lost muhabbeti dönmesi/@1314028)*

il edito: başlık üstüme kalmış ayrıca..ayy ilk kez bu klişeyi yapıyorum, çok heyecanlıyım..hangi kameradayız?!
    (zeus, 08.06.2007 15:13 ~ 24.09.2007 23:59)

2. (bkz: deveye hendek atlatmak)
    (ağ kablosu, 08.06.2007 15:15)
  3. adamın izleyeceği varsa da artık izlememesine sebep olacak eylem. spoiler tadında piç eden tiplere rastgelirseniz lost izleme ihtimalinizi de ortadan kaldırırlar sakınınız.

(bkz: diziyi piç etmek)

(bkz: based on true story)
    (thisrock, 08.06.2007 15:52)
  4. -oğlum şimdi bir uçak var, düşüyor. sonrasında yolcular ıssız bir adada mahsur kalıyor.
    +aa ben izledim lan onu sinemada.
    -sinemada mı?
    +evet. tom hanks var dimi başrolde?*
    (ronn, 08.06.2007 16:10)
  5. - lost izliyo musun abizyo ?
    +izlemiyorum da, ana lucia kimse, ölüyomuşşş
    -al o spoiler'ı götüne sok
    (corvo, 08.06.2007 16:14)
  6. +nası beklicem 9 ay ben bu diziyi bilmiyorum
    -neyi?
    +lost var ya indiriyodum her hafta
    -haa o ne ki izlim mi ben de?konusu ne?
    +valla izle de hayatını düzene sokup izle , ya işte uçak adaya düşüyor sonra olaylar gelişiyor,ada normal bi ada değil ne bilim işte gizemli, of anlatılmaz ki bu öyle ya izlemen lazım...

şeklinde gider, normal anlatamadım ben bir türlü yani. bi yerden girsem çok pis spoiler vermem gerekcek yarın bir gün adam izlerse hali nolur.
    (catch your dream, 09.06.2007 13:04)
  7. bilmeyenin hayata bakış/anlayış durumuna göre değişik biçimlerde aktarılabilen bir eylemdir:

- bir uçak var işte, bir adaya düşüyo, 40 kişi kurtuluyo onların macerası anlatılıyor.

- ya işte bir uaçk düşüyor bi adaya. başrolde çok güzel bi kız var kate. bi de yakışıklı kahraman, efendi doktor jack. sanki böyle aşk olacak gibi görünüyo aralarında. ama kate gidip piç, fırlama sawyer'a veriyo, aklı da hala jack'te...

- ana eksende düşen bir uçak ve kurtulan 40 yolcunun hayatta kalmak ve kurtulmak için yaşadıkları anlatılır. ancak izleklerinde gerçeküstü ögeler bulunduran; yaşamla ölüm arasında; ölüm sonrasına göndermeler yapan; kişilerin geçmişleriyle gelecekleri ve şimdileri arasında gelgitlere sahne olan bir dizidir. kişilerin hem çevreleriyle kurdukları ilişkiler ve biçimleri hem de kendi içlerinde yaşadıkları sorgulamaları, hesaplaşmaları söz konusudur....

uzayıp gider böyle...
    (sonbahar uğultusu, 09.06.2007 13:27)
  8. sezon bir bölüm bir, açılış sekansı,jack yerde yatıyor,gözlerini açar ve bilmeyen biri sorar "lost bu mu?". o kadar alışmıştır ki bu sorulara türk dizilerinden "gümüş hangisi?","aliye bu mu?". bir de devam ettirir "lost bu çocuk mu? aaa çok yakışıklıymış" ne anlatacaksın ki artık bu kişiye..söyle bütün hikayeyi olsun bitsin (bkz: bruce willis aslında ölü)
    bir de çok bilmişe lost anlatmak vardır ki o çok daha sinir bozucudur. efendim niye bu kızlar hiç ağda yapmıyolarmış,bu kadar zaman kimse mi sevişmez miymiş,bu kadar yiyeceği nerden buluyolar,yok artık sigara bile içti adamlar,böyle devam eder ve en sonunda insan lost un anasını sikeyim kıvamına gelir.
    tabi ileri bölümlerde olan arkadaşlarınızın sizi "bu kate varyaa neyse söylemiyim hadi kendin izle","abi bu john locke serefsiz çıktı aa sen daha gelmedin di mi o bölüme pardon ya" gibi bilmeyen bana lost u anlatmaya çalışmaları da bir hayli üzmektedir
    (dereotundannefretederim, 09.06.2007 14:22 ~ 16.06.2007 03:14)
  9. sevmeyene tost yedirmek kadar anlamsızdır.

+abi bu lost noluyo?
    -tost yer misin cemil?
    +yok ben tost sevmem.
    -iyi ben de lost anlatmayı sevmem.
    (kendimi kontrol edemiyorum, 09.06.2007 14:30)
  10. üçüncü sezonun bitmesine karşılık izleyenlerin bile daha bir halt anlayamadığı ve birçok soru işaretiyle kaldığı düşünülürse, hiç bilmeyene anlatmak felakettir. sadece birinci sezonu izlemiş biriyle bile ortak bir konuşmaya varamazsınız.. losttur dizi, cesur ve güzel falan değil ki..
    (madhate, 06.07.2007 08:29 ~ 09:34)
  11. (bkz: dünyanın en sikindirik kahramanı fethi/@1654977)
    (zeus, 06.07.2007 08:32)
  12. namümkündür.
    (calavera, 06.07.2007 13:39)
  13. - bir grup it kopuk, ıssız uğursuz bir adaya düşerler..
    -..............................
    (yakoul, 06.07.2007 13:43)
  14. gerçekten çok zor bir iştir.anlatınca da lost çok tırt bi dizi gibi gözükmektedir.
    (darksideofthemoon, 24.09.2007 22:48)
  15. (bkz: lost da ne ola kii)
    (headcrab, 24.09.2007 22:53)
  16. (bkz: spoiler)
    (betatron, 25.09.2007 00:02)
  17. bildiği ve bir kaç bölüm izlediği halde beğenmeyip izlemeye devam etmeyen ve sana nesini beğendiğinin hesabını sorana anlatmaktan daha kolay olan şey.
    (angesen, 25.09.2007 00:19)