|
|
- autocad ile verilen teknik resim dersi.4 ödev,1 proje,1 de finali olur.hepsi birbirinden bağımsızdır bunların.ödevler genellikle temel konular üzerinde olurken projeye kadar bir zorluk çekilmez.
- (bkz: computer aided technical drawing)
(bkz: cad)
- itü uçak-uzay mühendisliği programında yeniden düzenlenerek catia'ya geçen lisans dersi.proje yerine ara sınav gelmiştir ayrıca.
- elle çizim yaparken bir an önce geçmek istediğim aşama, sonraları ulan elle çizseydim daha kolay olurdu ya dememe yol açan hadise. katı modelleme yapılmayacaksa, çizilecek şeklin özelliklerine göre seçilmesi gereken opsiyon.
- teknolojinin nimetlerinden yalnızca biri.
- uçak ve uzay bilimleri fakültesinde duygu erdem tarafından uzb 112 kodu ile verilen ders. geçen seneye kadar autocad olarak veriliyordu, şimdi catia olmuş diyorlar. duygu erdem autocad bilmezdi zaten catia nasıl öğretir orası hiç bilinmez.
- rapido ve aydınger belasından kurtulmama neden olan teknoloji niğmeti. henüz bilgisayar atölyesi olmayan okul günlerimde çektiğim eziyet gitmez gözümden. mürekkebi ayrı dert, kalemi ayrı dert, kağıt yırtıldı, üstüne bişe geldi, uğraş dur. dert bununlada bitmez, dünyanın parasını verip aldığınız o kalem en ufak darbeyle kırılır gider. anlıcağınız büyük niğmettir. (bkz: hekimden değil, çeken sor)
- tekrar autocad öğretilen, müfredatı belli olmayan ders.
- inşaat mühendislerine ısrarla verilmeyen ders. halbuki, iş ilanlarında der ki; auotocad bilmeyen mühendise kız bile vermezler. burdan çıkınca t cetvelle, aydingerle, rapidoyla proje çizeceğimiz sanılıyo herhalde. (yok illa t cetvel, rapido aydinger üçlüsünden vazgeçemiyorsanız, o sizin hayırseverliğiniz) eskiler alışkanlarını kolay bırakamıyo tamam ama traktör varken karasabana ne hacet? senin t cetvelle 10 günde çizdiğin şeyi ben autocad'de 1 saatte çizerim, üstüne bir de keyif sigarası içerim. ama yok, inat işte. ne bu teknoloji düşmanlığı? bırakın bari yeni nesil öğrensin.
- autocadle ilgili bilinmesi gereken pratiklik sağlayan en önemli şeylerden snap osnap ortho gibi kolaylıkları bilmeden grid açık çizim yapan arkadaşlar için hayatın en zor dersidir.
zira geçen bir diyalog şöyledir ki:
-ya baksana ya benim çizgiler düz gitmiyor?
-(diğer arkadaş) senin faren bozuk.
- kesin proje dahi çiziyor olsanız;kesinlikle elle yapılan çizimin verdiği zevki,hatta onu geçtim,en basitinden projeye hakimiyet duygusunu veremeyen işlemdir..
altı üstü yaptığın hatayı geri alabilme ya da ordan buraya kolayca taşıyıp değişiklik yapma şansı verir bu melet..daha az zaman harcatıyor diyenlerine ise;hadi ordan demek isterim,ha kalem oynatmışın ha mouse fark etmiyor..zaten;bilindiği üzre uzun süreli mouse kullanımı ele iyi gelmemekte..
bu pencereden bakarsak;eğer küçük çapta işlerle uğraşıyorsak ve bir frank gehry bir zaha hadid olmak niyetinde değilsek(istemekle de olmuyor orası ayrı..);tek faydalı özelliği paylaşım kolaylığı sağlamasıdır..bu açıdan bir zaman kazanımı sağladığı görülmüş ve yaşanmıştır..
- yaklaşık iki saat önce finalinden çıktığım res 105 belasını verebilirsem* alacağım ders.makina fakültesinde mak 112 koduyla verilir.
|