belki ilginizi çeker
· the fast and the furious tokyo drift
· hayatını kolaylaştır (reklam)
gündem
· geo
· gülşen
· cpanel
· bisiklet
· ses işçisi

bilgisayar oyunu tadında filmler   

adana çık aradan

1. iş yapsın, gişe rekorları kırmasa da izlensin diye orası burası, hatta abartılıp diyalog sahneleri bile efektler ile donatılmış filmdir..bu efektler; gün geçtikçe beğeni gereksinimleri şaşırılacak düzeyde değişiklik gösteren hedef kitleye beyaz perdenin verdiği teknolojik cevabıdır, zevk talebine sunduğu arzdır, makyajdır..sınıflandırmak ve haksız yere belli kategorileri suçlama altına almamak gerekiyor..anlaşıldığı üzere efektleri tam bir sanat eseri olan ve beni gülme krizine sokan ice age bahsetmiyorum..o animasyon filmi..bilgisayar oyun tadında efektlerden bahsederken bu tarz filmlere yaklaşmayacağım bile..herhalde nasıl bir kategori hakkında konuştuğum açık..

filmlerde kullanılan efektlerin belli bir düzeyi ve sınırı olmalıdır..çoğunlukla fazlaya kaçması can sıkar..nitekim sunulamayan veya filmde eksik kalmış bir kısım bu amaç doğrultusunda efektle süslenir..olayın makjayı budur ve günümüz sinema sektöründe varlığını en çok hissettiren hollywood sineması da bu olaya başvurmaktadır..dediğimiz gibi azı karar, çoğu zarar, olmazsa da olmaz..ama çok olursa, sanatsallık el değiştirir ve başka bir gözle izlenmeye başlanır film..sanki bilgisayar başında oyun oynuyormuşcasına adapte olursunuz filme..

aklıma ilk gelen örneği fast and furious serisi filmler..kim kimden etkilendi bilemeyeceğim ama bana bilgisayar başında need for speed underground oynuyormuşcasına bir izlenim veriyor..vermek zorunda mıdır, orasını hiç tartışmayacağım..
    (zeus, 26.09.2006 23:15 ~ 23:19)
  2. her ne kadar çizgi romanlardan uyarlanmış ve yönetmenlerinin bol efekt kullanmaları zorunlu olsa superman, spiderman, batman, x-men gibi filmler de bu etkiye sahip filmlerdir..
    (zeus, 26.09.2006 23:18)
  3. (bkz: simone)
    (bambuk, 26.09.2006 23:35)