|
|
- bilgisayarla yeni tanışmış insan önermesidir. yanlış mıdır doğru mudur? yanlıştır.
önermeyi sınamadan önce, zeka nedir onu bilmek gerekiyor.
hafıza, işlem hızı, olayları birbirine bağlama hızı ve bildiği şeyleri tanımlamada insanı büyük farkla sollayabilir fakat sadece belirli çizgi aralıklarında bu işlemleri yapabilir. yani yapan zeka yepyeni bir şeyle karşılaştığı an donup kalır fakat insan beyni onu tanımlamaya çalışır ve başarır.
sonuç olarak bilgisayarın zekası ona verilen komutlarla sınırlıdır ve bu komutlar insan beyninden yararlanılarak oluşturulur. yani günümüz teknolojisiyle üretilen bir yapan zeka şeysi bir insandan daha zeki, yaratıcı olamaz.
ayrıca:
(bkz: kendi kendini geliştiren yapan zeka)
- bakın bilgisayara; benim 15 dakikada yaptığım hesap tablosu kıyasını, 1.5 saniyede yapıyor. gerçi şu anda yapamıyor, amına kodumun algoritmasını doğru düzgün yazamadım. ama neyse, algoritma doğru olsa benden hızlı yapacak, demek ki benden zeki. öyleyse neymiş, if içine "bilgisayarlar insanlardan zekidir." önermesini koyarsanız true döndürürmüş.
- insanı ikilemde bırakan bir sorudur... zira büyük bir çoğunluk bu soruya "bilgisayarı icat eden ve kullanan insandır, insan olmasa bu alet hiçbir işe yaramaz" diyerek cevap verirken, azımsanmayacak bir insan topluluğu da bilgisayarın duyguları olmadığı için tüm öznellikten ayrılarak, en doğru kararı verebilen makineler olarak görür...
- bilgisayarlar kendilerini kullanan insanlar kadar zekidir diye düzeltilmeli olan görüştür. ayrıca bilgisayar işlemcisine direkt ulaşın, bir milyonu onla çarpamaz.
- (bkz: bilgisayaların zekası değil hafızaları vardır)
(bkz: zeki olsalardı onlar da bilgisayar yapardı)
- işlem : 999 + 1
bilgisayar : ışık hızı ile çözerim lan ben bunu bu ne : 1000 !
insan : abi şimdi 999 a gelmişsin 3 tane 9 var şimdi bu 3 dokuzun yerine gidip 3 sıfır yazarsam çok ayıp etmiş olurum ... ... bilemiyorum çok duygulandım zaten iki kere iki de beş dedik sırf bu duygusallıktan ... böyle de üzücü soru mu olur ya.sırf duygularımız yüzünden kaybediyoruz.
- doğru da; dört işlem ve karşılaştırma yapabilmek zekaysa, onu herkes yapıyor anasını satayım.
dünyada salak yokmuş lan.
- bilgisayarı da yapan bir insan olduğuna göre önerme cortlamaktadır. ayrı leb demeden leblebiyi anlayan insan vardır ama ikona tıklamadan niyetini anlayıp sana program açan bilgisayar henüz yoktur.
- insanına bağlı olan durumdur
- şu an yaptığım bir analize göre şuna vardım; bilgisayarlar insanlardan zeki ise bunun sebebi insanlar değil mi? evet. yani yaratan kişi her zaman en iyisini hedefliyor, kendisinden bile iyisini yapmaya çalışıyor. çünkü o şey ileride kendi işine yarayacak ve kendisine hizmet edecek. doğru mu? evet.
şimdi sadece bilgisayarın insan, insanın da allah olduğunu düşün. allahtan daha zeki olabilir miyiz acaba?
edit: bi tuhaf oldum lan şimdi. hay allah.
- einstein mı demişti kim demişti hatırlamıyorum;
"bilgisayarlar çok hızlı ancak aptal , insanlar çok yavaş ancak zekidir.bu ikisi birleştiğinde ortaya dünyanın en büyük gücü çıkacaktır."
ben aynştaynın yalancısıyım...
- (bkz: deeper blue)
tabii bu tavuk yumurta denklemine benzer tartışma da var ortada lakin yakın gelecekte bunu bile sonlandıracak derecede hayranlık uyandıracak teknolojik harikaların ortaya çıkacağını söylüyor fütürist dayılar.
- (bkz: ok computer)
- bilgisayarların çalışma mekanizmasını tam olarak çözememiş insan tipinin bilgisayarların ortaya koydukları muhteşem sonuçlara bakarak vardıkları yanlış kanıdır. zira bilgisayar cihazı bir makarna süzgecine veya farenin içinde dolaştığı labirente benzer. bilgisayarın zekası, (varsa eğer), mikroişlemci mimarisini tasarlayan binlerce mühendisin ve bu mimariye uygun makina kodu yazan binlerce yazılımcının toplam zekasıdır (artı, çalışmalar boyunca geçen zamanlada orantılıdır). bu mimari yapılar sayısız alternatifler yaratabilecek "kapılarla" gönderilen sinyale göre bize işlem döndürmektedir (yazılım, çeşitli kapıların açılıp kapanmasını sağlayarak farklı bir noktadan sinyali geri vermektedir). (tabi fuzzy logic'te işler biraz daha karışmaktadır). ayrıca, eğer 4 işlem yapma hızını zeka olarak algılarsak şöyle bir yanılgıya düşeriz; bilgisayar insandan zekidir, cebimdeki hesap makinesi bilgisayardan daha zekidir. özetle, bilgisayar cihazı için zeka kavramından bahsetmek abesle iştigaldir. zeka kavramı, yaratıcılık, tecrübe, hafıza, akıl, duygu, önyargı, öngörü, kibir, tembellik vs. vs. gibi kavram, kişisel edinim ve olguların güzel bir karışımıdır. daha iyi oranlara sahip olan insanlar (ve daha sağlıklı fiziksel yapıya sahip olanlar) diğerlerine göre daha zeki olurlar (pek tabi).
(thermal, 23.09.2008 05:14 ~ 05:15)
- mandalar insanlardan tehlikelidir çünkü daha güçlüdürler önermesini üretecek bir aklın(bakın akıl diyorum) bir başka yumurtlayışı.
- bilgisayarın donanımının da yazılımının da tamamen insan zekası olduğunu ve bilgisayarın kendi kendine ürettiği bir şey olmadığını göz önüne alırsak varlığı anlamsız olan karşılaştırma tümcesi.
(tifosi, 23.09.2008 08:30 ~ 08:31)
- bilgisayar denen şey kullanıcının yapabilecekleri ile sınırlıdır. ama bu onu aptal yapmaktan çok kullanıcının zekası ile ile eşit tutar. bilgisayarlar kullanıcıları kadar zekidir demek daha doğrudur.
|