bir ofsaytı bilen kız, bir manuel vites araba kullanan kız kadar makbuldür. gelir çatır çatır atar formatını kimseye de müdana etmez. geçen bir format attırıcam, gitmediğim internet kafeci, yalvarmadığım insan kalmadı; sonunda ne oldu? 50 ytl para bayıldım da öyle halloldu işim. bileydim format atmayı böyle mi olurdu?
ayrıca bu kızlar erkek gibi de değildir. çok yönlüdür. bilgisayar da oyun da oynar bütün karakterleri bilmem neleri bilir. iyidir. severiz. sayıları azdır. koruyalım.
sanıldığının aksine çok sayıda olan ama clark kent modundan olduklarından tanınamayan insanlardır. ve üzülerek söylemek isterim ki hayat bu insanlar için ayrı bir suit falan hazırlamamıştır, format atabilmenin bugüne kadar bana hiç getirisi olmadı. hatta hayat daha fazlasını da istedi benden. istedi ki insanları formatlamadan onları seveyim ne kadar error verirlerse versinler. asıl zor olan format atmadan yaşayabilmek bilgisayar ne kadar kassa da.
kendisi şu an yanımda oturmaktadır. hatta format atmakla kalmayıp harddisk'teki tüm sektörleri sıfırlamayı da, abidik gubidik uçan kaçan portallar yazmayı da bilir. çalıştığı yazılım şirketinin yükünü tek başına taşır falan.
girerken kimliğinizin mavi olmasına lüzum yoktur bu bölüme. yani bilmediğinizden değil de, bir hatırlatayım dedim. sonra moleküllerinizi toplamayın yerden.
iki kaşı iki gözü olan, bildiğimiz dünyalı kızdır. format atma becerisi pipiyle ya da testislerle birlikte gelmiyor. açıklıyorum:
sözlük kullanabilen her dişinin google kullanabildiğini varsayıyorum. bir internet kafeye gidiyor dişican. kızımız format atacak, en basitinden "format atmak" yazıyor google'a, aratıyor. ilk çıkan sonuç zaten "format for dummies" tadında bir şey (bkz: http://www.msxlabs.org/...). eğer işletim sistemi vista'ysa yanına vista ekliyor yine aratıyor. muhtemelen iki gözüm ve beynim olması sebebiyle ben yine sonuca ulaştım. (bkz: http://www.frmtr.com/...)
demek ki neymiş? angelina jolie'den ya da çok çirkin başka birinden ya da herhangi bir erkekten hiç bir farkı yokmuş bu kızın. o da insanmış. sadece google yapmayı aklına getirebiliyormuş. o zaman, "haydi kızlar format atmaya!"
anam yok böyle bi kız. varsa da gelsin evlenicem kendisiyle hollandaya falan gidip artık. yazın yaşamaya başladığım sistematik şekilde windows çökmesi sebebiyle bu kız olmaya karar verdim. notebook ile birlikte aldığım xp cdsinin baya bir eski olması sebebiyle kalktım gittim binlerce cd satan korsancılara. haftasonu olması münasebetiyle binlerce ergenin bilgisayar oyunu seçip almasını efendi efendi bekledim sıra bana geldi. bilmediğimi anlamayıp beni kazıklamaya çalışmasınlar diye son derece ukala bir tavırla "xp cdsi alıcaktım ben yea" dedim. tamam hanfendi çekiliyor sizinki deyip 3 saniye içinde savdı herif beni başından. tüm bilmişliğim ukalalığım gitti. ergenler sırayla gelip wow mow bilmemne alıp alıp gidiyorlardı ben beklerken.
aldık cdyi geldik eve. bi taktim anaaa beceriyorum. yüzdeler ilerliyor falan bir özgüven geldi bana. anneme falan dikleniyorum bu cd nin yüklemesi sırasında. ne de olsa artık format atmayı bilen kızım. ofsaytı da öğrendiğimde her erkeğin rüyası olurum hacı ben diye düşünüyorum.her şey güzel giderken birden bilmemne .bootdsdsads dosyası eksik meksik dedi. ya cd yi çıkarıp başka takıcam, ya da devam diycem. e devam dedik tabi. kurduk windowsu driverler falan yükledik bilmemne. aldığım back up ı yerleştirdim güzelce. aynı eskisi gibi. hıı öyle san sen. değil işte. 3 gün bile olmadan yine çöktü bu. ben yine aynı işlemleri uyguladım. üç gün sonra yine çöktü. yok abicim yapamıyorum bu işi kabul ettim sonunda. kabul etmem için 40 gb harddiskli bilgisayarıma 5 tane windows yüklemem gerekiyodu sanırım.
format mormat zor iş. bunun okuluna gitmek gerekmiyor ille. ilgili olmak lazım, meraklı olmak lazım bu konulara. alıp aleti koltuk altına bilgisayarcı yolları göründü yine. bilgisayarımı tamir eden çocuğun "msn de yükledim başka bi şey lazım olmaz zaten size" deyip paracıklarımı almasına razı olucam bundan sonra.
yenilgiyi kabul etmek çok koyuyor insana. yapmıştım ama ya, atmıştım format ben.
azıcık zekaya sahip olan, araştıran her canlı bilgisayara format atabilir. bu yönden bakıldığında bulunmaz hint kumaşı olmaktan çıkan kızdır diyebiliriz.