o değil de bunlardan çok iyi tanıdığım bir tanesinin facebook screenshot'ını atmak isterdim, adamın interested in'lerinde hiçbir şey yazmıyor. tabi ben de her şeyi ciddiye alan, bir erkek ile bir erkek arasındaki ilişkinin eşcinsel seviye dışında yaşanamayacağını düşünen biri olduğumdan çok şaşırdım, ve o mükemmel genelleme yeteneğimi çürütemezdim, hemen dedim ki 'bilkent erkekleri aseksüel lan', içimde kalmasın fln. yoksa ben takmam yani bilkent erkeklerinin bazıları dünyaya mâlolan buluşlar yapmış, adları gazeteye çıkmış, aseksüeller ya, yeter bana. sonuçta facebook benim için kutsal bir kitap gibi, okuduğumu aynen kabul ediyorum, kendisiyle alâkası olmayan bir üniversitenin networküne kayıtlı birisi bence kesin o üniversitede okuyordur canım.
hatta öyle güzel genelleme yaparım ki, masaya marlboro paketi, cep telefonu ve araba anahtarı koyan bilkent erkekleri muhafazakâr olamaz diyebilirim, hatta apolitik olduklarını hemen anlayabilirim de, tanımaya gerek yok ki. yoksa onların etiketlerini çıkarmadığı pahalı pantolonlarının ceplerine sığar dimi bunlar, düşmez oradan rahatsız etmez yani, hissederim ben, çok hisliyim, çünkü önyargılarımla yaşıyorum, bilmeden bol keseden tespit yapıyorum.
genelleme yeteneğim de sular seller gibi
maşallah
(bkz:
akıl fikir)
(bkz:
kabız olmuş afrika leyleği gibi tespit yapmak)