|
|
- değişik politikalarla ilgili sorular sorarak hangi partiye yakın olduğunuzu gösteren güzel bi site. daha çok soru sorabilirlerdi. sistem şöyle çalışıyormuş: daha önce bu anketi partilerin üst makamlarına yaptırmışlar akabinde sizin verdiğiniz cevaplarla onların cevapları karşılaştırılıyor ve en yakın olduğunuz parti ortaya çıkıyor.
(comex, 11.07.2007 13:05)
- kararsızlar için bir yol gösterici olabilecek bir site. başarılı.
- http://www.bilinclioy.com
iyi düşünülmüş.
- soruları biraz daha fazla ve ayrıntılı olsa daha güzel olacağını düşündüğüm site.
ayrıca en sonra sorduğu "kendinizi siyasi yelpazenin neresinde görüyorsunuz? sağ? sol?" şeklindeki sorunun kaldırılması, daha doğru sonuçlara yol açacaktır. zira solcu olduğunu sanıp aslında sağcı olan veya sağcı olduğunu söyleyip sol görüşlere daha yakın olan/olabilecek çok insan vardır memlekette, o soru kalkarsa birçok kişi gerçekle yüzleşme fırsatı bulur.
- arı hareketi'nin seçim simülasyonu.
- akp mantığı ile düşünüp ankete katıldığınızda gayet doğru bir biçimde sizi akp ye yönlendirmektedir. ikinci sırada dp gelmektedir.
eğer ankete katılana chp yada mhp yi gösteriyorsa, fakat kişi aslen akp yanlısıysa kişiye gözünü açması gerektiğini gösterdiğini düşündüğüm fasiliteye sahip sitedir.
(bkz: gerçeklerden kaçmak)
malum şu anki partiler arasında devleti satmaya, peşkeş çekmeye, teröristlerle el sıkışmaya ve hatta kucaklaşmaya yanaşan parti akp dir. bu sebeple akp çıkma olasılığı diğerlerinden daha düşük olacaktır. "ben türk üm" demeyen parti başkanına sahip dtp den sonra gelen tek partidir.(trouble, 11.07.2007 14:37 ~ 14:58)
- kesinlikle bug bulunan sitedir.benim gibi adama saadet partisini önermeyi uygun görmüş.dakikalardır monitöre bakıyorum sp diye başka bir parti daha var da onu mu öneriyo acaba diye ama nafile hala saadeti öneriyor.
1 - saadet partisi
2 - chp
3 - mhp
4 - gp
5 - dp
6 - akp
akp son tercih olsa da onunla da bir %50lik ortak noktamız varmış.şizofrene bağladım nefret ediyorum %50lik kısmımdan.
- üniversitelerde türbanın serbest olması gerektiğini düşünen birini diğer hiçbir alternatifi düşünmeksizin direktman saadet partisi'ne yakın gösteren; ekonomide devlet müdahalesinin varlığının kesin gereğini, kürt kökenli adayların mecliste mutlaka temsil edilmesi gerektiğini savunan ve en ilginci kendisini siyasi yelpazede soldan ikinci bölmede gösteren bir bireyi demokrat parti'ye, ardından da chp-dsp koalisyonuna yakın gösteren sitedir. gariplik bende mi anlayamadım, yoksa türk siyasetindeki oradan oraya geçişler siberaleme de mi el attı?
- (bkz: bilinçli seçmen)
- bu siteyi ve anketi hazırlayanlar mars'tan gelmiş sanırım.
özelleştirmenin zararlı olduğu, ab üyelik sürecinin egemenliği tehlikeye attığı, abd ile ilişkilerin kesilmesi gerektiği ve kürt sorununun ekonomi ve kalkınmayla ilgili bir sorun olduğu yönünde görüş bildirdim, % 100 chp'li, % 85 mhp'li çıktım.
- ampulü söndürmeden tatile çıkmama mantığıyla verilen her oy bilinçlidir. bilinçlenelim, bilinçlendirelim..
- içimdeki gizli milli görüşçüyü ortaya çıkardığı için çok kınadığım sitedir. alıştırılarak, yavaş yavaş söylenmesi gereken bir şey "lök" diye ekrana konmaz, ayıp.
(ayqch, 17.07.2007 00:17)
- parti yakınlığı testi açısından gereksiz bir sitedir.
azınlık vakıfları, baş örtüsü, ab, imf, kürt sorunu, silahlı kuvvetler, tarım ürünü taban fiyatı uygulamaları, dokunulmazlıklar vs. gibi konularda ne düşündüğünü bilen bir insanın insanın, hangi partiye oy vereceğini bulmak için dandik bir teste katılmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
gerizekalı bir insanın da testi yaptıktan sonra ilk sıradaki partiyi seçimlerde oy vermek üzere not alıp "teşekkürler bilinçli oy" diyeceğini zannetmiyorum.(mavio, 17.07.2007 00:20)
- sitedeki oy verme kriterlerinin son derece yetersiz olması bir yana, en son aşamada "kendinizi siyasi yelpazenin neresinde görüyorsunuz ?" sorusu ile gece gece yarmış sitedir. arkadaş, o kadar soru sordun, siyasi yelpazenin neresinde durduğumu söylemek senin işin değil mi zaten ?
hayır, diyelim ki, bütün soruları tam bir sosyalist gibi cevapladım, devlet ekonomide olmalıdır, özelleştirme peşkeş çekmedir, ab'ye girmeyelim vb. cevaplar verdim, e son aşamada da kalkıp aşırı sağ'ı işaretlesem acaba site motoru yakıp bana "sen oy verme kardeş, bilinç falan yok sende" mi diyecekti acep ?
ilahi bilinclioy.com, gece gece güldürdün beni..
|