|
|
- aslında "bilkentli kız" prototipinden pek de farklı olmayan bir tarza sahip olanlarına çok rastlanır ama nedense bunların adları çıkmamıştır..
- bilkent kızları kadar olmasada,önyargılı yaklaşılan insan gurubudur.
ayrıca içinde bulunduğum bir komunitedir.
sanıldığı gibi tiki,kokoş,salak,mal,ipne tipler bol değildir.
önyargı kötü birşey tabii...insanlar bilmeden görmeden bok atıyor.
- tanıdıklarım içerisindekiler her şeyi ben bilirim ayağına yatan tiplerdi. bir insanın adı çıkar dokuza inmezse sekize hepsinda aynı kanıya varabiliyorsun...
- (bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
edit: bu dahil
edit2: bu da yanlıştır
edit3: hepimiz yanlışız(gakko, 15.06.2007 15:57 ~ 15:59)
- diğer semtlerde oturan birçok insan gibi harbi, canayakın insanlardır.
- madem bu kadar haklarında dedikodu dolaşıyor içlerinden biri olarak bir tanım yaparak açıklamaya çalışayım...
bilkent erkekleri 2 gruba ayrılır :
1. grup daha çok burslu öğrencilerden ve mühendislik gibi ciddi çalışma gerektiren bölümlerde okuyan öğrencilerden oluşur... bunlar yeri geldiğinde gayet doğal, bakımsız, parasız, arabasız dolanabilen insanlardır ki kendimi de bu kategoride bir yerlerde görüyorum.. bu gruptaki insanlardan çok iyi arkadaşlar edinebilirsiniz fakat derslerin zorluğundan dolayı bi süre sora kafayı yiyip iyice psikopatlaşmaya başlamaları da ayrı bir tehlike...
2. grup ise dersleri fazla ağır olmayan bölümlerde okuyanlar ve dersler için değil ortam için okula gelenlerden oluşur. bunları tanımanın en kolay yolu kıyafetlerdir.. eğer kıyafetten anlamazsanız çok kolay bir tanıma yolu daha var.. bunlardan bi tanesi bi kafeye gidip oturdugunda masanın üstüne sırasıyla araba anahtarı, güneş gözlüğü, kırmızı marlboro, çakmak bırakırsa bilin ki bu gruptan birileridir.. bu durumda acilen ortamdan uzaklaşmalısınız hayata küsmemek için...
- üç taşaklıdırlar.
(bkz: kendini kaybetmiş yazarın yaradana sığınması)
- okul bünyesinde bulunan cafelerde masaya marlboro paketi,efendim araba anahtarı vs. bırakmaktansa kredi kartı bırakıldığına şahit olduğum insanların içinde bulunduğu grup. bunun yanında gayet efendi olanları da mevcuttur.
- (bkz: @2021480)
- sadece bir örnek :
bkz: http://img136.imageshack.us/...
hem eşcinsel, hem muhafazakar....
ingilizce de sular seller gibi maşşallah.
- toplumun normal üyeleridir. bir kesimi x bilmemnesi gibi sınıflara ayırmak gibi mantıksal hatalar yapan beyinlerle tartışmak veya konuşmak epey zor. bugün sokağa çıktığında yürüdüğünde bilkent üniversitesindeki karışık insan güruhuyla karşılaşıyoruz. nedir bu özel üniversiteye gıcık kapan insan psikolojisi. bugün bilkent türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biridir.orda yetişenlerde ellerindeki diplomayla veya başka şeylerle çok iyi yerlere geliyorlar. bende bilkent üniversitesi okuyan bir er kişiyim. çoğu kişinin düşündüğü gibi cebimde masaya koyacak ne bir araba anahtarı var. sigara'da içmiyorum , bu yüzden sırf masaya koymak için sigara almam da pek bir mantıksız olur. cep telefonumda bu mantıkla düşününen insanlar için örnekliyorum, çoğu devlet üniversitesinde okuyan arkadaşımınkinden daha düşük bir model. ne yani beni okuldan atsınlar mı şimdi.
(bkz: çok dolmuşum lan sözlük)
- bunların hepsi zengin piçidir, hepsi şerefsizdir. bilkentli kızlarla aynı takımdandır ama adları çıkmamıştır. yeterince dedikodusu yapılmamış bunların oysa bilkentli kızlar öyle mi? onların çok dedikodusu yapıldığından haklı olarak adları çıkmıştır ama erkeklerinki eksik kalmış işte. bu açığı kapamak için el ele verip çalışmak gerekiyor.
efendim bunların hepsinin en az 2 arabası vardır. ferrarileri vardır çarpıştırırlar hep beraber, sonra eğlenirler tek otopark bizim bu dünyada iki ferrari'nin çarpıştığı diye. sonra bunlar, okulun kantinine "burslular ve köpekler giremez" yazar, sonra okulun bir kantininin olmadığı akıllarına gelir yazıyı sökerler. otoparka kuşlar giremez diye yazdıklarını söylemiş miydim? bilkent otoparkında tarihte görülmüş en kötü araba de lorian'dır, o da, yapılmış tek zaman makinası olduğu için, yoksa o kadar eski araba giremez bilkent'e. efendim tikidir bunlar. cümle kuramazlar, kafaları da çalışmaz.
günün 24 saati seks yaparlar. bilkent böyle bir yerdir. özel seks odaları vardır ki tikiler birbirlerini bulsun. sonra biri derse ki burası üniversite, ne alaka bu işler, olsun üniversite de olsa bilkent bilkenttir deriz. güneş gözlükleri vardır ben diyim rayban sen de polis. insanlar etrafta ellerinde faturalarla dolaşır ki biri "o pantolon kaça" dediğinde çıkarıp gösterebilsin aha 500 ytl diye. çünkü burada belli bir fiyatın altında kıyafet giymek yasaktır. yoksa kuşlar da girerdi otoparka.
bilkent erkeklerinin tüm olayı budur işte. kıyafet marka araba kız güneş gözlüğü. bunların hepsi tabi sınıfta kalır. yoksa tüm işi marka ve kızlardan oluşan bir erkek nasıl mezun olsun? bu yüzden okuldan hiç mezun erkek çıkmaz, ve hababam sınıfı gibi her sene aynı öğrencilerle takılırlar. e başka türlü nasıl olabilir değil mi??
birtakım şeylere çok sinirlenmiş yazar
- geçen bir tanesi bilgisayar başında fenalaşmış sanırım. bilgisayar merkezinde bir panik bir panik... herkes toplaştı başına. "açılın!" dedim; çünkü ben bilinçsiz bir bilkent erkegi değildim. sonra neyse, sağlık merkezine götürdüler çocuğu. "doktor" dedim, "durumu nedir?". "aşırı genellemeye maruz kalmaktan kaynaklanan geçici bilinç kaybı. önemli değil." dedi. bu sırada bilgisayar merkezinde çocuğun son girdiği sitelere bakıyorlardı. bir sözlük mü neyin açıkmış, "bilkent erkekleri" yazıyormuş sayfada. os'saniye bilkent erkegi formuna büründüm tekrar ve "it makes sense now" dedim. allah korusun "hmm şimdi anlıyorum." gibisinden bi şeyler desem adamı çarmıha gererler çarmıha bilkent'te. plan yapmayın plan.
(twinkle, 09.11.2007 14:01 ~ 14:02)
- o değil de bunlardan çok iyi tanıdığım bir tanesinin facebook screenshot'ını atmak isterdim, adamın interested in'lerinde hiçbir şey yazmıyor. tabi ben de her şeyi ciddiye alan, bir erkek ile bir erkek arasındaki ilişkinin eşcinsel seviye dışında yaşanamayacağını düşünen biri olduğumdan çok şaşırdım, ve o mükemmel genelleme yeteneğimi çürütemezdim, hemen dedim ki 'bilkent erkekleri aseksüel lan', içimde kalmasın fln. yoksa ben takmam yani bilkent erkeklerinin bazıları dünyaya mâlolan buluşlar yapmış, adları gazeteye çıkmış, aseksüeller ya, yeter bana. sonuçta facebook benim için kutsal bir kitap gibi, okuduğumu aynen kabul ediyorum, kendisiyle alâkası olmayan bir üniversitenin networküne kayıtlı birisi bence kesin o üniversitede okuyordur canım.
hatta öyle güzel genelleme yaparım ki, masaya marlboro paketi, cep telefonu ve araba anahtarı koyan bilkent erkekleri muhafazakâr olamaz diyebilirim, hatta apolitik olduklarını hemen anlayabilirim de, tanımaya gerek yok ki. yoksa onların etiketlerini çıkarmadığı pahalı pantolonlarının ceplerine sığar dimi bunlar, düşmez oradan rahatsız etmez yani, hissederim ben, çok hisliyim, çünkü önyargılarımla yaşıyorum, bilmeden bol keseden tespit yapıyorum.
genelleme yeteneğim de sular seller gibi maşallah
(bkz: akıl fikir)
(bkz: kabız olmuş afrika leyleği gibi tespit yapmak)
|