bilkent kızları   

adana çık aradan

1. sarı röfleli saçlar, saat kaç olursa olsun gece makyajı yapılmış surat, moda kıyafetler, tarifi imkansız bir konuşma tarzına sahip kızlardır. pahalı arabaların sağ ön koltuklarında yerlerini almak için yaptıkları hazırlık boşa gitmeyecek ve pantolonu poposundan düşecek gibi duran jöle kafa gençler bu kızları ankuva'ya yemeğe davet edecektir. ortalama 1 ay süren büyük aşkları "sen beni sevmiyosoaaaann" sözüyle bitecek, aşkını ispat etmek isteyen genç, kızın evinin önnde arabasını yakacaktır(görülmüştür).
    (eudaimonia, 09.12.2005 00:02)
  2. (bkz: creepingdeath)
    (assassin, 09.12.2005 00:03)
  3. bilkent üniversitesinde bilim üreten, bursuyla aslanlar gibi okuyan, düşünen, yaratan ve birçoğumuzun belki de hiç bir zaman sahip olamayacağı bazı erdemleri taşıyan insanların da -az sayıda da olsa- aralarında bulunduğu insanlar topluluğu.

hamiş: bilkent üniversitesinde tanıdığım yoktur.
    (ucurtma, 09.12.2005 00:29 ~ 00:30)
  4. (bkz: bilkent)
    (skuba, 09.12.2005 06:08)
  5. sanılanın aksine kendilerini kendi habitatları-okul ortamı ve frienndsssss!!cok tatlıyımmm- içinde değil daha bağımsız mekanlarda ele alınca,zihinsel anlamda,tiffany den başka saat takmaz ;paco robanne dan baska iç çamasırı giymeyen bir kızdan öte kızlar olabileceğini görürsünüz.naif akıllı sarışın yeşil gözlü canayakın alçak gönüllü kız gibi...ortamları bozar bunları.napalım piyasa böyledir.
    (marooned, 21.03.2006 21:16 ~ 25.03.2006 00:15)
  6. kendilerine mezun olurken diploma haricinde 'bilkent kızları'etiketi de yapıştırılan,sarı saçlı ve renkli lens takmış olması beklenen,arabası yoksa dövülme riskiyle yaşamak zorunda bırakılmış,girdiği her mekanda piyasa yapması beklenen,nereden mezunsun sorusuna cevap verdiğinde yok sen bilkentli'ye hic benzemiyorsun gibi garip sınıflandırmalara maruz bırakılmış,normal türleri de mevcut olan insan cinsidir..
    (brighttt, 28.06.2006 17:04)
  7. genelde sırf okudukları okul bir zamanlar "tamamen zengin çocuklarına özel yüksek eğitim yuvası" olarak anıldığı için bu tarz garip bir etiket yemiş kızlar topluluğudur.merak ediyorum,bilkent kızlarına sallayanlardan kaç kişi bilkent'te okuyan bir kız ile tanıştı ve ya muhabbetlerde bulundu?elbette bilkent'te "tikky" denilen şekilci,kalıpçı,fabrikasyon kızlarda vardır,bu artık sadece bilkent'te olan bir şey değil.yeditepe'de de var,bahçeşehir'de,çankaya'da,koç'ta,sabancı'da hatta devlet üniversitelerinde de var.ama bilkent'in ilk özel üniversite olmak gibi bir "hata"(!)sı yüzünden,bu okulda okuyan tüm kızları-erkekleri etiketlemek saçma.bilkent kızlarında oldukça normal,derslerini düşünen,"tikky"lerle dalgasını geçen,güldürürseniz gülen,severseniz seven kız oranı yüksek."tikky"ler zaten azınlıklar ve kendi ortamlarından çıkmıyorlar.

bende bilkent'te okuyorum ve bende bu görüşlere biraz sahiptim.bu okulda insanları sadece görünüşle yargılamamam gerektiğini anladım.görünüş olarak tam bir facia olan birçok hatun,oldukça hoş sohbet,seviyeli ve kültürlü insanlar çıktı.bu derece şekilci olmamak lazım.bilkent türkiye'nin en pahalı okulu değil.orada burssuz okuyan her adam da öyle deli gibi zengin değil.burslularda da zengin olabileceği gibi,zor durumda olanı da var.çok çok paralısı da var,sadece bursla geçinen adamda var.bunlar sadece üniversiteye özgü değil,hayatta da gördüğümüz bir durum.sadece "çok yüksek standartlarda el bebek gül bebek yetişen kız modeli"ni alıp,tüm bir üniversite kızlarına bunu yaymak çok boş.

arabasız kızlar çok.ringle gidip geleni çok.lens takmadan okula geleni de çok.cep telefonu son model nokia olmayanı da çok.öğle yemeği olarak white chocolate mocha içmeyeni de çok.hatta az makyajla bile güzel olabileni de bol.sonuçta bilkent kızlarıda normal insanlar içerir,ki çoğunluktadır.bu kadar önyargılı olmamak gerek.
    (enslaved, 05.01.2007 00:32)
  8. önyargılarla uğraşmaya değmediğini bilecek kadar zamanına değer veren kızlardır. uğraşacak, öğrenecek, halledilmeye çalışılacak çok şey vardır. vasat bir öğrenci olup geçerli ortalamayı tutturmak için en az 100 üzerinden 70 ila 75 üstü gibi bir barajla karşı karşıya olduğunun farkına varması çok uzun sürmez. üstelik bölüme başlamak için, toefl'ın onay verebileceği netlikte bir ingilizceye sahip olması gerekir. tüm bu seçkin niteliklere daha önce sahip olmasa bile, bunları,okulu bitirmek için burnu sürte sürte edinir. edinmezse o okuda işi nedir? bilkent kafelerden oluşan bir eğlence merkezi değildir. bunlar yetmiyormuş gibi bir de üstüne, cinsinin hakkını en iyi vererek, tek elle kaldırılacak bir biblo bebek kadar güzel görünebilir. her şeye yetişir.
    çoğu güzeldir. vizyonu geniştir. biraz kibirlidir ama bu aslında "haklı yere"dir.
    (creme brulee, 05.01.2007 01:25 ~ 12.01.2007 02:23)
  9. sabahın 7 bucuğundaki servisine yetişmek için 40 dakika önceden kalkar hazırlanır..yüzündeki makyaj da badana degil ancak bir gece önce essay yazdiktan sonra iki saatlik uykunun göz altında oluşturduğu morlukları kapatacak kadardır..genelinin tarzı bilkentli olmadan önce de iyidir..sonrasında sabahın köründeki derse bir şekilde yetişir, yoklamaya imzasını atar, not tutar, öğle arası bir saatse kampüste kalır değilse belki farklılık olsun diye ankuva ya iner..sonrasında 5 gibi dersi bitince yine okul servisini bekler arkadaşlarıyla beraber ve evine doner.. *
    insanlar bilkentli kızlar şöyle böyle diyince de, "bizim okul başka bir yer de ben mi bilmiyorum? biz neden göremiyoruz o porselen bebekleri??" diye düşünür..
    (inflack, 18.01.2007 09:47)
  10. (bkz: seri üretim)
    (heliad, 21.02.2007 00:16)
  11. "bütün genellemeler doğru olmayabilir"i unutmadan ama bilinen bir örneği için:

(bkz: yaz okulu için tangasını satan kız)

http://www.sonsaniye.net/...
    (dannyorum, 21.02.2007 00:30)
  12. hayatında sadece bir-iki adet bilkent kızı gören insan evlatlarının tüm üniversitedeki kızlar için "bilkent kızları = tikky gençlik" eşitliğini sağladığını düşünmesiyle oluşan bir kavram silsilesi...
    (fio, 03.07.2007 02:34)
  13. sanılanın aksine içlerinde aklı başında olup derslerine çalışan, tikky gibi bir sıfata sahip olmayan ve bilkent üniversitesine piyasa yapmak için değil okumak için gidenleride vardır. her bilkentte okuyana tikky-aptal-aklı beş karış havada-baba parası yiyen gibi lafların yapıştırılması hoş değildir.
    (bkz: yapma yavrum yapma evladım)
    (biancocioccolato, 02.08.2007 13:40)
  14. rastlanılan bir kaç tikky bilkent kızına bakılarak yapılan yorum. tabi bir de hiç bilkent kızı görmeden yorum yapan modelleri de vardır. ama reddedilemeyecek olan da şudur ki özel üniversite olmasından dolayı bilkentteki tikky kız ortalaması diğer üniversitelerin çok çok üzerindedir.
    (pandaros, 05.08.2007 17:16 ~ 17:16)
  15. bu seneki hazırlık oryantasyonları'nda sanıldığı gibi cahil, ilgisiz ve boş olmadıklarını kanıtlamış güruh. tartışmalı filmlerde erkeklerden çok daha fazla söz alıp, çok daha derin tespitlere imza atmışlardır. ayrıca öyle anlaşılmıştır ki; yarısına yakın bir kısmı siyaset, eleştiri, yakın tarih gibi konularda bilgi sahibidir.

not: 4. sıranın en solundada oturan sarışın bağyan, eğer bu satırlara okuyorsan n'olur beni bul. mutlu yarınlara yelken açalım...
    (gakko, 12.09.2007 00:45 ~ 01:02)
  16. daha orda okumazken bile kendilerini (ordaymış gibi hissedip) "bilkentli" olarak tanıtabilen kızlardır. yaşanmış bir diyalogla da kanıtlayabilirim:

ben: selencim nerde okuyosun?
    selen: bilkentte portakalcım.
    ben: öyle miiiii hmm hangi bölüm, kaçıncı sınıf?
    selen: yaa canım daha kazanmadım ama öss ye girdim orayı yazcam
    ben: puanın garanti galiba..
    selen: yok yaa nasılsa paralı kesin kazanırım...

birkaç ay sonra selenle konuşulur ve bilkente gidemediği, devlet üniversitesine gittiği öğrenilir.
    (portakalda vitamin, 12.09.2007 00:50)
  17. kesinlikle genelleme yapmak istemesemde; her gece yurdun önüne bmw'li(bilimun cip* de olabilir) piçleri çeken, bu piçler tarafından rastgele çevirilen bir telefona çıkıp, tanışma isteğini geri çevirmeyip hemen yurdun önüne koşan kızları da içeren grup.
    (power of the right, 14.09.2007 23:57)
  18. benim gibi sakin ve aklı başında kızları da barındırır. hayır anlamadığım nedir bu herşeye bir genelleme yapmak takıntısı? tüm bilkentli kızları tanıyor musunuz ki?
    tamam sizin dediklerinizden de olabilir, ama aklı başında olanlar da var.her bilkent kızı, markacı, yapay sarışın ve erkek tavlamaya çalışan kız değildir.
    (kırmızıdenizyıldızı, 29.06.2008 00:27)