turkiyenin sayılı universiteleri arasında yer alan fakat burslu öğrencileri dışındaki öğrencilerin şımarık olduğu gerçeği herkes tarafından bilinen eğitim kurmu
her öğrencinin arabası olduğu ve bu yüzden gerçekten otopark sorunu olan üniversite. ayrıca türkiye'de her üniversitenin sahip olması gereken bi kütüphanaye sahip olan ve insanı gerçekten üniversiteliyim dedirten muhteşem eğitim kurumu.
1999 senesinde kırmızı ferrarimle bilkent kampüsünde yol alırken, birden önüme çıkan başka bir ferrariyle kaza yaparak guiness rekorlar kitabıına girmeme ve bu sözlükğe konu olmama sebep olan üniversite...
tanıtım vcd'sinde okulu öyle bir tanıtmışlar ki bilkentten en nefret eden insan bile orda okumak ister. işi biliyo adamlar. ayrıca büyük olasılıkla yeni okulum olacak burası.
ödev verme konusunda itüyle yarışabilecek kapasitede hocalara sahip, hiç bir özel üniversitenin kendisi kadar kastırıcı olmadığını düşündüğüm, oldukça kaliteli eğitim veren, ankaradaki özel üniversite
bursluların ve oraya para verenlerin aynı ortamda mutlu mesut yaşayabileceği, eğitimin küçümsenemeyeceği, çulsuz öğrencilerle dolu olan bölümleri de vardır..
müzik ve sahne sanatları fakültesi bünyesinde bolca ulus pazarı ve 2. el giyen, otostopla okula ulaşan nice arkadaş görülebilir..
ayrıca cücü* gibi bir kültü içinde barındırmak her üniverstenin harcı değildir..
yine de tikkydir, tikky olmayan bünyeleri zedeler, hatta orada bir maksatla çalışmakta iseniz kusacak noktaya gelebilirsiniz..
eğitiminin iyi olduğu yadsınamayacak fakat ihsan doğramacılar zihniyetine sahip , maalesef ülkemizdeki dil bilincini yoketmek için çaba sarfeden insanların alkışladığı , ingilizce eğitim veren university
köpekler ve burslular giremez diye bir yazının kesinlikle olmadığı bir okuldur. bunca yıldır bu dedikoduyu kim çıkarmıştır niye çıkarmıştır anlaşılmamaıştır bu okul hakkında. ayrıca burslu-paralı ayrımı da kesinlikel yoktur. herkes kardeşçe geçinir, süper arkadaşlıklar yapılabilir.
işte şimdi de bilkentin bölümleri, yerinde bir kopi-peystle karşınızda:
güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakültesi
iletişim ve tasarım
güzel sanatlar
grafik tasarım
iç mimarlik ve çevre tasarımı
peyzaj mimarisi ve kentsel tasarım
işletme fakültesi
işletme bölümü
iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi
(bkz: bilkent ekonomi)
siyaset bilimi