|
|
- bilinmediği üzre, spyware'ler bilgisayarlara bulaşınca default c: ye gelir ve oradan bir yerlere kendini kopyalar.
daha sonra bir yolunu bulur, registry'ye kendini yazar ("c:/windows/cookieoku.exe" git bunu çalıştır her restart'ta).
işte bu aptal programları önlemek için sivri zekalı bir insan çıkıp işletim sistemini c, d, e gibi bilinen yerlerin dışına; *i,q isimli sürücülere yükler. ha allahın dengesizi, milyonda bir paranoyak yapar bu işi ama olmaz demeyin, olur.
- bilgisayarıma son formatı vurmadan önceki halinde (sivri zekalı paranoyağım evet) k ve m sürücüleri olarak geçiyordu bende de. aslında çok iyi işe yarıyordu. format atmamın sebebi de zaten, çok sevgili(!) bir dostumun, benim bu hiç virüs yemeyen bilgisayarıma hackervari bir içgüdüyle virüslü cd'yi getirip kendi eliyle* yüklemesidir.(adamın içinde kaldı tabi, milli olmuş kadar sevinmişti çocuk)
- faydalı bir iştir ama gereksizdir, o ayrı. crack sitelerinde lamerlik yaparak bilgisayarını zenginleştiren kişinin, c: sürücüsüne dialer kopyalamaya çalışırken hata veren explorer pencerelerini kapatması kadar büyük bir zevki olmasa gerek. kıssaden hisse; c: ve d: sürücüsünü bulundurmayın pc'nizde. örneğin kendi bilgisayarımdaki sürücü dizilişi;
e: cdrom sürücüsü
f: cd writer
i: *hdd-ide0 : mbr (40gb)
m: *hdd-ide0 : downloadlar ve mp3ler (35.5gb)
q: quantumhdd-ide1 : abbas* hdd (20gb) (***)
z: sanal sürücü : subst q:/folder
ayrıca bu işi yapanın yalnız ben olmayışıma sevindim. elektronik devi ephieste incorporation da attığı mesaj ile durumu açıklamıştır.
-ephieste- : (@195387) : sen bana nasıl sivri zekalı dersin? hele bir de üstüne dengesiz dersin????
- bilgisayarın ruhuna fatiha okunması gerektiren durum.
- yalnızca linux kurulu bir sistem olması da muhtemeldir.
(bkz: olsa da yesek)
|