bilincini stadın kapısında bırakan taraftar   

adana çık aradan

1. - ayşe, canım ben stada giriyorum şimdi, maçtan sonra ararım seni. seni çok seviyorum balım. çiçekleri sulamayı unutma, biliyorsun ki onlar da can taşıyor.
    - biletiniz?
    - buyrun beyefendi.
    - geçin böyle.
    - hiııııeeaaaaaammmmmııııınssssssskimmmmmmm!
    (neverwinter nights, 17.04.2005 23:10)
  2. - abi yarın finaller var keşke gelmeseydik maça.
    - lan boşver, çalışırsın sabaha kadar olur biter.
    - arkadaşlar biletiniz?
    - buyur abi.
    - buyur abi bu da benim.
    - geçin böyle arkadaşlar.
    - finallereeeee girmiyoruuuuz deplasmana gidiyoruuuuuuuz!
    (neverwinter nights, 18.04.2005 03:01)
  3. kendisine "holigan" diyen taraftardır.taraflı ya da tarafsız olmanın bir seçim olduğunu bilmezler.kapıda bırakabilecekleri bir bilinçleri yoktur-ki bunu daha stada girmeden yedikleri boklardan da anlayabilirsiniz.referans göstermeme hiç gerek yok.
    (close2death, 18.04.2005 03:12 ~ 03:12)
  4. bizim köyde kısaca holigan dediğimiz grup.
    (stocky2001, 18.04.2005 11:16)
  5. özellikle bir kısım beşiktaş taraftarının son zamanlarda örnek gösterilebileceği taraftar türü. bunlar maça zil zurna sarhoş gelirler, stadyum dahilinde tüm ülkede yasak olan uyuşturucu maddeleri kullanırlar, maçlara kesici-delici aletlerle girmeyi marifet sanarlar. kapalı tribündeki cinayetin sorumluları da bu kişilerdir zannımca. tabiidir ki bu taraftarları "beşiktaşlı" sayan ve onlara yer gösterip buyur eden yönetim en suçlu makamdır. yöneticiler için tek önemli şey takımları üzerinden prim yapmak, başarısız olunca da "biz ne yaptıysak takımımız için yaptık" diyip kaçmaktır. ayrıca bu taraftar kitlesi diğer yöneticilere ya da takımlara gönderme yapılmak istendiğinde kendileri için makul bir ücret karşılığında karşıtlarına karşı "küfretmek" ve ilerde "sizi taraftar bile istemiyor ki zaten" demek amacıyla kullanılmaktadırlar. beşiktaş taraftarından örnek vermemin nedeni bir şekilde yakınlarında bulunup gözlemleyebiliyor olmamdır; duyup gördüklerime bakınca fenerbahçe, galatasaray ve diğer süper lig takımlarında da görülen bir olay olduğu anlaşılmaktadır. aynı zamanda ezeli rakiplerinden birini yenince şampiyon olmuş gibi turlar atan taraftar modeliyle çok az farklarının olması tesadüf olmasa gerektir. spor klüplerinin amaçları tüzüklerinde yazdığı gibi "sporu türk gençliği arasında sevdirmek ve yaymak" olmadıkça da bu taraftar modelinin "stadın dışında ve içinde bilinçli taraftar" a yaklaşmayacağı açıktır.
    (comatose, 18.04.2005 12:52)
  6. bilincini stada girmeden önce bırakan taraftardan daha az tehlikeli taraftar.
    (neverwinter nights, 19.04.2005 13:35)
  7. x-alo aşkım maç çıkışında akm'nin önünde buluşuruz tamam mı ben alışveriş yapacam şimdi
    y-peki aşkım bak kaptırma kendini alışverişe beklemem ona göre hehe
    x-hiç bekletir miyim balkabağım benim
    y-hehe hadi kapatıyorum bak ahmet'de selam sölüyor.
    y-ahmet bak şöyle köşelere geçelim ben hiç haz etmiyorum öle ayakta bağıra bağıra
    z- tamam abi

maç biter

x- aşkım nerde kaldın
    y-tesislerdeyiz
    x-ne tesisi
    y- bu milyarlık eşşşekler var ya onların tesisi yeter artık her sene biz çile çekmek için mi geldik bu dünya'ya a.q
    x-ama tiyatroya geç kalacaz
    y-tamam hayatım. haklısın şekerim.. aha otobüs geliyor milyarrrlıııkkk eşşşekler milyarlııık eşşşekler
    (vincent vega, 28.06.2006 23:02 ~ 06.08.2006 17:15)
  8. "polis topluyordur."
    (ali kamber, 08.11.2007 16:40 ~ 16:53)